Yolcu360 Blog
silent-travel.jpeg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Silent Travel Nedir? Türkiye Silent Travel Rotaları

Silent Travel Nedir? Türkiye Silent Travel Rotaları

Silent travel ifadesini hiç duydunuz mu? Bilgisayar, tablet ve dijital çağın gerektirdiği cihazlardan uzaklaşarak, zihninizi ve gözlerinizi dinlendirmek mi istiyorsunuz? Çoğu insana artık, ekranlar yorucu, sesler ağır geliyor. 2000’lerde başlayan yoğun ekran maruziyetinin sonunda pek çoğumuz yorgun düştük. Arınmak, rahatlamak ve kendinizi yeniden duymak için deneyebileceğiniz farklı alternatifler var. Ama en çok da 2024 yılının trendlerinden “silent travel” yani sessiz seyahat deneyimini yaşamalısınız. Peki, silent travel ne demek?

silent-travel.jpeg

Silent travel, modern yaşamın gürültüsünden ve karmaşasından kaçarak doğanın sakinliğinde zihni sakinleştirmeyi temel alan tatil çeşididir. Bu seyahat tarzı, genel anlamda dijital çağın gerektirdiği cihazlardan ve onların ses – ışıklarından uzaklaşmayı içeriyor. Bunun yanında daha minimalist yaşam tarzı ile kendi içi dünyanı keşfetmeyi hedefliyor. “silent travel” nedir sorusunu, gezilen yerlerin güzelliklerini kaçırmadan, içsel dinginliği ve huzuru bulma yolculuğu olarak cevaplayabiliriz. Bu sadece bir seyahat tarzı değil aynı zamanda içsel keşif yolculuğudur. “silent travel” nedir ve nasıl deneyimlenebilir gibi birçok soruların cevabını içeriğimizde bulabilirsiniz. 

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu ve en ucuz uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 18o ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı en uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

Silent Travel Nedir?

silent-travel.jpegSessizliği ve huzuru arayanların tercihi olan Silent Travel, içsel dinginliği bulma yolculuğuna doğru bir adım olarak kabul edilebilir. Yeni tatil trendi gibi görünse de bu sessiz yolculuk, Budist meditasyon geleneğinin bir parçası olan Vipassana’dan ilham alınarak yapılıyor. Sessiz seyahatin temelinde başta dijital cihazlar olmak üzere çevredeki uyarıcılardan uzak durarak, bedeninizle yeniden bağ kurmaya dayanıyor. Bu seyahat tarzında, geleneksel yeni yerler ve yeni lezzetlerden daha çok içsel keşif ve huzur aranıyor.

Silent Travel Nasıl Yapılır?

Silent travel, zihinsel ve duygusal dengeyi yeniden sağlamak, stresi azaltmak ve içsel aydınlığa ulaşmak için yapılıyor. Bu deneyimi yaşamak için doğanın kucaklayıcı sessizliğine sığınabilirsiniz. Kendi içsel yolculuğunuzda doğanın kollarına sığınmak, dikkatinizi tamamen kendinizde yoğunlaştırmak için önemli adım olabilir. Şehrin karmaşasından uzaklaşarak, kırsal alanlara, dağlara, ormanlara veya sahil kasabalarına doğru kaçış planı yapabilirsiniz. Bunun için dilerseniz kamp tatili dilerseniz doğayla iç içe bir otelde sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz. Doğayla uyumlu ağaç evler, dağ kulübeleri, bungalov gibi mümkün olduğunca doğal malzemelerin kullanıldığı, modern olanakların nispeten az olduğu konaklama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Sessiz yürüyüş etkinlikleri ile zihninizi sakinleştirmek için doğanın koynunda güzel yürüyüş rotalarını takip edebilirsiniz. Buralarda nefesinizi ve nefesinizin bedenine etkilerini daha net hissedebilirsiniz. Bunun için dilerseniz meditasyon ve yoga eğitimleri veren etkinliklere de katılarak zihinsel dinginliği yakalayabilirsiniz. 

silent-travel.jpeg

Silent travel mümkün olduğunca elektronik cihazlardan uzak durarak, dikkatinizi kendinize yöneltmeyi içeriyor. Bu zihinsel ve duygusal dinginliği sağlamanız açısından önemlidir.  Elektronik cihazlarınızı bir süreliğine kapatarak veya kullanımını en aza indirerek, anda kalabilirsiniz. Bu süreçte doğayla daha fazla etkileşimde bulunarak manzaranın ve kokuların keyfini çıkarabilirsiniz. 

Sessiz seyahatinizde hiçbir şey için acele etmemelisiniz. Zamanı olabildiğince yavaşlatarak, yerel kültürleri derinlemesine keşfedebilirsiniz. Ayrıca, doğal güzelliklerin tadını çıkarabilir, gizli kalmış manzaraların keyfini çıkarabilirsiniz. Böylece seyahatiniz görünen yerlerin ötesine geçerek, kişisel farkındalık geliştirme fırsatı sunar. 

Silent Travel Deneyiminizi Meditasyon ve Yoga İle Güçlendirin

Silent travel deneyimi özünde iç huzur ve dengeyi bulmak için doğa ile baş başa kalmayı kapsıyor. Bunun için yoga ve meditasyonu seyahatinizin bir parçası haline getirebilirsiniz. Bu uygulamalarla zihni sakinleştirerek, stresi azaltabilirsiniz. Doğanın dinginliği ile yapacağınız meditasyonun etkisi daha fark edilir olacaktır. Yavaş ve attığınız adımın farkında olarak yapacağınız meditatif yürüyüşleri de seyahatlerinizin bir parçası haline getirebilirsiniz. Eğer bu uygulamaları nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız meditasyon ve yoga gruplarına katılarak veya bir eğitmenle çalışarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Bu şekilde sessiz seyahatinizi daha anlamlı ve içsel keşif dolu hale getirebilirsiniz. 

silent-travel.jpeg

Silent Travel için Rota Önerileri

Modern yaşamın gürültüsünden ve dijital cihazların etkilerinden uzaklaşarak, kendinizle baş başa kalmak için silent travel, harika bir seçenek olabilir. Bu seyahat tarzı içsel dengeyi bulmanın en güzel yollarından biridir. Şehir hayatının koşuşturması ve teknolojinin sürekli bombardımanından korunmak için sessizliğe sığınmak günümüzün ihtiyaçları arasında bulunuyor. Türkiye muhteşem doğası ve manzaraları ile silent travel yapmak isteyenler için birbirinden çekici alternatifler sunuyor. Bozulmamış doğası ve huzur veren atmosferi ile sessizliğin gücünü keşfedebileceğiniz rotalardan birkaçını sizler için derledik. 

Bergama – Kozak Yaylası

silent-travel (1)

Bergama ile Ayvalık sınırında yer alan Kozak Yaylası, Türkiye’nin en önemli çam fıstığı üretim alanıdır. Tarihi dokusu, dokumaları ve jeolojik oluşumları ile dikkat çeken yaylanın, toplamda 16 tane mahallesi bulunuyor. Fıstık çamı ağaçları ile huzur dolu bir atmosfer sunan bölge, ülkemizin oksijen bakımından en zengin bölgeleri arasında yer alıyor. Bu ağaçlar, Kozak yaylasının yaşam şeklini, sanat ve kültür hayatını derinden etkilemiştir. Halı motiflerinden hayvancılık için kullanılan araçlara, hatta günlük yaşamda kullanılan birçok alette kadar fıstık çamının etkilerini bölgede görebilirsiniz. Ayrıca, Perpere Antik Kenti, Kozak Torları Seyir Tepesi, Kozak Çayı gibi tarihi ve doğal güzellikler, bölgenin benzersiz atmosferini tamamlıyor. Kamp ve karavan turizmi yapılan bölgede mahalleleri gezebilir, doğal yürüyüş yollarında yaylayı keşfedebilirsiniz. Doğaya yakın şekilde vakit geçirebileceğiniz Kozak yaylasında muhteşem silent travel yapabilirsiniz. 

Artvin – Macahel Vadisi

silent-travel-9.jpeg

Artvin’in Borçka ilçesine bağlı olan Macahel, Türkiye’nin ilk biyosfer rezerv alanı olmasıyla dikkat çekiyor. İnsan etkisine maruz kalmamış bölge, yüksek alpin çayırları ve yaşlı ormanları ile yağmur ormanlarının ekosisteminin özelliğine sahip. Dört bir yanı dağlarla çevrili bölgede birçok vadi ve ulaşılması zor alanlar bulunuyor. Bölgenin bu özelliği günümüze kadar konurak gelmesinde etkili olmuştur. Özellikle kış mevsiminde köyler arasında da ulaşımın imkansızlaştığı bölge, başta Kafkas ırkı arı olmak üzere birçok endemik bitki ve hayvana ev sahipliği yapıyor. Muhteşem doğal güzellikleri, kendinizi gökyüzüne yakın hissi verecek manzaraları ile Macahel, silent travel için en güzel lokasyonlar arasında bulunuyor. Şelaleler, göller, geçitler ve yaylalar olan bölge, içsel yolculuğunuzda size ihtiyacınız olacak izolasyonu sağlayacaktır. 

Fethiye – Faralya

silent-travel11.jpeg

Fethiye’nin saklı cenneti olarak nitelendirilen Faralya (Uzunyurt), Ege Denizi ve Akdeniz’in birleştiği noktada yer alıyor. Köy, Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz gibi doğa harikası yerlere yakınlığı ile dikkat çekiyor. Denize doğru uzanan Faralya, ziyaretçileri için birçok tatil seçeneğini bir arada sunuyor. Burada kamp alanlarında konaklayabilir doğanın koynunda yoga ve meditasyon yapabilirsiniz. 

Antalya – Olimpos

silent-travel-12.jpeg

Tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Olimpos, Antalya’nın Kumluca beldesine bağlıdır. Antik dönemlerde Likya’nın önemli liman kentlerinden biri olan Olimpos, tarihin en yoğun hissedildiği bölgeler arasında bulunuyor. Ortalama 540 kilometrelik Tarihi Likya Yolu’nun üzerinde bulunan bölge, doğanın koynunda içsel yolculuk yapmak isteyenlerin de tercihi oluyor. Olimpos’a ulaşmanın en kolay yolu Antalya’ya uçmak ve buradan kiralık araç ile zamana bağlı kalmadan seyahat etmekten geçiyor. Yolcu360, uçak bileti ve kiralık araç hizmetleriyle yola çıkan tüm misafirlerinin ihtiyaçlarını karşılıyor. 

Muğla – Datça

silent-travel-122.jpeg

Antik çağlardan beri büyüleyici güzelliği ile sürekli yerleşim bölgesi olarak kullanılan Datça, otantik görünüşü ve tarihi dokusuyla dikkat çekiyor. Taş evleri, arnavut kaldırımlı taş sokakları ile ilçe, dört mevsim doğa ile baş başa kalmak isteyenlerin tercihi oluyor.  Datça’nın otantik atmosferinde Can Yücel’in evi, Knidos Antik Kenti, Palamutbükü Plajı, Ovabükü Plajı, Hayıtbükü Plajı, Kargı Koyu gibi noktaları ziyaret edebilirsiniz. 235 kilometre uzunluğunda sahil şeridine sahip olan Datça Yarımadası, sunduğu güzel manzaraları ile sessiz bir kaçış noktası oluyor. Özellikle ilkbahar, sonbahar ve kış aylarında sakin bir atmosfer arayan silent travel tutkunlarının tercihi oluyor.

Datça’ya havayolu ile Bodrum Milas Havalimanı ve Dalaman Havalimanı’ndan toplu taşıma veya kiralık araç seçeneklerini değerlendirerek ulaşabilirsiniz. Dalaman uçak bileti seçenekleri için Yolcu360’ı kullanabilirsiniz. Ayrıca Yolcu360 ile kiralık araç seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

 

 

Yorum ekle