Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > İzmir sokak lezzetleri: İzmir’de hamburger ve kokoreç nerede yenir?

İzmir sokak lezzetleri: İzmir’de hamburger ve kokoreç nerede yenir?

İzmir lezzet keşiflerimiz bu hafta sokak lezzetlerinin en popüler ikilisiyle devam ediyor. İzmir’de hamburger nerede yenir? İzmir’de kokoreç nerede yenir? Sorularının cevabını Instagram’ın fenomen hesabı Fakirgurmesi sizin için buldu, tattı, test etti ve onayladı… İşte İzmir sokak lezzetleri‘nin yeni bölümü, şimdiden afiyet olsun!

İzmir’in meşhur lezzetleri olan kahvaltılık boyozunu, kumrusunu, hayır için dökülen lokmasını ve bin bir çeşit zeytinyağlılarını hemen hemen artık herkes biliyor. Fakat biz sizlere çok fazla bilinmeyen ama yedikten sonra tekrar yemek isteyeceğiniz, İzmir’in salaş sokaklarında karşınıza çıkabilecek sizleri mutlu edecek güzel lezzetlerden bahsetmek istiyoruz…

İzmir’de hamburger nerede yenir?

Kaburger İzmir Nergis’te, butik bir hamburger dükkanı. Salaş, havadar ve oldukça mütevazı bir gençlik mekanı.. İsminden de anlaşılacağı gibi dana kaburga eti ile hamburgerler yapıyorlar. Peki, bu hamburger nasıl hazırlanıyor?

Kaburga eti genellikle ızgarada pişirilerek tüketilir. Hatta Anadolu’da sıklıkla kullanılan çoban kavurma ve kuşbaşı için kullanılır. Hamburger için ise bu olay tamamen farklı.  Kaburga etini  8 saat fırında kısık ateşte ve buharda özel olarak pişiriyorlar. Daha sonra kendi yapmış oldukları taze ekmekler ile birleştirip arasına da cheddar peyniri ve bir kaç dal roka ekliyorlar… Birde elma dilim baharatlı patatesleriyle tam bir lezzet fırtınası estiriyorlar.

Görüntüsü ile içinizi kıpır kıpır yapacak olan bu hamburger lezzetiyle kalbinizi çalacak. Menüsü oldukça geniş, sadece kaburga eti sınırlı değiller. Köfte ile hazırlanan birçok çeşit hamburgeri de mevcut. Merak edenler için, hiç bir şekilde rahatsız edici bir kokusu yok ve yemesi oldukça kolay.Hamburger severler kesinlikle gitmeli.

Genç işletmeci olan Mert Bey oldukça başarılı ve iddialı bir iş çıkartmış. İzmir/Karşıyaka ‘ya yolunuz düşerse mutlaka uğramalısınız. İzmir’de her yol denize çıkar diye boşa dememişler. Bostanlıya kadar gelmişken Bostanlı’ nın o eşsiz sahilinde çimlere oturup, güneşin batışını izlemeyi unutmayın…

İzmir’de kokoreç nerede yenir?

İzmir usulü kokoreç tanımı İzmir’de pek kullanılmaz çünkü zaten İzmir’desiniz. Ancak İstanbul, Ankara gibi şehirlerde yaşayanlar İzmir usulü kokorecin kıymetini bilir. İzmir’de sayılı kokoreççilerden biri olan Akın Usta işinin erbabı ve her zaman işinin başında. Ulukent’te salaş ve rahat bir aile mekânına sahip.  İzmir usulü kokoreç diye bir şey duyarsanız şaşırmayın . İzmir usulü Kokoreç kömürde pişer, içine de domates konulmaz. Üzerine bolca kimyon dökülür ve ağızda lokum gibi dağılır. Sohbet eşliğinde nasıl güzel gider o ekmek arası kokoreç. Genellikle öğle saatlerinde değil de akşam veya gece tercih edilen bir lezzet olmuştur kokoreç. Sizde lezzetli kokoreç yemek istiyorum diyorsanız kesinlikle es geçilmemesi gereken bir yer Kokoreççi Akın Usta. Bir sonraki İzmir lezzetini keşfedene kadar afiyetle kalın…

Yorum ekle