Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Trakya’da Gezilecek Yerler | Trakya’da Görmeniz Gereken 8 Yer

Trakya’da Gezilecek Yerler | Trakya’da Görmeniz Gereken 8 Yer

Trakya; Karadeniz, Marmara Denizi ve Ege Denizi ile bir arada olan müthiş bir bölge. Hem doğal güzellikleri hem de tarihi yerleri ile insanı kendisine hayran bırakan Trakya Bölgesi; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve İstanbul’unda az bir kısmından oluşuyor. Aynı zamanda, Türkiye’nin en batısı olan Trakya, Yunanistan ve Bulgaristan’a komşu. Araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, sizde bu yıl Trakya turu yapmaya ne dersiniz? Trakya’da gezilecek yerler nereler? Trakya gezi rehberi içerisinde neler var? 

Trakya Gezilecek Yerler

  • Dupnisa Mağarası

Trakya’da gezilecek yerler arasında olan mağara, tam olarak 180 milyon yıl önce oluşmuş. Bu mağaranın en ilginç yanı yaklaşık dört milyon yıldan beri oluşum ve gelişimini sürdürüyor olması. Burayı öyle tek bir mağara gibi de düşünmeyin. Dupnisa, birbirine bağlı iki kat ve üç mağaradan oluşuyor. Mağaranın uzunluğu ise 2720 metre. Dupnisa Mağarası içerisinde zengin damla taş oluşumları mevcut. Trakya’da gezilecek yerler listenizde mutlaka yer alması gereken Dupnisa Mağarası, deniz yüzeyinden 345 metre yükseklikte konumlanıyor. Mağara içerisindeki zengin renk tonları, insanda değişik bir his uyandırıyor. Bu renk tonları görsel bir şölen gibi. Süt beyaz, kırmızı ve kahverenginin çeşitli tonlarının bir araya getiren mağara, dev boyutlarda olan sarkıt, dikit ve sütunlara sahip. Perde, bayrak damla taşları ve damla taş havuzları ile de etkileyici bir görüntüye ev sahipliği yapıyor.

Dupnisa Mağarası detaylı gezi rehberi için tıklayınız.

  • Enez Kalesi

Trakya’da gezilecek yerler arasında olan Enez, İstanbul’a yakın konumu ile oldukça cazip bir yer. Dilerseniz, hafta sonu için buraya ufak bir kaçamak yapabilirsiniz. Enez’de en meşhur tarihi yapı Enez Kalesi. Kalenin yapılış tarihi tam olarak bilinmese de yapılan araştırmalar sonucunda Bizans döneminden izler taşıdığı bulundu. Enez Kalesi’nin surlarında ise Cenevizli Gattelusio ve Doria hanedanlarına ait armalar var.

Enez gezilecek yerler için tıklayınız.

  • Selimiye Cami

Trakya’da gezilecek yerler arasında bir başka yer ise inanç turizmi kapsamında ziyaret edilebilecek olan Selimiye Camii.

2011 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi arasına giren Edirne Selimiye Cami, 2.Selim tarafından 1568 yılında inşa ettirilmeye başlanmış olup, 1575 yılında tamamlanmış. Osmanlı mimarisinin güzel bir örneği olan cami, Mimar Sinan’ın ustalık eseri olma özelliğine de sahip. Cami’deki çini süslemeleri oldukça göz alıcı. Bu çiniler İznik’ten özel olarak getirilmiş.

  • Ainos Antik Kenti

Hem Enez gezilecek yerler hem de Trakya’da gezilecek yerler arasındaki bir başka yer ise Ainos Antik Kenti. Enez Kalesi’nin bulunduğu tepe üzerinde aynı zamanda Ainos Antik Kenti’nin merkezi de yer alıyor. Kuzey Ege sahili tarafında inşa edilen antik kentin üzerine Enez kurulmuş. Şehrin ismi M.Ö 7. yüzyılda Enez’e koloni olarak yerleşmiş olan Aioller’den geliyor. Ainos isminin ise Troyalı kahraman Aeneas’dan esinlenildiği düşünülüyor. Trakya’da gezilecek yerler listenizde bulunması gereken antik şehir, kurulduğu dönemde oldukça önemli bir statüdeymiş. Bunun en büyük nedenleri arasında Meriç Nehri’nin döküldüğü yerde inşa edilmiş olması muhakkak ki vardır. Antik şehir, daha sonrasında Pers’lerin, Attika-Delos Deniz Birliği’nin, Makedonya’nın, Ptolemaios Kralığı’nın, Roma’nın, Doğu Roma İmparatorluğu’nun, Cenevizli Gattelusio – Doria ailelerinin ve 1456 yılında en son Osmanlı egemenliğine girmiş.

  • Uçmakdere

Trakya’da gezilecek yerler arasında bulunan, aynı zamanda kamp ve yamaç paraşütü de yapabileceğiniz bir yer. Hatta Uçmakdere kamp yapmayı sevenler arasında oldukça popüler. Bunun en büyük nedeni eşsiz manzarası olabilir. 😊 Ganos Dağları’nın ve denizin birleşiminden oluşan bir görüntüye sahip. Şarköy’de bulunan Uçmakdere’ye İstanbul’dan gitmek de oldukça kolay. Özellikle Uçmakdere yamaç paraşütü ve kamp için birçok İstanbulluyu hafta sonu ağırlıyor.

Detaylı Uçmakdere gezi yazısı için tıklayınız.

Uçmakdere nerede? Tekirdağ merkezden Trakya’da gezilecek yerler için Uçmadere’ye doğru yola çıkmak istiyorsanız, Trakya araç kiralama fırsatlarından bütçeniz için en uygun olanı seçerek, konforlu bir şekilde yolculuğunuza başlayabilirsiniz. Trakya merkez ve Uçmakdere arasındaki mesafe, Mürefte-Barbaros yolu üzerinden 31,1 kilometre.

  • Kıyıköy

Şirin mi şirin bir balıkçı kasabası burası. Ama balıkçı kasabası deyip geçmek buraya haksızlık olur. Çünkü dünya tarihinin en eski taş oyma manastırlarından biri olan ve Trakya’da gezilecek yerler arasında da bulunan Aya Nikola Manastırı, burada yer alıyor. Manastır, M.S. 527-565 yılları arasında yaptırılmış. Ayrıca kasabanın tarihi de oldukça eskiye dayanıyor. Karyalılar tarafından kurulan kasaba, ahşap evleri ile insanı büyük şehirlerdeki kocaman apartmanların görüntüsünden uzaklaştırarak, rahat bir nefes aldırıyor.

Ayrıca Kıyıköy, Kastro plajı ile de oldukça ünlü. Plajın çevresini saran Karaçam ormanları ve denizin mavisinin buluştuğu çok güzel bir plaj burası. İstanbul’a yakın olduğu için yaz aylarında buraya mutlaka gitmenizi tavsiye ederiz. Kıyıköy kamp yapmak içinde çok uygun bir yer olduğundan, dilerseniz çadırınızı kurup bütün bir hafta sonunu burada geçirebilirsiniz.

  • Arcadia Bağları

Trakya’da gezilecek yerler arasında yer alan ve tarihi şarap yolu rotasında bulunan Arcadia Bağları, o kadar güzel ki Evliya Çelebi‘nin Seyahatnamesinde bile yer almış. 17. yüzyılda Kırklareli‘yi ziyaret eden Evliya Çelebi, binlerce dönümlük Kırklareli Bağları’ndan içinde insan gezse kaybolur diyerek bahsetmiş. Trakya’da bağcılık ve şarap yapımı yaklaşık 2500’den beri devam ediyor. Eskiden burada yapılan şaraplar, başka yerlere gemilerle götürülürmüş. Trakya’nın bağları işte o kadar ünlüymüş. 😊

Arcadia Bağları gezisi için tıklayın.

  • Kömür Limanı

Kalabalıktan, kaostan ve gürültüden uzak inanılmaz dinlendirici bir yer burası. 144 tane balık türü ve 78 çeşit deniz bitkisi ile Kömür Limanı dalış yapmak için harika bir yer. Su altı dünyasının zenginliklerine burada tanıklık edebilirsiniz. Trakya’da gezilecek yerler ve yaz tatili için gidilecek yerler listenize burayı kesinlikle eklemelisiniz. Tam bir doğa harikası. Kömür Limanı’nın açık mavi ve berrak suyunda yüzerken kendinizi dünyanın dışında gibi hissedebilirsiniz. Burada tatil yapmak resmen doğa detoksu diyebiliriz. Bütün negatif enerjinizi sizden alıp çekiyor gibi. Harika bir dinlenme yeri. Ayrıca Kömür Limanı kamp yapmak içinde elverişli. Buraya gelip çadırınızı kurup, gece deniz sesi eşliğinde uyuyabilirsiniz.

Kömür Limanı nerede? 17500 Değirmendüzü/Gelibolu/Çanakkale. Kiralık araç seçeneklerinden faydalanmak için Çanakkale merkez araç kiralama opsiyonlarına bakabilirsiniz. Çanakkale ve Kömür Limanı arası yaklaşık 50 kilometre ve araç ile yolculuk süresi 1 saat 56 dakika.

Yorum ekle