Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Kiev Gece Hayatı Tavsiyeleri | Ukrayna

Kiev Gece Hayatı Tavsiyeleri | Ukrayna

“Kiev canlı müzik nerede dinlenir? Kiev gece hayatı nasıl?” Sorularını araştırmaya başladıysanız yazımızı sonuna kadar okumalısınız. Kiev gündüz güzellikleriyle meşhur olduğu kadar gece hayatıyla da oldukça meşhur… Kiev’de her saat oldukça hareketli olduğu için gün asla bitmiyormuş gibi geliyor. 

Kiev Gece Hayatı

Öncelikle size genel olarak Ukrayna gece hayatıyla ilgili bilinen bazı yanlışlardan bahsetmek istiyorum. Malum ülkemizde Ukrayna dendiği zaman akla gelen çirkin şeyler mevcut… Zaten Türkiye’den Ukrayna’ya uçarken 20’li 30’lu erkek grupları görmemek imkansız. Çift olarak Ukrayna’ya gitmekten korkmayın, kafanızda sandığınız durumlar asla sokaklarda vs denk gelebileceğiniz bir durum değil… Evet, bazı bar ve kulüpler bu tarz ancak normal bir gece hayatı yaşayabileceğiniz çok fazla mekan olduğunu sakın unutmayın ve kendinizi Kiev’in hareketli gece hayatına bırakın.

Kiev’de Ne Yenir? | Kiev Gezi Rehberi

Kiev Gece Hayatı Tavsiyeleri

  • Arena City

Kiev gece hayatı denince akla ilk gelen yer Arena Entertainment Complex’dir. Burası merkezi bir konumda ve oldukça büyük bir alana sahip… 4 katlı olan Arena City, kulübünden yemek mekanlarına, tatlıcılarına kadar bir çok mekan bulmanız mümkün. Erkeklerin gitmeyi tercih ettiği kulüplerin bazıları burada… Mekanların içine girmesiniz bile komplekse kesinlikle girip nasıl bir yer olduğunu görün, 01:00’den sonra hareketlendiğini belirtelim.

  • Blues Bar

Canlı müzik sevenler için Kiev gece hayatı kapsamında en güzel seçeneklerden biri kesinlikle bu bar. Şarkılar hep İngilizce dolayısıyla “Bu adam ne diyor ya?” düşünceniz olmuyor. Yerel halkın ve turistlerin tercih ettiği güzel barlardan biri… Barın en güzel yanlarından biri ise yemekleri çok lezzetli… Müzik dinleyip eğlenirken bir yandan keyifle yemek yiyebileceğiniz yer olması ise bonusu. Burgerleri çok lezzetli, özellikle Black Burger Blues…

Genel olarak fiyatlar: Giriş ücretsiz; Black Burger Blues 150 UAH (37 TL), hesaba yansıyan kişi başı 25 UAH (6 TL) müzik fiyatı var.

Kiev Gece Hayatı İçin Öneriler

  • Barman Dictat

Kiev gece hayatı için canlı müzik yapan diğer kaliteli mekan da Barman Dictat… Normalde caz müzik yapılıyor ancak ön yargılı olup “Ay ben caz sevmem” demeyin. Oldukça kalabalık ve renkli bir sahneleri var. Seveceğinize eminiz… Cumartesi günleri ise caz yerine daha eğlence odaklı bir canlı müzikle karşılaşacaksınız. Barman Dictat’da yer bulmak biraz zor… İlk seçenek, bar kısmında oturmak istiyorsanız 20:30 gibi mekanda olmalısınız ki boş yer bulasınız. İkinci seçenek, rezervasyon yaptırmak… Üçüncü seçenek ise 00:00 civarı müziğin daha hızlandığı zamanlarda gidip kendinizi ayakta müziğin ritmine kaptırıp dans etmek. Seçenek çok, dolayısıyla tercih sizin… Burada yemek için çok fazla bir alternatif olmadığını belirtelim sadece aperatif şeyler bulabilirsiniz. En meşhur seçenekleri ise kokteylleri…

Haritalara konumu yazınca tabela vs. olmadığı için asla bulamayacaksınız ama merak etmeyin sizin Elit Fukaranız var. Konumla gideceğiniz yer, fotoğrafta da göreceğiniz büyük siyah kapılı yer… Mekana girmek için bu kapıyı çalmanız gerekiyor. Karşınıza iri bir adam çıkacak ve “Ne için gelmiştiniz?” diye soracak. Siz de mekanın ismini söyleyebilir ya da instagram sayfalarını gösterip girebilirsiniz.

Genel olarak fiyatlar; Giriş ücretsiz, kokteller 200 UAH (50 TL), bira 85 UAH (21 TL)’dir.

  • Sokak Müziği

Sokak müziklerini seviyorsanız Kiev gece hayatı kapsamında şehrib size hayalinizdekinden fazlasını vereceğini garanti ediyoruz. Sokaklarda bara gitmiş kadar eğlenmek istiyorum derseniz size 2 nokta atışı yer tavsiye edeceğiz. Özellikle Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri hareketin eksik olmadığı Podil Bölgesi ve Glass Bridge, akşamları sizi eğlenceye boğacak.

Kiev katedral ve kilise rehberi için tıklayınız.

Vizesiz Ülkeler: Ukrayna Vize

Ukrayna, Türk vatandaşlarından vize talep etmiyor. Eski kimliğe sahip olanlar, yanlarına sadece pasaport alması yeterli. Yenilenmiş kimliği olanlar ise Ukrayna’ya ve Kiev’e direkt giriş yapabilirler.

 Kiev müzeler yazısı için tıklayınız.

Kiev’e Nasıl Gidilir?

Kiev’e gidecek olanlar Boryspil Uluslararası Havaalanı için uçuş tercih etmeliler.

Dönüşte İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Ankara‘ya havayolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Kiev gezilecek yerler listesini tamamlayıp Ukrayna’dan İzmir’e dönecek olan gezginler, İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle