Yolcu360 Blog
italyan-koyu
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > 9 Soruda İtalyan Koyu Hakkında Merak Edilenler

9 Soruda İtalyan Koyu Hakkında Merak Edilenler

İtalyan Koyu, İstanbul’un dibinde cennetten bir parça gibi… Tam olarak, Edirne’nin Keşan ilçesindeki küçük bir belde olan Mecidiye’de.

Siz de araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek İtalyan Koyu için yola çıkmaya ne dersiniz?

İtalyan Koyu Nerede ve Nasıl Gidilir?

İtalyan Koyu, Edirne şehir merkezine 146 km uzaklıkta ve Keşan ilçesine bağlı Mecidiye bölgesinde yer alır. Şehir merkezinden yaklaşık 2 saat süren bir yolculuk sonunda İtalyan Koyuna varabilirsiniz. Keşan ilçe merkezinden de yaklaşık 35 km uzaklıktadır. 

İtalyan Koyu’na nasıl ulaşılır, özellikle belirtmek gerekir ki otobüsle gitmek isteyenler için Keşan’a kadar otobüs olduğunu belirtelim. Bulunduğunuz şehirden otobüsle Edirne’ye ve Keşan’a kolaylıkla otobüsle yolculuk yapabilirsiniz. Bununla birlikte İtalyan Koyuna gitmek için özel araç gerekecektir. Yolunun engebeli olduğu özellikle vurgulanmaktadır. Kendi özel aracınızla gitmeniz bu yüzden daha sağlıklı olabilir. İtalyan Koyuna gitmek için araç kiralama hizmeti almak isterseniz Yolcu360.com rehberliğinde keyifli bir yolculuk deneyimi yaşayabilirsiniz. 

İtalyan Koyu Yolu Nasıl?

Güzel İtalyan Koyu nerede diye merak edenler için küçük bir ipucu verelim. İstanbul’dan İtalyan Koyu için Mecidiye tarafına gidecek olanlar, İstanbul araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek Avrupa Otoyolu/O-3, E84 ve D110/E84 üzerinden 3 saat 16 dakika içerisinde buraya ulaşabilirler. Koya gitmek için asfalt yoldan çıktığınızda yaklaşık 15 dakikalık bir yolunuz kalıyor. Engebeli toprak bir yolu bulunuyor ancak altınızda küçük bir arabayla bile rahatlıkla gidebilirsiniz.

İtalyan Koyu Özellikleri

İtalyan Koyu aynı zamanda “Kale Köy” olarak da bilinmektedir. Hadi biraz da İtalyan Koyunun tarihine bakalım. İtalyan Koyu adı Kurtuluş Savaşında İtalyanların yaptığı çıkarmaya dayanmaktadır. Kale Koyu olarak bilinmesinin nedeni de içinde ufak tefek kalıntıları kalmış kale bulunmasıdır. 

İtalyan Koyunda gece çadır kampı kurmayı düşünenler için gecelerin rüzgarlı ve serin olduğunu hatırlatalım. Bu yüzden hazırlıklı gitmeniz önerilir. İhtiyaç duyulduğunda kamp alanında ateş yakılıp yakılamayacağı merak edilen sorulardandır. İtalyan Koyunda direk kumsalda ateş yakılması çevre için önerilmemektedir. Ateş kovaları ya da yer üstü ateş ocakları tercih edilebilir. Ayrıca diğer önemli bir konu da gelen ziyaretçilerin çöp bırakmaması konusunda gösterilen hassasiyettir. Diğer ziyaretçileri rahatsız etmemek ve doğayı korumak adına çöpleri toplamak için de hazırlıklı olmak önerilmektedir. 

İtalyan Koyunda neler yapabiliriz, diye düşünebilirsiniz. Birçok keyifli aktivite ile ailenizle, arkadaşlarınızla ister günübirlik ister çadır kampı kurarak tatil yapabilirsiniz. Yüzme, dalış, doğa yürüyüşü, sportif aktivite ve kampçılık, plaj oyunları, barbekü, masa ve kağıt oyunları, su topu ve diğer su oyunları, piknik, balıkçılık, fotoğrafçılık İtalya Koyunda vakit geçirebileceğiniz aktiviteler olarak sıralanabilir. 

İtalyan Koyu İsmini Nereden Alıyor?

Yerel halk tarafından bu koya içerisinde bulunan bir kaleden dolayı “Kale Koyu” deniyor. İtalyan Koyu denmesinde ki sebep de Kurtuluş Savaşı’nda İtalyanların koya çıkartma yapmasından kaynaklanıyor.

Trakya’da gezilecek yerler için tıklayınız.

İtalyan Koyu Denizi Nasıl?

Öncelikle İtalyan Koyu’nun güzel yönlerinden bahsetmek istiyorum.  Küçük tatlı bir koy… Kumu çok güzel ve gün batımı keyfini size yaşatabileceği en güzel şekilde yaşatıyor. Suyu çok sığ değil, 5 6 adıma yüzmeye başlayabiliyorsunuz. Deniz içinde uzun uzun yürümeyi sevmiyorsanız tam size göre diyebiliriz. Denizin dibi kum, tertemiz, masmavi ve balıklarla yüzmenin keyfi de ayrı bir güzellik. Uyarmamız gereken bir şey var ki o da suyun soğukluğu… Temmuz sonunda bile suya ilk adımı attığınızda buz kesiyorsunuz. Soğuk su severim derseniz burayı da seveceğinize eminiz.

Sultaniçe Köyü nerede yazısı için tıklayınız.

İtalyan Koyu’nda Kamp Yapılır mı?

İtalyan Koyu hakkında yazımızı okuyanlar burada kamp yapmak nasıldır, merak etmeye başlayabilir. Öncelikle İtalyan Koyunda huzur veren bir sessizlik, temiz ve serin bir deniz kamp severleri bekliyor. Denize sıfır bu koyda dinlenmenin yanı sıra fotoğrafçılıkla ilgilenenler eşsiz kareler de yakalayabilir. İtalyan Koyuna kamp yapmak isteyenler için birkaç önemli bilgiyi paylaşmak gerekir. Ücretsiz şekilde kamp yaparken kendinize konfor alanı yaratmak istiyorsanız temel ihtiyaç malzemeleri yanınızda olmalıdır. Çünkü İtalyan Koyunda market, duş, büfe, elektrik gibi imkanlar bulunmamaktadır. Dileyenler ücretli kamp alanlarını da kullanabilir. Burada tesise ait otopark, restoran ve kafe bulunmaktadır. 

Çadırıyla gelip kamp yapan çok fazla insan var. Hafta içi daha sakin olurken hafta sonu maalesef yer bulmak hem günübirlik hem de kamp yapmaya gelenlerden dolayı zorlaşıyor.

Arabayla Trakya turu için tıklayınız.

İtalyan Koyu Temiz mi?

Bu muhteşem koyun maalesef kötü yanları burada ortaya çıkıyor. Hem günübirlik gelenler hem de kamp yaptığını sanan kampçılar sayesinde koyun etrafı ve plaj çöp olmuş durumda! Direkt kumun üstünde ateş yakan mı istersiniz, yaktığı ateşin közünü ve küllerini kumsalda bırakan mı yoksa bunu bir maharet bilip bir de içine çöplerini atan mı? Koy, maalesef doğaya saygısı olmayan insanların toplandığı bir alan haline gelmiş. Biz bu çöplük ve ateş yakma karşısında sessiz kalamadık ve Jandarmayı arayıp kumda ateş yakanları şikayet ettik. Lütfen siz de kumda ateş yakan vs birilerini gördüğünüzde jandarmayı arayıp şikayette bulunmayı unutmayın.

Sizden en büyük isteğimiz, bu koya giderken çöpleri doğaya saçan eğitimsiz ve saygısız insanlara inat, yanınızda büyük çöp poşetleri götürün ve çöplerinizi çöp poşetlerine atın. Doğamızı çocuklarımızın da görmesine izin verin.

İbrice Limanı yazısı için tıklayınız.

 

İtalyan Koyuna Ne Zaman Gidilir?

İtalyan Koyu hakkında en çok merak edilen konulardan biri de İtalyan Koyuna ne zaman gidilir sorusu ile ilgilidir. Öncelikle belirtelim, İtalyan Koyu aynı zamanda keyifli bir kamp alanıdır. Bu nedenle yaz sezonu bu koyu ziyaret etmek için en güzel dönemdir diyebiliriz. Ayrıca hatırlatmakta fayda var, tertemiz denizi Temmuz-Ağustos aylarında bile çok soğuk olabilir. Bununla birlikte havanın güzel olduğu her dönem İtalyan Koyunda keyifli zaman geçirebilirsiniz. 

İtalyan Koyunun denizine hayran kalmamak mümkün değil. Bu nedenle hangi denize bağlı olduğunu da paylaşalım. İtalyan Koyu, kendini temizleme özelliğine sahip Saroz Körfezine bağlıdır. Özellikle İstanbul’a bu kadar yakın olup temiz bir deniz görmek ziyaretçilerini şaşırtmakta ve sevindirmektedir. 

İtalyan Koyunda Ne Yenir?

Müthiş manzarası ve temiz havası karşısında büyülenen ziyaretçiler için merak edilen bir konu da orada ne yenir konusudur. İtalyan Koyu yeme içme tesislerine sahip olan bir bölge olmadığı için çevre yerlerinde yemek için restoran ve kafeler aranabilir. Ancak bölgenin bir kamp alanı olduğu düşünüldüğünde yiyeceklerinizi kendiniz hazırlayarak yanınızda getirmeniz daha keyifli olacaktır. 

İtalyan Koyu yakınlarında yemek için yer arayanlar Erikli ve Mecidiye bölgelerinde balık ve et restoranlarını değerlendirebilir. Kamp yapmak için İtalyan Koyuna gidiyorsanız şehir merkezinden alışveriş yapabilir, ihtiyacınız olan malzemeleri marketlerden temin edebilirsiniz. 

 

1 yorum

  • Detaylı açıklamalarınız için teşekkürler. Özellikle çöp konusunda uyarı yapmanıza çok memnun oldum— ülkenin durumu içler acısı.