Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İzmir Güzelbahçe’de Görmeniz Gereken 5 Yer

İzmir Güzelbahçe’de Görmeniz Gereken 5 Yer

İzmir Güzelbahçe gezi rehberi ile ilçe hakkında detaylı bilgi. Güzelbahçe nasıl bir yer, kiralık ev fiyatları nasıl, Güzelbahçe’de yaşam nasıl? Güzelbahçe plajları, sahilleri ve diğer özellikleri…

Güzelbahçe, İzmir’de antik dönemden beri yerleşimin var olduğu bilinen önemli bir sahil bölgesi. İzmir’in en büyük ilçelerinden biri. Ayrıca İstanbul’dan İzmir’e yerleşme hayalleri kuranların gözdesi 🙂 Peki, Güzelbahçe’yi daha yakından tanımak ister misiniz? İçeriğimiz, İzmir Güzelbahçe hakkında bilgiler içeriyor. 

Milattan önce 7.yüzyıldan beridir Güzelbahçe önemli bir yerleşim yeri. İlçe, İzmir’in birçok bölgesine nazaran sakinliği ve sahili olması ile öne çıkıyor. Sakin tatillerden hoşlananlar için Güzelbahçe özel bir alan haline geliyor ve Güzelbahçe’de görülecek şeyler de dikkat çekiyor. Yeşilliklerin arasında bulunan ilçe, deniz ile sonlanıyor. Pek çok kişi ilçe ile ilgili bilgileri merak ediyor. Güzelbahçe nerede sorusu bunlardan biri. İzmir Güzelbahçe’de yaşam ve ilçe hakkında ayrıntılı bilgiler için içeriğin devamını okuyunuz…

Güzelbahçe Konumu

İzmir’de Güzelbahçe nerede ve Güzelbahçe’ye nasıl ulaşılır soruları İzmir ve çevresini merak edilenlerin soruları oluyor. Güzelbahçe  konumu itibari ile İzmir ilinde yer alıyor. “Kilizman” olarak da bilinen ilçe İzmir’e 35 kilometre mesafede yer alıyor. İlçe şehrin merkezine olan ykaınlığı ile herkesin dikkatini çkeiyor. Şehrin kalabalığından kaçmak isteyenler için ilk adres. Güzelbahçe Cumhuriyet döneminden önce Urla’ya bağlı bir alan. Sonrasında 1954 yılı itibari ile İzmir belediyesinin bir parçası haline geliyor. Güzelbahçe’nin Urla ile mesafesi 35 kilometre oluyor. Seferihisar ile arasındaki mesafe ise 22,4 kilometre. Önemli bölgelere olan yakınlığı ile Güzelbahçe öne çıkıyor. 

Güzelbahçe Tarihi 

güzelbahçeGüzelbahçe milattan önce 7.yüzyıldan beri önemli yaşam izlerinin görüldüğü bir kent alanıdır. İlçe zaman içerisinde isim değiştiriyor ve bugünkü Güzelbahçe adını alıyor. İlçe ilk olarak milattan önce 7.yüzyılda Klazomenai oluyor. Klazomenai sonrasında halk diline Kilizman olarak geçiyor. İlçenin ismi bununla da kalmıyor ve değişime devam ediyor. Son 150 yıl içerisinde ilçe birden fazla isim değiştiriyor. İlçenin bir ismi “Kızılbahçe” oluyor. Kızılbahçe ismi sonrasında Güzelbahçe ismine evriliyor. Son isim değişikliğini ise 6 Temmuz 1957 yılında yaşıyor. 

Güzelbahçe, Dor kabilelerinin işgali ile bir merkez haline geliyor. Öncesinde yaşam mümkün olsa da buna dair net kanıtlar henüz arkeologların eriştiği iblgiler arasında yer almıyor. Dorlar burada Klazomenai kentini kuruyor. İlçe önemli bir yerleşim yeri haline geliyor ki 12 İon kenti içerisinde yer alması bunu kanıtlıyor. İlçe antik dönemde önemini koruyor. Sonrasında sırasıyla Pers, Yunan ve ardından Roma ile Bizans yöneticilikleri altına giriyor. Kent ilerleyen yıllarda Türk hakimiyeti altına giriyor. Güzelbahçe tarihi sonrasında Türk bölgesi olarak farklı bir evreye geçiyor. Kent sırasıyla Aydınoğulları, Osmanlı, bir dönem Haçlılar ve sonrasında yeniden Osmanlı hakimiyeti ile el değiştiriyor. Bugün ise Türkiye Cumhuriyeti’nin bir parçası.  

Güzelbahçe’de Görülmesi Gerekenler

Güzelbahçe gezisi yapmak isteyenler için bölgede görülmesi gereken pek çok yer var. Güzelbahçe’de görülmesi gerekenler pek çok kişinin ilgisini çekiyor. İlçe canlılığa sahip olsa da özellikle sakin noktaları ile herkesin tercih etmesini sağlıyor. İlçeye gelen turistler yerel öğelerin keyfini çıkarıyor. Burada yerel hayata dair pek çok unsur sizlere eşlik ediyor. 

  • Güzelbahçe Sahili

guzelbahce-sahil.jpg

Güzelbahçe’nin keyfini çıkarmak isteyenler için sahil vazgeçilmez. Denizi ve güneşi bol olan bu sahil her yaş grubuna hitap ediyor. Kentte yaşam da sahil çevresinde gelişiyor. Temiz kokulu şehrin huzurlu alanları arasında sahil de yer alıyor. Kış aylarında ise sahil daha serin ve rüzgarlı oluyor. Balık tutmak isteyenler için sahil bir tercih.  

  • Siteler Plajı

Siteler plajı, yörenin en sevilen plajı. Diğer yerlere göre nispeten kalabalık olan plaj herkese hitap ediyor. Plaj büyüklüğü ile biliniyor. İnce taneli kumları ile çocukların da vakit geçirmesi için uygun bir alan. Dalgalı denizi de yüzüücülerin eğlenmesini sağlıyor. Plajın Güzelbahçe’ye 10 kilometre uzakta oluşu da bir tercih sebebi.

  • Akarca Plajı

Akarca plajı, bölgenin en geniş şeritli plajı. İlçenin sevilen yerleri arasında yer alan plaj özellikle Seferihisar’a yakınlığı ile öne çıkıyor. Plaja giriş ücretsiz. Belediye tarafından yönetiliyor. Şezlong ve şemsiye tercihi yapmak isteyenler için belirli bir ücret var. Soğuk suyu ile bilinen plaj birçok kişinin favorisi haline geliyor.

  • İnkaya Mağarası

İnkaya Mağarası, Güzelbahçe’nin Yeşil Köy isimli köyünde yer alıyor. Kocadağ olarak bilinen dağın yamaç kısmında yer alıyor. Yürüyerek gidilmesi gereken noktaları bulunan arazide engebe dikkat çekiyor. Biraz zorlu bir yolculuk olduğunu bilerek gitmemiz gerekiyor. Ancak mağara özellikle hoş gröüntüsü ise gidenleri mutlu ediyor. Eski zamanlarda bölgenin yerleşimi hakkında bilgi edinme imkanı da sunuyor. 

guzelbahce-inkaya.jpg

  • Yaka Otantik Pazarı

Yaka Otantik pazarı sadece pazar günleri açılıyor. Pazar taze sebze ve meyveleri ile turistleri kendisine çekiyor. Bunun yanında yöresel ve tamamen el ile yapılmış reçel, bal, ekmek ve zeytin gibi lezzetler de pazarın bir parçası. Pazar içerisinde sadece yiyecekler yer almıyor. Aynı zamanda aksesuarlar gibi farklı el işi ürünleri de bünyesinde barındırıyor. Tamamen doğal ürünlere sahip olan pazarı, her pazar keşfetmek için akın edenler.  

Güzelbahçe’ye Nasıl Gidiliyor?

Güzelbahçe’ye nasıl gidilir, hangi güzergah doğrudur soruları bölgeyi merak edenlerin sordukları oluyor.  İzmir merkezinden ilçeye gitmek isteyenler için 35 kilometrelik bir yol yer alıyor. Bu yol sizi direkt ilçeye ulaştırıyor. Urla ve Seferihisar ise Güzelbahçe’nin en yakın merkezleri arasında. Buralardan da 35 ve 22.4 kilometre kat ederek gidebiliyorsunuz. Güzergahı gidecek aracınız var ise yol kısa sürüyor. Ancak bir aracınız yok ise araç kiralama yöntemi tercih edilebilir. 

İzmir’de Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

İzmir Güzelbahçe araç kiralama seçeneklerinde birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

Yorum ekle