Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Kiev Ulaşım Rehberi | Kiev Şehir İçi Ulaşım

Kiev Ulaşım Rehberi | Kiev Şehir İçi Ulaşım

Vizesiz ülkeler arasında olan Ukrayna, son zamanlarda Türklerin ilgi odağı konumunda. Bunda tabi ki de ucuz bir ülke olması da etkili. Ama onun dışında tarihi yerleri, müzeleri ve gece hayatı ile oldukça dolu dolu eğlenmenizi sağlıyor olması. 🙂 

Borispol Havaliman Şehir Merkezi Ulaşım

Borispol Havaalanı Kiev’in ana havalimanıdır. Büyük havayolu şirketlerinin uluslararası uçuş yaptığı havalimanı, şehir merkezine 34 km uzaklıkta buluyor.

Kiev’de havalimanından şehir merkezine toplu taşımayla ulaşım, Ukrayna’nın diğer şehirlerinde ki gibi çok ucuz değil… Tüm seçenekleri ayrıntılı yazdık, tercih sizin.

Kiev katedral ve kilise rehberi için tıklayınız.

Kiev Havalimanı Ulaşım

  • Otobüs: Son durağı Kiev tren garı olan Sky Bus isimli shuttle kullanabilirsiniz. İster tren garında inip oradan başka bir ulaşım aracıyla konaklayacağınız yere geçebilir, isterseniz de en yakın metro istasyonu Kharkivska’da inip yolculuğunuza öyle devam edebilirsiniz. Havalimanı Kharkivska metro istasyonu arası 60UAH (15TL), havalimanı tren istasyonu arası 100UAH (25TL) veriyorsunuz. Son durağa 1 saatte ulaşım sağlayabilirsiniz.
  • Kyiv Boryspil Express: Yine son durağıtren istasyonu olan Boryspil Ekspres trafikle uğraşmak istemeyenler için raylı bir seçenek… Tren istasyonu 80UAH (20 TL)’dir. Son durağa 40 dakikada ulaşıyorsunuz sonrasında yine metroyu tercih edebilirsiniz.
  • Metro: Direkt metroya ulaşım yok. Metroya ulaşmak istiyorsunuz otobüsle en yakın metro istasyonu olan Kharkivska’da inebilirsiniz.
  • Taksi: Kapı önünde taksiciler sizi görür görmez onları tercih etmeniz için darlamaya başlayacak zaten… Ancak bütçenizi doğru yönetebilmek istiyorsanız tercih etmemeniz gereken bir seçenek… Ortalama 600UAH (148TL) istiyorlar. Mecbur kalırsanız binmeden önce pazarlık yapmayı unutmayın fiyat düşüyorlar.
  • Uber, Ulkon: Elit fukara tavsiyemiz kesinlikle bu uygulamalardan birini kullanmanız gerektiği… Çok fazla in-bin yapıp bir de karşılığında çok da ucuz olmayan bir ulaşımla uğraşmaktansa, bu uygulamalar sizi tüm sıkıntılardan kurtaracak bir ulaşım tercihi olacak.  Uber’le şehir merkezine ulaşım 360UAH (89TL)’dir.

 Kiev müzeler yazısı için tıklayınız.

Zhuliany Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım

Merkeze 9 km uzaklıkta olan Zhulyany Havalimanı çoğunlukla iç hat uçuşları için tercih ediliyor. 

  • Marshurutka: Şehir merkezine gitmek için “Marshurutka” adlı minibüslerle ulaşabilirsiniz. Havalimanından çıkıp biraz yürüdükten sonra otobüs durağını göreceksiniz. Oradan kalkan sarı renkli minibüslere binebilirsiniz.
  • Taksi: Mesafe yakın olduğu için fiyatlar diğer havalimanına göre daha uygun… Ortalama 180 UAH (45 TL) istiyorlar.
  • Uber, Ulkon: Bu uyhulamalar taksiden her zaman daha uygundur. Şehir merkezine ulaşım 110 UAH (27 TL)’dir.

Kiev gece hayatı tavsiyeleri için tıklayınız.

Kiev Şehir İçi Ulaşım

Şehir içi ulaşımda otobüs, troleybüs, marshurutka kullanabileceğiniz toplu taşımalardandır. Yine taksi ve uber daha hızlı hareket etmek isteyenlerin ya da soğuk havalarda üşüyenlerin tercihlerinden olabilir. Şehir içi ulaşımla ilgili uzun uzun yazacak bir şey yok aslında… Genel olarak gezeceğiniz birçok yer birbirine yakın olacaktır. Tabi ki uzak olan yerler için özellikle metro ve troleybüs ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacak…

Kiev şehir içinde tavsiye edeceğimiz ulaşım şekli yürümek… Ne kadar çok yürürseniz o kadar çok yer keşfedeceğiniz garanti ediyoruz.

Vizesiz Ülkeler: Ukrayna Vize

Ukrayna, Türk vatandaşlarından vize talep etmiyor. Eski kimliğe sahip olanlar, yanlarına sadece pasaportlarını alarak ülkeye giriş yapabilirler. Yeni çipli kimliği olanlar ise Ukrayna’ya ve Kiev’e direkt giriş yapabilirler.

Kiev’de ne yenir yazısı için tıklayınız.

Kiev Ulaşım

Dönüşte İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Ankara‘ya havayolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Kiev gezilecek yerler listesini tamamlayıp Kiev’den İzmir’e dönecek olan gezginler, İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle