Yolcu360 Blog
istanbul-meyhaneleri
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > İstanbul Meyhaneleri: İstanbul’daki En İyi 23 Meyhane

İstanbul Meyhaneleri: İstanbul’daki En İyi 23 Meyhane

Özel günleri kutlamak için akla gelen ilk adreslerden biri de meyhaneler. İster kutlama için, ister efkar dağıtmak için ya da yalnızca eve geçerken 2-3 kadehle günün yorgunluğunu geride bırakmak için… Meyhane kültürü, güzel bir atmosferde iyi bir yemek yemek, dostlarla iki çift laf etmek ve eğlenmek için ideal. İstanbul meyhaneleri listesiyle karşınızdayız! İşte İstanbul’daki en iyi 23 meyhane!

Siz de Yolcu360’ın araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, sizde özel günleri sevdiklerinizle kutlamak için son dönemin popüler İstanbul meyhanelerinden birini tercih edebilirsiniz!

  • Afitap Meyhane

İstanbul’un meyhaneleri arasında son zamanlarda oldukça popüler olan mekan, aynı zamanda doğum günlerinin ve özel kutlamalarında merkezi konumunda. Afitap için ortalama iki kişi için tutar içkisiz 350 lira. Meyhanenin mutfağı ise Türk mutfağı odaklı. Müzikler iyi.

Afitap Meyhane Adres: Fenerbahçe, Gamze Sokağı No: 1, 34000 Kadıköy.

  • Agapia Meyhane

İstanbul meyhaneleri arasında yer alan Agapia Mezze meyhanesi oldukça popüler bir mekan. 2003 yılında Kadıköy’de açılan meyhane, Kadife sokağın ( Barlar sokağı) ilk meyhanesi olma özelliğine sahip.  2017 yılında Bahariye Caddesi’ne taşınan ve  Miralay Nazım Sokak’taki 120 yıllık tarihi bir köşkte yeni nesil meyhane anlayışı ile hizmet vermeye başlayan Agapia, 50 meze çeşidi ile mezeseverleri ağırlamakta. Girit ezmezi, Kalamata, Ermeni karması gibi çeşit çeşit mezenin yanı sıra zengin bir balık ve et menüsüne de sahip.

Agapia meyhanesi adres: Caferağa Mah. Bahariye Caddesi, Miralay Nazım Sokak No:10 34714 Kadıköy

  • Moda Meyhanesi

Harika mezeleri olan moda meyhanesi, İstanbul meyhaneleri arasında kesinlikle baş sıralarda yer almakta. Moda caddesi üzerinde bulunan meyhane, dış konsept olarak eski meyhane havasına sahip.

Moda Meyhanesi Adres: Caferağa, Moda Cd. 82/B, 34710 Kadıköy/İstanbul.

  • Piraye Taş Plak Meyhanesi

İstanbul meyhaneler arasında buranın en güzel özelliği kendilerinin de belirttiği gibi dostlarınız veya ailenizle gidebileceğiniz sakin ve huzurlu bir ortam olması. Ege ve Rum mezeleri, ızgaralar ve misafirperverlik anlayışı ile hakkını veren bir mekan. Geniş, güzel ve ferah bahçesi var. Orjinal gramafondan yayılan taş plak sesi ise mekana apayrı bir hava katmakta. Ya çok güzel ve tatlı bir mekan. 🙂

Piraye Taş Plak Meyhanesi Adres: Serasker Cad. Mimar Çıkmazı No: 8/A Bahariye/Kadiköy.

  • Kumkapı Tiryakii

Meyhane, İstanbul tarihi yarım adası içerisinde tarihi geçmişin izlerini taşıyan Kumkapı semtinde Üstad Sokakta  bulunmakta. Burası eski İstanbul Lokanta-Meyhane kültürünü arayanlar için ideal bir mekan. Kumkapı Tiryakii meyhanesinin atmosferi de amacına hizmet etmekte. 18. yüzyıldan kalan bir yapı içerisinde hizmet veren meyhane, öğlen 15:00’da açılmakta. Mezelerin ve ana yemeklerin tatları çok iyi. İçecekler ise buğlu kadehlerde sunulmakta.

Kumkapı Tiryakii Adres: Şehsuvar Bey, Ustad Sk. 3-7, 34126 Fatih.

  • Kör Agop Meyhanesi

istanbul-meyhaneleri-

1938 yılından beri hizmet veren meyhane, bir aile işletmesi. Meyhanenin ortamı sıcak, güzel ve samimi. Ayrıca çok kaliteli bir yer. İstanbul meyhaneleri arasında bulunan mekan, şuan ailenin üçüncü kuşağı tarafından işletilmekte ve geleneğini hiç bozmadan hala çok iyi bir şekilde hizmet vermekte. Mezeleri, yemekleri ve tatlıları çok güzel. Yemelere doyamıyorsunuz desek abartmış olmayız. 🙂 Kör Agop Meyhanesi’ne mutlaka gitmenizi tavsiye ederiz.

Kör Agop Meyhanesi Adres: Şehsuvar Bey, Ördekli Bakkal Sk. No:7, 34130 Fatih.

  • Mükellef Karaköy

Zeytinyağlı elma, tahıllı pazı sarma, fava, ciğer ve humusu meşhur olan mükellef, muhteşem bir şehir manzarasına sahip. Ayrıca mekanın dekorasyonu oldukça güzel ve ferah. Ana yemekleri de bir o kadar lezzetli.
Mükellef Karaköy Adres: Kemankeş Karamustafapaşa Mahallesi, Maliye caddesi No:8/A – Karaköy.
Karaköy’deki en güzel mekanlar listesini sizler için hazırladık!
  • Atiye Meyhane

Aiye’nin mutfağı Türk mutfağı üzerine yoğunlaşmış. Bu meyhane de masa rezervasyonu zorunlu. Atiye meyhanede eğlenmemeniz imkansız diyebiliriz. 🙂 Müzikler, 22:30 da başlayıp gece 12’den sonra yavaşlamakta. Garsonlar çok ilgili. Hafta sonu fix menü alma zorunluluğu var. Ancak hafta içi yok. Mezeleri ise oldukça lezzetli.

Atiye Meyhane Adres: Harbiye, Harbiye mh. Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi, Atiye Sk. No:7 Kat:2 D:/2, 34367 Şişli.

  • Bi Daha Meyhane

İstanbul meyhaneleri kapsamında Bi daha meyhaneye gidebilirsiniz. Buraya gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız öneririz. Çünkü mekan genel de dolu olmakta. Fix menü içerisinde bulunan mezeler, ara sıcaklar, ana yemekler ve tatlılar çok lezzetli. Meyhanenin servisi de hızlı ve garsonlar güler yüzlü. Yeni nesil meyhaneler arasında bulunan mekanda müziklerde oldukça iyi.

Bi Daha Meydane Adres: Tomtom, İstiklal Caddesi, No:187, 34433 Beyoğlu.

  • Mor meyhane

Canlı müzik ve geniş bahçesi ile son zamanların en popüler mekanlarından biri. İstanbul meyhaneleri kapsamında doğum günü ve özel günler için de oldukça tercih edilmekte. Mezeler harika. Yemekler de gayet lezzetli. Buraya gelip de eğlenmemek imkansız. 🙂

Mor Meyhane adres: Küçükbakkalköy, 6/a, Ahmet Yesevi Cd, 34750 Ataşehir.

  • Latife Hanım Meyhanesi

Latife Hanım Meyhanesi, konsepti ve tarihiyle sizi cumhuriyetin kuruluş dönemlerine götürecek. Mekânın duvarlarını, genellikle Cumhuriyet’in ilk zamanlarında yaşamış kadınların anıları süslüyor.

Arkada usulca çalan Türk sanat müzikleri eşliğinde, birbirinden lezzetli Türk ve Kıbrıs yemeklerini Latife Hanım Meyhanesi’nde deneyebilirsiniz.

Latife Hanım Meyhanesi Adres: İstiklal, İstiklal Cad./bekar Sok. 22/A, 34435 Beyoğlu/İstanbul

istanbul-meyhaneleri-2.jpg

  • Safa Meyhanesi

Safa meyhanesi 1985 yılından günümüze kadar canlı kalabilmiş nadir meyhanelerden. Cem Yılmaz’ın başrolde oynadığı Av Mevsimi filmini izleyenler, Safa Meyhanesi’ni hemen tanır.

Tanıdık gelen meyhanede derin sohbetlere dalarken, size eski bir radyodan çalan müzikler eşlik edecek.

Safa Meyhanesi Adres: Yedikule, İmrahor İlyas Bey Cd. No:169, 34107 Fatih/İstanbul

  • Ney’le Mey’le Meyhanesi

Ney’le Mey’le Meyhanesi, Nevizade’nin en popüler mekanlarından biri. Lezzetli yemeklerin buluşturduğu, rakıların eşlik ettiği meyhanede zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız. Uyarıyoruz, menüde yer alan mezeler sizi bu mekânın bağımlısı haline getirebilir. 

Ney’le Mey’le Meyhanesi Adres: Hüseyinağa, Nevizade Sk. No:8, 34435 Beyoğlu/İstanbul

  • Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi

İstanbul Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi Beyoğlu, İstiklal Caddesi’nde hizmet veriyor.
Lezzetli mezeler, fasıllar, eğlenceler tam da sizin aradığınız şeylerse doğru yerdesiniz diyebiliriz. Oldukça hareketli bir mekân olan Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi, nostaljik yapısıyla da dikkat çekiyor. 

Menüden istediğinizi söyleyebileceğiniz gibi kararsız kalanlar fix olarak hazırlanan seçeneklerden de yararlanabilir.

Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi Adres: Hüseyin Ağa, Kamer Hatun Sahne Sokak, Kamer Hatun Cd. No:27, 34435 Beyoğlu/İstanbul

  • Güneşin Sofrası

Güneşin Sofrası İstanbul’da bulunan meyhaneler arasında belki de en samimi ortama sahip yerlerden diyebiliriz. Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin yanında yer alan mekanın bahçesinde ya da dilerseniz tarihi yapının içerisinde güzel vakit geçirebilirsiniz. Güneşin sofrasına özgü güneş böreğini tatmayı kesinlikle unutmayın.

Güneşin Sofrası Adres: Osmanağa, Nihal Sk. no:4, 34714 Kadıköy/İstanbul

  • Barba Vasilis

Barba Vasilis, Balat sahilinde bulunan Troya Butik Otel’inde hizmet veriyor. Tarihi dokusuyla ön plana çıkan meyhane Balat’ın eski zamanlarını yansıtıyor. 

Osmanlı döneminde meyhanelerin neredeyse hepsini Rum’lar işletiyordu. Rumlar meyhane sahiplerine “Dayı” anlamına gelen Barba ismini veriyordu. Bu nedenle meyhanenin adı da buradan geliyor olabilir. 

Barba Vasilis Meyhanesi’ne giderseniz Haliç manzarası eşliğinde güneşi batırmayı ve özellikle deniz ürünlerini denemeyi unutmayın. 

Barba Vasilis Adres: Yavuz Sultan Selim, Abdülezelpaşa Cd. no:97, 34083 Fatih/İstanbul

istanbul-meyhaneleri-1.jpg

  • Müşterek Meyhane

Müşterek Meyhane, İstanbul’da yakın zamanda açılmış yeni nesil meyhanelerden biri diyebiliriz. Taksim Meydanı yakınlarında birkaç girişimci genç tarafından 2014 yılında kurulmuş olan Müşterek Meyhane, kısa sürede pek çok kişinin ilgisini üzerine çekmeyi başardı.

Müşterek Meyhane modern konsepte sahip olsa da mekânın sıcaklığı ve çalışanların ilgisi cezbedici oluyor. Sizler de sevdiklerinizle güzel vakit geçirmek istiyorsanız, tercihinizi bu mekândan yana kullanabilirsiniz.

Müşterek Meyhane Adres: Şehit Muhtar, Mis Sk. No:15, 34435 Beyoğlu/İstanbul

  • O Maestros Meyhanesi

O Maestros Meyhanesi tarihi yapısıyla eski Rum meyhanelerini andırıyor. Özellikle deniz ürünlerini ve meyhaneye özgü soğuk mezeleri çok beğeneceksiniz.

Boğaz manzarası sizi cezbederken gününüzü arkada çalan Yunan müzikleri ve güzel bir akşam tatlısı gününüzü sonlandırabilirsiniz.  

O Maestros Meyhanesi Adres: Arnavutköy, Bebek Arnavutköy Cd No:73, 34345 Beşiktaş/İstanbul

  • Ege Rum Meyhanesi

Ege Rum Meyhanesi, Karaköy’de bulunan 200 yıllık bir Levanten binasındaki Galata Apart Otel’in teras katında hizmet veriyor. Deniz ürünlerinin tazeliğine önem veren mekân, mezeleri bile mevsimsel olacak şekilde servis ediyor. Mekanda, Ege’ye özgü mezelerin yanı sıra İzmir’in Şirince köyünde üretilmiş leziz şarapları da deneyebilirsiniz.

Ege Rum Meyhanesi Adres: Bereketzade, Bankalar Cad. Felek Sok. Galata Apart Hotel No:2, 34421 Beyoğlu/İstanbul

  • Despina Meyhanesi

Despina Meyhanesi ismini Kurtuluş’ta yaşamış olan Madame Despina’dan alıyor. Tarihi dokuya sahip olan mekanı Madame Despina 1946 yılında açmış ve mekan günümüze kadar ayakta kalmıştır.

İstanbul’un en iyi meyhanelerinden biri olan Despina Meyhanesi sakin bir ortama ve özel mezelere sahip. Mekanın bahçesindeki asma yapraklarının altında çalan müzik eşliğinde keyifli vakit geçirirken, sevdiklerinizle birbirinden güzel yemekleri deneyebilirsiniz.

Despina Meyhanesi Adres: Feriköy, Açık Yol Sk. No:22, 34377 Şişli/İstanbul

istanbul-meyhaneleri-3.jpg

  • Asmalı Cavit

Asmalı Cavit, İstiklal’e yakın Asmalı Mescit mahallesinin vazgeçilmez meyhanelerinden biri olarak bilinir. Bunun sebebi ise mekânın posterler, tablolar, tiyatro afişlerle süslenmesi ve birbirinden güzel mezeleri olsa gerek. 

Ayrıca balık sevmem diyenlere de güzel bir haberimiz var, Asmalı Cavit’te köfte de söyleyebilirsiniz.

Asmalı Cavvit Adres: Asmalı Mescit, Asmalı Mescit Cd. 16/D, 34430 Beyoğlu/İstanbul

  • Eleos Restoran

Eleos Restoran, mekan tasarımı ve tüm detaylarıyla müşterilerini Ege’de gibi hissettiriyor. Beyoğlu ve Bahçeşehir’de birer şubesi olan Eleos Restoran’ın pek çok ödülü de var.

Dekorasyonu, servislerindeki özeni ve yiyeceklerinin lezzetiyle birkaç kez ‘en iyi meyhane’, ‘en iyi Rum meyhanesi’ ve ‘en iyi balıkçı’ seçilen Eleos Restoran, balıktan vazgeçemeyenler için oldukça önemli bir adres haline geldi.

Eleos Restoran Adres: Şahkulu, İstiklal Cd. No:231, 34421 Beyoğlu/İstanbul

istanbul-meyhaneleri-4.jpg

  • Agora Meyhanesi

Şarkılarda geçecek kadar nam salmış olan Agora Meyhanesi, geçmişten bugüne Balat’ta halen hizmet veriyor. Agora Meyhanesi’ne meşhur Çıfıt Çarşısı‘ndan veya Haliç Sahili tarafından ulaşabilirsiniz. 

İstanbul’da nam salmış ve meyhane kültürünün en önde gelen temsilcilerinden biri olan Agora Meyhanesi, tam isim olarak Agora Meyhanesi 1890 olarak geçiyor. Bunun başlıca sebebi Agora meyhanesinden Balat’ta 2 adet bulunmasıdır.

Diğer Agora Meyhanesi’nin tam adı ise Balat Agora Meyhanesi’dir. Adında da anlaşılacağı üzere tarihi açıdan meşhur olan Agora Meyhanesi 1890’dır. Ama diğer meyhanenin de müşteri memnuniyeti oldukça yüksek, dolayısıyla iki meyhaneyi de deneyin ve tarafınızı seçin.

Agora Meyhanesi Adres: Balat, Mürselpaşa Cd. no:185, 34087 Fatih/İstanbul

 

 

1 yorum