Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İbrice Limanı Nerede? | İbrice Limanı Kamp

İbrice Limanı Nerede? | İbrice Limanı Kamp

İbrice Limanı; Saros Körfezi’nde dalış yapmak için en harika yer… Tam olarak, Edirne’nin Keşan ilçesinde küçük bir belde olan Mecidiye’de bulunmaktadır. Saros Körfezi yakınlarındaysanız, dalışla ilgileniyorsanız ya da temiz bir suda yüzmek isterseniz duraklarınızdan biri İbrice Limanı olabilir. Saros Körfezi, suyunun berraklığı ve su altının zenginliği dolayısıyla birçok insanın tercih ettiği yerlerden biridir. İbrice Limanı da Saros Körfezi dalış turizminin cenneti olabilecek yerlerden… Hatta dalış turizmini daha da canlandırmak ve yapay resif oluşumu sağlamak için 2019 yılında Airbus A330 tipi uçak İbrice Limanı açıklarında batırıldı. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak bu güzel yer için yola çıkmaya ne dersiniz?

İbrice Limanı Yolu Nasıl?

İbrice Yolu Limanı’na giden 2 farklı yol var. Eğer Uzunkum Beach tarafından kıyı şeridinden gelecekseniz bir süre toprak yoldan devam etmeniz gerekiyor ancak küçük bir arabayla gidilebilecek bir yol, sonrasında ise asfalt yola bağlanıyorsunuz. Ana yol üzerinden gelecekseniz de asfalt yoldan geliniyor. Ulaşımı da oldukça kolay…

Edirne araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Denizi Nasıl?

Kum bir plajı yok. Hatta uzun uzun bir plaj da beklemeyin. Kimisi küçük kayalıkların aralarından girerken siz şanslıysanız, kıyıda köşede saklanmış küçücük koyunda kendinize yer bulup oradan girebilirsiniz. Plajı taşlık, suyu ılık ve yine tertemiz… Su altında ise sizi yine birbirinden farklı balıklar ve deniz bitkileri bekliyor.

Edirne Gezi Rehberi için tıklayınız.

İbrice Limanı’nda Kamp Yapılır mı?

İbrice Limanı’nda kamp için herhangi bir tesis bulunmuyor. Dolayısıyla duş, tuvalet ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir yer de yok ancak yanınızda liman ve birkaç yeme içme yeri olduğu için bazı şeyleri oradan rica edebilir ya da temin edebilirsiniz. Yakınlarında market yok o yüzden gelirken alışverişinizi yaparak gelin. Taze balık yemek isterim derseniz de yiyebileceğiniz yerler var.

Burada kamp yapan onlarca kişi görebilirsiniz. Kimi küçük koya çadır atarken kimisi de denizin hemen üst tarafında bulunan alana kamp atıyor. Hafta içi daha sakinken hafta sonu kalabalık sizi boğabilir.

Etrafı Temiz mi?

Sanırım Saros Körfezi kıyılarının kaderi bu olacak ki çok pis bir yer… Etrafı çok büyük çöp alanlarıyla dolu! Maalesef kamp yaptığını sanan eğitimsiz kampçılar ve günübirlik gelen eğitimsiz şahıslar yüzünden her yer çöp! Liman dibinde olduğu için daha temiz olacağını düşündük ancak gelen çöpünü bırakmayı tercih etmiş. Herhangi bir temizlik de yok. İşin kötü yanı çöp konteyneri de yetersiz. Buralar sanki kaderine terk edilmiş gibi…

Sizden en büyük isteğimiz, bu koya giderken çöpleri doğaya saçan eğitimsiz ve saygısız insanlara inat, yanınızda büyük çöp poşetleri götürün ve çöplerinizi çöp poşetlerine atın. Kamp yaptığınız alandan da çöp konteynerine kadar taşıyın. Doğamızı çocuklarımızın da görmesine izin verin.

İstanbul’a Yakın Plajlar yazısı için tıklayınız.

 

1 yorum

  • Öncelikle liman demiyelim.limancık bile değil. Deniz olağan üstü altıda üstüde.Hiçbir tesis yok.Tuvalet gibi birşey var.patates içecek hamburger satan bir yer var diyebiliriz ama satıcı sizi her an dövebilir.orada zorla duruyor sanırım:)