Yolcu360 Blog
İzmir Yemekleri
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > İzmir’de Ev Yapımı Zeytinyağının İzinde

İzmir’de Ev Yapımı Zeytinyağının İzinde

İzmir’de zeytinyağı nereden alınır? İzmir ev yapımı zeytinyağı arayışında nerelere gitmeli? İzmir’de en iyi zeytinyağı hangi bölgede? İzmir’in en iyi zeytinyağını arıyoruz…

İzmir’de Ev Yapımı Zeytinyağının İzinde

Fransa’da Muhteşem Lezzetler diye bir liste yapılmış ve bu listede Ege Bölgesinde yetişen zeytinlerden yapılan sızma zeytinyağı da var. Atalarımızın bıraktığı bu miras, ne kadar da değerli. 

Bakınız; artık dünyada geziler, turizm ve seyahatler deniz-güneş-plaj ekseninden çıktı. Artık yemek gezileri, gurme turizmi dönemi başladı. Üstelik bu akım, insanların dünyanın bir ucundan diğerine tek bir lezzeti yerinde tatmak üzere hareket etmelerini sağlıyor. Bizim güzel ülkemiz, bu konuda çok zengin. Sadece biraz parlatıp sunmaya ihtiyaç var. Yani tanıtmaya, marka pazarlaması yapmaya. Ama bunu yaparken gerçek lezzeti orjinalliyle korumak gerek. Gelen turist, “evet, bunun için taaa buralara gelmeye değdi” demeli ve diğerlerini de teşvik etmeli. Neyse konumuz İzmir’de zeytinyağı keşfi…

İzmir’de En İyi Zeytinyağı Nereden Alınır?

İzmir ve çevresi, zeytin ağaçları bakımından zengindir. Burada Ödemiş, Kemalpaşa, Tire, Torbalı, Urla, Karaburun gibi hemen her ilçede zeytin bahçeleri görebilirsiniz .Mesela  Urla’da yoğun bir zeytin alanı var. Hatta buraya Zeytinalan deniyor. 

İzmir’de bölgelerin zeytinleri ufak farklılıklarla birinden ayrılıyor. Zeytinler iyice etlenince toplanıyor ve yağ çıkarmak için büyük fabrikalara ya da küçük zeytinyağı sıkma atölyelerine götürülüyor. İzmir’de böyle küçük zeytinyağı fabrikalarına hemen her yerde ratslayabilirsiniz. Bu yerel fabrikalardan zeytinyağı alabilirsiniz. Ayrıca köylerde zeytin bahçesi sahiplerinin bidonlara, pet şişelere koydukları katkısız, işlemsiz has zeytinyağlarından da satın alma şansınız var. 

İzmir köylerinde hemen her yemek hatta tatlı zeytinyağıyla yapılır. Tavada yumurtayı, kek ya da şerbetli bir tatlıları alışkın değilseniz zeytinyağlı olarak yemek biraz zordur. Ama salatalar, sebze yemekleri için dünyanın en lezzetli meyvemsi zeytinyağı tadını burada bulabilirsiniz. 

İzmir Kemalpaşa Köylerine Gidin!

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde hemen her köyde bolca zeytin ağacı var. Zeytinyağı fabrikalarına da daha köy yollarında rastlarsınız. Biraz ekmekle tadına bakın ve alın. Sofranıza bereket, şifa olsun. 

İzmir Kemalpaşa Araç Kiralama Fiyat Listesi 

İzmir Urla Köylerine Gidin!

Urla Sanat Sokağı

Urla, şarapçılık ve zeytinyağı konusunda dünya devlerine meydan okuyor. Urla’nın köylerinden alacağınız taze sıkım, soğuk sıkım, sıcak sıkım gibi farklı yöntemlerle ayrışmış zeytinyağları, çok kaliteli. Yine köylerdeki zeytinyağı fabrikalarından bidonla kilo işi zeytinyağı alabilir ve bu birinci sınıf yağı, sofranızda keyifle kullanabilirsiniz. 

Urla Kiralık Araç Fiyatları Burada!

Hurma Zeytini İçin Karaburun’a Gidin!

İzmir Karaburun’da yetişen erkenci zeytin türü ise çok özel. Bir mantarın olgunlaştırdığı bu özel zeytin türü, dünya gastronomi listesinde ender lezzetler adıyla yer alıyor. Dünyada sadece İtalya, Yunanistan ve Türkiye’de bulunan bu zeytin türünün en iyisi Karaburun bölgesinden çıkıyor. Halk arasında hurma zeytini olarak da bilinen bu zeytinin yağı çok kıymetli. Türkiye’de sadece Karaburun’da yetişen bu zeytin, denizden esen rüzgarlarla dalında olgunlaşıyor. 

İzmir Karaburun Gezi Rehberi Burada!

İzmir’de Yetişen Zeytin Türleri

Küçük meyveli ve yağı çok lezzetli olan çakır zeytini, , çekişte zeytin türü, çelebi adı verilen açık renkli yağı olan zeytin çeşidi, Kemalpaşa bölgesinde yetişen yağlık zeytin çeşidi çilli, iri taneli bol etli sofralık zeytin türü olan domat, küçük ama vitamin değerleri çok yüksek olan erkence, İzmir sofralık zeytini ve uslu zeytini. 

İzmir Araç Kiralama Fiyatları Nasıl?

İzmir araç kiralama fiyatları için yolcu360.com üzerinden hızlı ve kolay bir araştırma yapabilirsiniz. İzmir kiralık araç fiyat listesine bakabilir, fiyatları karşılaştırarak avantajlı sonuçlara pratik bir biçimde ulaşabilirsiniz. Örneğin İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyat listesine bakabilir ve buradaki en uygun fiyatlı seçeneği hızlıca görüntüleyebilirsiniz. yolcu360.com ile kredi akrtına 9 taksitle araç kiralama yapabilir, planlarınız değişirse koşulsuz iptal hakkınızı kullanabilirsiniz. 

Keyifli bir İzmir turu için size tavsiyemiz:

Örneğin İstanbul Havalimanından İzmir uçuşlarını takip edin ve uygun fiyatlı bir seçenek bulunca alın. Uçakla İzmir’e indiğinizde İzmir Havalimanı kiralık araç fiyatlarına yolcu360.com üzerinden bakın ve en uygun fiyatlı seçeneği ya da kiralamak istediğiniz bir marka-model varsa bunun en uygun fiyatlı seçeneğini bulun. Aracı alıp, Güzelbahçe’ye ulaşın. Burada sahilde çok güzel kahvaltı salonları var. Enfes bir kahvaltı molası verin. Kahvaltının ardından dümdüz yola devam: Urla’da üzüm bağları, şarap atölyeleri ve zeytinyağı mağazaları var. Bunları gezip alışveriş yapabilir, Seferihisar’da balık ziyafeti çekebilir ve yaz mevsimindeyseniz Seferihisar’da denize de girebilirsiniz. Bu civarda konaklama yapabilirsiniz. Sabah uyanınca rotayı tam tersi yöne çevirin: Kemalpaşa tarafına. Otobandan 45 dakikalık bir yolla (trafik yok gibidir) İzmir Kemalpaşa’ya ulaştınız. Kemalpaşa Nazarköy’de köy kahvaltısı yapın. tavsiyemiz gözleme ve çay tercih etmeniz yönünde. Buradaki çevre köylerden zeytinyağı alabilirsiniz. Hatta ev yapımı zeytin bile alabilirsiniz. 

 

Yorum ekle