Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Kars’ta Ne Yenir? / Kars’ta Kaz Nerede Yenir?

Kars’ta Ne Yenir? / Kars’ta Kaz Nerede Yenir?

Araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, Kars turu için yola çıkmaya ne dersiniz? Kars gezilecek yerler kapsamında Kars’ta ne yenir? Kars’ın nesi meşhur? Kars yemekleri nasıldır? Kars gezisinde ne yemek gerek? Kars’ta kaz nerede yenir? Kars yemek tavsiyesi arıyoruz diyenler için Yolcu360 ekibi araştırdı ve hazırladı. 🙂

Kars’ta Ne Yenir?

Ülkemizin doğusunda yer alan illerden olan Kars, hayvancılık ve baklagilleri ile ön plana çıkan bir merkezimiz. Doğal olarak hamur işleri ve et yemekleri konusunda bir hayli fazla çeşit bulunuyor. Genelde bildiğimiz yemeklerin yanında sadece yöreye özgü yemekler de pek fazla Kars’ta. Özellikle Kars’ta kaz eti nerede yenir merak edilen ilk konulardan biri. Kars yemekleri arasında belki de en meşhur olanı Kars kazı.

Kars Yemekleri

Sadece un, yağ ve su ile yapılan ama enfes bir lezzete sahip un çorbası Hörre, Kars’a uğradığınızda mutlaka tatmanız gereken lezzetlerden biri. Kars’ta yemek yenecek yerler arasında tercih sebebi olabilecek bir yemek. Az malzemesi ve basit pişirme yöntemine rağmen inanılmaz bir tada sahip.

Hıngel MantısıHıngel Mantısı

Mantıyı andıran ama özünde hiç alakası olmayan Hıngel de bir başka Kars lezzeti. Küçük kareler şeklinde kesilmiş ve bol su içerisinde haşlanmış olan hıngel hamuru, içine yoğurt sürülmüş bir tepsiye alındıktan sonra bolca sarımsaklı yoğurt ile karıştırılıyor. Üzerine de tereyağında pembeleştirilmiş soğan sosu dökülüyor. Kokusu size kadar gelmiş olmalı…Kars yemekleri arasında lezzeti ile gönlünüze taht kuracak.

Kete, feselli, katmer ve su yerine kaymakla yoğrularak yapılan hamurla pişirilen Nezih yörenin hamurişi lezzetlerinden bazıları.

Kars’ın Meşhur Yemeği: Tandırda Kaz Çekmesi

Tandırda Kaz Çekmesi ise Kars’ın en meşhur yemeklerinden. Kesilip temizlendikten sonra 4-5 saat süreyle asılarak güneşte kurutulan bütün kaz, haşlanmış ve tereyağ dökülmüş bulgurun üzerine asılarak tandırda pişiriliyor. Boyun kısmından asılan kaz ya da kazlardan akan yağ ile soslanan bulgur enfes bir tada sahip oluyor. Kazın pişmesiyle birlikte etler bulgur pilavının üstüne konarak servis ediliyor.


Kars’ta Kaz Eti Nerede Yenir?

Kars’ta ne yenir sorusu kadar Kars’ta kaz eti nerede yenir sorusu da oldukça merak ediliyor. Kars yemekleri arasında belkide ilk akıllara gelen kaz yemeği Kars’ta yemek yenecek yerler arasında sık sık karşımıza çıkacaktır. Kars yöresel yemekleri kadar dikkat çeken hatta daha meşhur olan Kars’ta kazı eti nerede yenir önerilerini aşağıda sıraladık:

  • Kars Kaz Evi,
  • Sini Ev Yemekleri, 
  • Han-ı Hanedan,
  • Kamer,
  • Hanımeli Kars Mutfağı,
  • Puşin Restoran
Kars’ın Ekşili Et Yemeği

Kars’ta kaz eti yemem derseniz alternatif olarak ekşili eti deneyebilirsiniz. Temelde normal bir et yemeği gibi gözükmekle birlikte hiç kaşık sokulmadan, tencerenin el ile sallanılarak karıştırılması ve piştikten sonra üzerine sıkılan yarım limondan ötürü değişik bir lezzettir ekşili et yemeği. Kars’ta yemek yenecek yerler arasında mutlaka bu yemeği yapan bir mekan bulacaksınız. Kars yöresel yemekleri arasında dikkat çeken leziz bir yemek. 

Kars’ta Mercimekli Patatesli Erişte

Mercimekli Patatesli ErişteKars’ta ne yenir? İşte bu yemek yenir. Kaz çekmesi ya da ekşili etten sonra hala yemekle dolduracak yeriniz kaldıysa Mercimekli patatesli erişte pilavını mutlaka denemeniz gerekiyor. Ayrı tencerelerde haşlanan erişte ve mercimek piştikten sonra tereyağı ile buluşarak birleştiriliyor ve üzerine yağda kızartılmış yuvarlak patates dilimleri ekleniyor ve kısık ateşte demleniyor. Kars’ta yemek yenecek yerler listesinde menülere bakarak bu yemeği yapan bir mekan kolaylıkla bulabilirsiniz.

Umaç Helvası, Haşıl, Kesme aşı ve Hasuda da tadına bakmadan geçmemeniz gereken Kars lezzetlerinden.

Kars’ta Yemek Yenecek Yerler

Kars yöresel yemekleri ve Kars Kaz eti ile lezzetli bir mutfak deneyimi sunuyor. Kars yemekleri birbirinden lezzetli malzemeleri zahmetli yapımı ile birçok gurmenin de dikkatini çeken bir rota. Kars’ta ne yenir sorusunu cevapladıktan sonra Kars’ta yemek yenecek yerler listesini de paylaşalım.

  • Han-ı Hanedan,
  • Kars Kaz Evi
  • Kamer
  • Düşlersokağı balık evi
  • Atalay’in Yeri
  • Kosor Cağ Kebap
  • By Rasim Usta
  • Şef Juggler
Kars’ın Nesi Meşhur?

Bahsettiğimiz Kars yöresel yemekleri dışında Kars’ta pek çok tarihi ve turistik mekan olduğunu belirtelim. Havariler Kilisesi, Ani Harabeleri, Kars Selçuklu Sarayı, Meryem Ana Katedrali, Digor, Taş Köprü ve Kars Büyük Katedralinin reformasyonuyla oluşturulan Fethiye Cami mutlaka görmeniz gereken yerlerden. Alternatif olarak Sarıkamış’ta snowboard ya da road trip ve offroad yapabileceğiniz alanlar da bulunuyor.

 

Kars Gezi Rehberi ve Kars’a nasıl gidilir içeriği için tıklayın!


Kars Araç Kiralama Fiyatları

Kars araç kiralama seçeneklerine yolcu360.com üzerinden bakabilirsiniz. yolcu360.com ile Kars kiralık araç fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz. Böylece Kars’ta uygun fiyatlı kiralık araç arayışınızda en cazip seçeneğe en hızlı biçimde erişebilirsiniz.

 

Yorum ekle