Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Hafta sonu gezilecek en güzel yerler / Hafta sonu kaçamağı tavsiyeleri

Hafta sonu gezilecek en güzel yerler / Hafta sonu kaçamağı tavsiyeleri

Bu yazımızda, hafta içlerinde kurduğunuz hayallerinize yenilerini katabilelim diye hafta sonunuzu değerlendirebileceğiniz güzel mi güzel rotalarla geldik size. Peki keyifli bir hafta sonu kaçamağı nasıl yapılır? En doğru seçenek araç kiralama deriz. Çünkü kiralık araçla seyahat size rota özgürlüğü tanır. Gittiğiniz bölgeyi çevresiniz rahatlıkla gezebilirsiniz. Söylemesi bizden, gitmesi sizden. Yolcu360‘tan araç kiralama fiyatlarına bakmadan yola çıkayın! Hafta sonu gezilecek en güzel yerler nereler? Hafta sonu nereye gitmeli? Bu soruların cevabını en güzel hafta sonu kaçamağı tavsiyeleriyle gezgin çiftimiz Merve ve Furkan sizin için hazırladı…

Yurt içinde 5 hafta sonu kaçamağı rotası

Ah biz betonların arasından kaçacak delik arayan büyük şehirliler… ☺ Aklımız hep başka dünyalarda. Hafta sonu gelse de bir yerlere gitsek, azıcık havamız değişse de kendimize gelsek diye hayaller kurmaya ta Pazartesi’den başlar, Cuma’yı zar zor ederiz.

Hatta, hafta sonu nereye kaçamak yapılacağının planı genelde bir önceki hafta sonundan yapılır. Biletler alınır, eğer kalınacaksa otel rezervasyonu halledilir. Rahat rahat gezilmek isteniyorsa mutlaka araba kiralanır. Hafta içine de gidilecek destinasyonun hava durumuna bakmak, gezilecek görülecek yerleri, tadına bakılacak yemekleri araştırıp araştırıp hayal kurmak kalır.

Aslında bu yukarıda saydıklarımız bizim bir seyahat öncesinde yapmayı en çok sevdiğiniz şeyler. Özellikle hafta sonu kaçamaklarımızı hayatın koşuşturmacasından fırsat bulduğumuz her anda planlamak en büyük hobilerimiz arasında. Bu satırları okuyorsanız eğer sizin de bizden pek farkınız yok demektir.

Merak etmeyin doğru yerdesiniz.

Hafta sonu kaçamağı tavsiyeleri

  • Masallar Diyarı Kapadokya

Masal gibi bir hafta sonu yaşamak isterseniz eğer size Güzel Atlar Ülkesi Kapadokya’ya gitmenizi tavsiye ederiz. Hem de öyle sadece bir hafta sonu değil. Mümkün olan her fırsatta kaçıp kaçıp gitmek gerekir bu egzotik yere.

Sabahın ilk ışıklarıyla beraber ağır ağır gökyüzüne yükselen rengârenk balonların Kapadokya’ya kattığı büyüye kapılmamanız mümkün değil. Peri bacaları ve onlara insan eli denmesiyle ortaya çıkan kaleler, evler. Mavi gökyüzü ile birleşen kızıl vadiler, gözlere bayram ettiren gün batımları. Kısacası her anına hayran olacağınız eşsiz bir atmosfer… Dünyada bir benzeri daha olmayan bu tek renk coğrafya, sizi de mutlaka etkisi altına alacak.

Harika bir hafta sonu geçirmek istiyorsanız eğer Kapadokya gerçekten çok iyi bir tercih. Her yanı televizyonda izlediğimiz dizilerden bir köşe olan Kapadokya’ya uçakla da çok rahat ulaşım sağlanabiliyor. Zaman kazanabilmeniz açısından bu önemli bir detay. 

Kapadokya gezi turu için tıklayınız.

 Nevşehir Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Eşsiz bir Coğrafya; Pamukkale

Ülkemizde yer alan doğal güzelliklerin ne kadarının farkındayız, farkında olduklarımızı ne kadar koruyoruz o tartışılır. Fakat hala bozulmamışken Pamukkale Travertenleri’ni ve hemen yanıbaşındaki Hierapolis Antik Kenti’ni bir hafta sonu gidip görmenizi mutlaka tavsiye ederiz. Adından da belli olduğu gibi, bu hafta sonu kaçamağının kar beyaz haliyle insanı mest etmemesi pek de mümkün değil.

Travertenlere kadar gelmişken sadece uzaktan bakmakla yetinmeyin. Kışın ortası da olsa sıcacık termal sularına mutlaka gidip ayak basın, ülkemizde bulunan güzelliklerin tadını çıkarın.

Gitmişken Pamukkale Travertenleri’nin içinde yer alan Hierapolis Antik Kenti’ni gezin ve yaz kış aynı sıcaklıkta kalan (36 derece) Kleopatra Antik Havuzu’nda mutlaka yüzün. Suyun eşsiz rengini, tertemizliğini ve suyun dibinde yer alan arkeolojik kalıntıları görünce havuza girmeden dönmeniz zaten mümkün olmayacak. Denizli uçak ile İstanbul’dan sadece 45 dakika. ☺Denizli havalimanı araç kiralama seçenekleri sayesinde bu güzel şehri gönlünüzce gezebilirsiniz.

Hafta sonu gezileri

  • Bulutlardan Yüksek Yaylaları ve Mis gibi Kuymağıyla Çamlıhemşin

Yeşilin her tonunu gözünüze sokmak ve ona doymak, bir yandan da bakır tavadaki kuymağa banmak istiyorsanız eğer hafta sonu Rize’ye doğru yol almanız gerekiyor. Açıkçası, yukarıda saydıklarımızı eksiksiz olarak size getiren tablo bir manzaranın tam içine dalıyorsunuz Çamlıhemşin’de.

Karadeniz turunda mutlaka görmeniz gereken 5 Karadeniz Köyü

Bulutlardan yüksek yaylalar, sesiyle sizi mest eden şelaleler, Çamlıhemşin’i gezerken yol boyunca size eşlik eden Fırtına Deresi… Hepsi tablonun bir parçası gibi, baktıkça mest ediyor insanı.

Karadeniz’in enfes yemekleri de eşlik ediyor bu güzel kaçamağa. Karalahana sarması, fasulye turşusu kavurması ve tabi ki bol tereyağlı kuymağı da unutmamak lazım. O nasıl bir lezzet o nasıl bir tat… Daha önce başka yerlerde yemiş olsanız bile “bu zamana kadar kuymak yememişim ben” diye düşünüyor insan. Benim de iştahım kabardı bakın şimdi, kalkın bu hafta sonu Rize’ye gidiyoruz. ☺

Rize araç kiralama seçeneklerine göz atmak için tıklayınız.

Rize gezi rehberi için tıklayınız.

  • Athena’nın Diyarı; Assos

Ege Denizi’ne karşı kurulmuş bir cennet Assos… Sakinliği, güzelliği, taş konakları ve eşsiz denizi ile özellikle yaz aylarında çok güzel bir hafta sonu rotası oluyor burası. Şehirden ve onun karmaşasının getirdiği stresten uzaklaşmak, tertemiz sularda balıklarla yüzmek kime iyi gelmez ki?

İstanbul’dan karayolu ile yaklaşık 5 saat süren yolculuk gözünüze çok gözükmesin çünkü Assos’un güzelliği ruhunuza dinginlik verecek. Tertemiz denizine dalınca emin olun stresten sıyrılmış, mutlu bir halde döneceksiniz evinize. Gitmişken Athena Tapınağı’nda günü batırmayı da ihmal etmeyin deriz. Bu eşsiz manzarayı kaçırmanızı istemeyiz.

  Behramkale: Çanakkale’de mutlaka görülmesi gereken bir nokta.

 Kadırga Koyu: Gözden kaçırılmayacak kadar

Hafta sonu tur
  • Eşsiz Lezzetler Sofrası; Gaziantep

İster günübirlik gideceğiniz, ister ‘yok ben yemelere doyamam’ deyip tüm hafta sonunu değerlendirebileceğiniz bir destinasyon ile geldik size; Gaziantep. Baklavasından mı başlasam, kebaplarından mı bahsetsem,  katmeri mi anlatsam, beyran çorbasını mı övsem… Ne desem bilemiyorum arkadaşlar, kelimeler kifayetsiz. ☺

Sabahtan yemek yemeye başlayıp, aralarda şehri turlayıp, sonra acıkıp bir daha yemek yemelik bir rota olan Gaziantep, özellikle et ve tatlı severlerin vazgeçilmesi haftada sonu kaçamağı olarak büyük rağbet görüyor. Tabi bunda Gaziantep uçuşlarının sık olması ve havaalanın şehre yakın olmasının payı da büyük. Gaziantep araç kiralama seçeneklerini mutlaka değerlendirin.

Aslında Gaziantep’in neden bu listede olduğunu anlatmaya pek de gerek yok. Bunun ne demek olduğunu anlamak için, mutlaka bir hafta sonu kaçamak yapmanız gerek.

Zeugma müzesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

 

Yorum ekle