Yolcu360 Blog
izmir bombası nereden alınır?
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > İzmir Bombası İzmir’de Nereden Alınır? En İyi İzmir Bombası Tarifleri!

İzmir Bombası İzmir’de Nereden Alınır? En İyi İzmir Bombası Tarifleri!

İzmir bombası, kağıt gibi hamurun içinde dolu dolu akışkan çikolata! Kimine göre tam bir tatlı masalı, kimine göre de insanın kendi sağlığına yapacağı en büyük kötülüklerden biri 🙂 Kişisel yorumları bir yere bırakıyoruz ve didaktik bir bakış açısıyla İzmir bomba tatlısını tüm yönleriyle inceliyoruz. 

İzmir bombası hakkında merak ettikleriniz varsa, doğru yeri buldunuz. Bir sosyal medya fenomenine dönüşen bu tatlıyı sizin için araştırdık. 

İzmir’e gitmeyi düşünüyorsanız, ayrıca sizin için en iyi İzmir bombası yapan yerleri inceledik. İçeriğimizde başka neler var? Özetle İzmir Bombası hakkında her şey! 

İzmir Bombası İzmir’de Nerede Yenir? 

İzmir bombası hakkında özellikle yemek tariflerini merak ettiğinizi biliyoruz. Sonuçta, herkes İzmir bomba tatlısını yemek için ta İzmir’e gidemez. Yine biz önceliğimizi bu nefis tatlıyı yiyebileceğiniz yerlere verdik. Çünkü keşfetmek güzeldir ve yerel tatlar yerinde yenir!

İzmir’in neredeyse her pastane ve tatlıcısında bu tatlıyı bulabilirsiniz. Fakat en iyisi için nereye gitmek gerekir? Bu noktada Google puanlarına bakalım dedik, karşımıza birbirinden güzel izmir pastane ve tatlıcıları çıktı. 

izmir bombası, çelebi unlu mamuller nerede?Çelebi Unlu Mamuller: İzmir Bomba Tatlısını İlk Yapan Yer

İzmir’in meşhur bomba tatlısının orijini buradan çıkmış. 6000’den fazla kullanıcının puanlamasıyla 5 üzerinden 4,5 Google puanı alan Çelebi Unlu Mamülleri, bu tatlıyı en çok satan yerlerden biridir, diyebiliriz. 

Çelebi Unlu Mamuller Nerede? 

İzmir’in Alsancak mahallesinde Kıbrıs Şehitleri sokağında bulunuyor. Bina numarası 185/A. 

Ayrıca adresi tarif edelim. İlk olarak İzmir’in en canlı bölgelerinden Kıbrıs Şehitleri sokağına gidin.Sokağın sonunda pastane sizi bekliyor. 

Sevinç Pastanesi

2019 yılında Tripadvisor Mükemmel Sertifikası ödülü almış Sevinç Pastanesi, İzmir’de 60 yıllık bir geçmişe sahip. İzmir bomba tatlısını denemek isterseniz, denk gelirseniz bu pastaneye de bir uğrayın, deriz. 4500’ten fazla kişi burayı Google’da puanlamış. Bunun yanı sıra ortalama 4,3 puan almış. 

Bravo Pastanesi: İzmir Bomba Tatlısı Yiyebileceğiniz Yerler

3000’den fazla kullanıcının katılımıyla ortalama 4,4 Google puanlı bir mekanla devam ediyoruz: Bravo Pastanesi. Pastalarıyla meşhur bu butik pastane, İzmir bomba tatlısı da kendi yorumuyla üretiyor. Mutlaka deneyin! 

İzmir Bomba Tatlısı Kaç TL?

İzmir bomba tatlısının ücreti ortalama 5 ila 10 TL arasında mekana göre değişiyor. Tarife yaratıcı dokunuşlar yapıp daha yüksek fiyata satan pastaneler de mevcut. 

izmir bombası nasıl yapılır, izmir bomba tatlısıİzmir Bomba Tatlısı Nasıl Yapılır? 

Şimdi bu tarifi evde yapmak isteyenlere gelelim. İnternette bu noktada birçok tatlı tarifi ile karşılaşabilirsiniz. Birçok tarifte çikolataya öncelik verilmiş ama iyi bir İzmir bomba tatlısının sırrı hamurunda yatar. Hamurunu ne kadar ince ve lezzetli yaparsanız, tatlınız o kadar başarılı olur. 

Malzeme Listesi

  • 250 gr tereyağı
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 5 bardak un
  • 1 kavanoz fındık kreması içeren çikolata

Yapılışı

Tereyağını eritin ve bir kabın içinde sıvı yağla karıştırın. Daha sonra kabartma tozunu ve yoğurdu ilave edin. Ardından yavaşça unu ekleyerek hamurunuzu yoğurmaya başlayın. Hamurunuz kıvamını alınca 1-2 saat dinlendirin. 

Hamuru elde açmanız, tatlıyı daha da lezzetli yapan bir unsur. Hamur dinlendikten sonra düz bir zemine koyun ve merdane yardımıyla incecik açın. Ardından hamuru bir kalıp yardımıyla kesin. Kalıbınızın yuvarlak olması iyi olur. 

Sıra geldi içini yerleştirmeye. Kestiğiniz hamur parçalarına 1,5 – 2 yemek kaşığı çikolatalı fındık kremasından koyun. 

Daha sonrasında hamuru avuç içinizde yuvarlayın. Bu noktada çok dikkatli olmanız gerekiyor, ince hamur dağılabilir. Yavaşça ve nazik hareketlerle yuvarlama işlemini gerçekleştirin. 

Son adımdayız. Fırını 200 C derecede 5-10 dakika kadar ısıtın. Bu arada fırın tepsisine pişirme kağıdını (yağlı kağıt) yerleştirin. 

Fırın istenilen sıcaklığa ulaştığında 20 dakika kadar pişirin. Bu noktada fırınınız güçlüyse 10 dakika kadar pişirmeyi düşünebilirsiniz. 

Bomba tatlınızın piştiğini hamurun pembeleşmesinden anlayabilirsiniz. Piştikten sonra azıcık soğumasını bekleyin ama çok da soğutmayın. Çünkü İzmir bomba tatlısı sıcak yenir! 

Kolay İzmir Bombası Nasıl Yapılır?

Hamur açmak hem fazla vakit alan hem de uğraştırıcı bir şey. Peki, bu tatlıya benzer bir lezzete kolay yoldan nasıl ulaşabiliriz? Çikolatalı milföy ile!

Öncelikle milföy hamuru alıyoruz ve eğer donmuşsa çözüyoruz. Daha sonrasında içine çikolatalı fındık kreması koyuyoruz ve milföy hamurunu yuvarlıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırınlıyoruz. Bu kadar! 

İzmir’de ev yapımı zeytinyağı nereden alınır diye merak ediyorsanız, buradan devam edebilirsiniz. 

izmir bomba tatlısı, çikolatalı izmir bombasıİzmir Bombası Türleri

İzmir bomba tatlısının birçok türüyle karşılaşabilirsiniz. Yıllar içinde bir fenomene dönüşen ve MasterChef yarışmasına konu olan bu tatlı, günümüzde farklı varyasyonlarıyla karşımıza çıkıyor.

  • Mesela vegan İzmir bombası. Tamamen vegan ürünlerle yapılıyor. Butik pastanelerde bulabilirsiniz. Ayrıca internette tarifler var. 
  • Farklı çikolata türleri kullanabilirsiniz. Mesela bitter çikolata. Çok tatlı şeyleri sevmiyorsanız sizin için ideal olur.
  • Yulaf ezmesi ve krokan gibi malzemeler kullanabilirsiniz. 

İzmir’de ne yenir diye merak ediyorsanız, buradan devam edin. 

yolcu360 blog arama bannerEn İyi Fiyatlarla İzmir Araç Kiralama

İzmir’de araç kiralama yapmayı düşünüyorsanız yolcu360.com’a şimdi girin ve en iyi fiyatları karşılaştırın. 1 dakikadan kısa süre içinde aracınızı rezerve edin! Ayrıca Yolcu360 mobil uygulamasını telefonunuza indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

İzmir Bombası Tarifleri

Son olarak, internette karşılaştığımız en iyi tarifleri bir araya getirmeye karar verdik. Youtube’da biraz gezindik ve karşımıza inanılmaz güzel tarifler çıktı! En iyilerini sizin için listeledik. 

1 – Nefis Yemek Tarifleri – İzmir Bomba Tatlısı Tarifi

Az malzemeyle çok iş başaran bir tarif 🙃

2 – Refika’nın Mutfağı – İzmir Bombası

Ekmek Teknesi’nin başrollerinden İzmir bombasını Refika’nın Mutfağı Yemek Okulu’ndan öğrenin!

3 – Berk Coşkun – 1 Dakikada İzmir Çikolatalı Atom Bombası! 

1 dakikadan uzun süreceği kesin 😄 

Yorum ekle