Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Kiev Müzeler Gezi Rehberi | Kiev Gezilecek Yerler

Kiev Müzeler Gezi Rehberi | Kiev Gezilecek Yerler

Ukrayna‘nın en güzel şehirlerinden biri olan Kiev için yola çıktıysanız, size şehir ile ilgili birkaç ipucu vermek isteriz. Kiev gezilecek yerler kapsamında parklar, müzeler ve katedraller mutlaka ziyaret edilmeli. Tarihin ve doğanın bütün eserlerinin buluştuğu bir yer düşünün. İşte orası Kiev. Vizesiz ülkeler: Ukrayna vize ve Kiev ulaşım bilgilerinin de dahil olduğu gezi yazımız için keyifli okumalar şimdiden. 🙂

Kiev Müzeleri

  • Museum of Folk Architecture and Folkways of Ukraine (Pyrohiv)

Lviv’de en sevdiğimiz yerlerden birinin bir diğer eşi Kiev’de de bulunuyor. Avrupa’nın en büyük açık hava müzelerinden biri burası… Doğa içinde, Ukrayna’nın geçmişten günümüze kırsal yaşamının nasıl olduğunu gösteren yapıların olduğu, Ukrayna kültür ve geleneklerini yakından öğrenebileceğiniz koca bir alan…

Kiev Katedral ve Kilise Rehberi gezi yazısı için tıklayınız.

  • Büyük Vatanseverlik Müzesi (İkinci Dünya Savaşı Ukrayna Tarihi Ulusal Müzesi)

Kiev gezilecek yerler arasında bulunan bu müze Nazi-Sovyet savaşı döneminde çekilen acıları, kazanılan zaferi, askerlerin kahramanlıkları size yakından hissettirecek. İki katta oluşan bu müzede ilk katta Nazilerin Ukrayna’yı işgaliyle ilgili şeyleri bulacaksınız. İkinci katta ise Nazilere karşı kazanılan zaferi daha çok hissedeceksiniz. Genel olarak neler göreceğiz derseniz, askerlerin kişisel eşyaları, savaşta kullanılan tanklar ve helikopterler, Hitler ordusunun savaşta kullandıkları işkence aletleri, fotoğrafları görmek mümkün.

Anavatan heykeli altında bulunan Büyük Vatanseverlik Müzesi hem içeride ve hem dışarıda olmak üzere büyük bir alana sahiptir. İçeride ve dışarıda bulunan müzelerin fiyatı farklı ama fiyatlar çok ucuz… Fotoğraf ve video çekmek isterseniz yine küçük bir ücret ödemeniz gerekiyor. Pazartesi günleri hariç her gün 10.00-17.00 saatleri arası açıktır.

Kiev gezilecek yerler hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

  • Sokak Müzesi (One Street Museum)

Andriyivski yokuşu üzerinde bulunan bu müze şehrin en popüler müzelerinden biridir. İçeri girdiğinizde bir dönemden diğerine dalıyorsunuz. Kiev’in cadıları, sokakları, dükkanlaı, doktor ofisleri ve Andreyevsky’in evleri derken yok yok… Andreyevsky yokuşunun orta çağdan günümüze kadar tarihini anlatan içinizi ısıtacak çok tatlı bir müze… İçeri giriş 50 grivnadır.

Kiev Gezilecek Yerler

Ulusal Çernobil Müzesi

Yetişkin, genç, yaşlı, hamile, bebek, kuş, köpek… Ölüme giden nice insan ve hayvan! İnsanlık tarihinin sadece Ukrayna için değil etkileri Türkiye dahil birçok ülkeye yayılan, en acı olaylarından biri… Çernobil müzesinde sizi ilk karşılayan Çernobil zamanı kullanılan araçlar…

İçeriye girdiğinizde ortamı o kadar derinden yaşayıp hissediyorsunuz ki… O dönemde kullanılan birçok cihaz, reaktörün maketi giydikleri kıyafetler, Çernobil’in insanlar üzerindeki etkileri, o dönemde yaşananların fotoğraf ve videolarla birçok şeyi görebiliyorsunuz. Videolarda Çernobil dizisinde izlediğiniz birçok şeyin Çernobil zamanı yaşayan gerçek zamanlı hallerini izliyorsunuz. Tüyler diken diken! Kesinlik uğrayın öğrenin ve daha yakından hissedin…

Yalnızca Pazar günleri kapalı olan müzeye giriş 24 grivna (5,65 TL)’dir. İçeriyi rehberle gezmek ya da çekim yapmak isterseniz fiyatlar değişiyor.

Kiev’e yaklaşık 2 saat uzaklıkta olan Çernobil faciasının gerçekleştiği alana gitmek istiyorsanız, gitmeden en az 1,5 hafta önce bir tur şirketiyle anlaşmanız şart… Fiyatlar 90$ ile 190$ arası değişiyor.

  • Mystetskyi Müzesi

Mystetskyi Arsenal Ulusal Sanat ve Kültür Müzesi’nde sanat sergileri, festivaller, konserler yapılmaktadır. Sanat müzesi severlerin Kievde uğraması gereken yerlerden…

  • Gezebileceğiniz diğer müzelerden bazıları ise; Museum of Toilet History, Kiev Tarihi Müzesi,

Ukrayna Tarihi Müzesi, Ulusal Sanat Müzesi’dir.

Vizesiz Ülkeler: Ukrayna Vize

Kiev gezilecek yerler kapsamında Ukrayna, Türk vatandaşlarından vize talep etmiyor. Eski kimliğe sahip olanlar, yanlarına sadece pasaport alması yeterli. Yenilenmiş kimliği olanlar, Ukrayna’ya direkt giriş yapabilirler.

Kiev Ulaşım

Kiev’e gidecek olanlar Boryspil Uluslararası Havaalanı için uçuş tercih etmeliler.

Kiev gezilecek yerler dönüşünde İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Kiev gezilecek yerler sonrasında Ankara‘ya havayolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Kiev gezilecek yerler listesini tamamlayıp Ukrayna’dan İzmir’e dönecek olan gezginler, İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle