Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Sait Faik Abasıyanık Koyu Kamp | Sait Faik Abasıyanık Koyu Nerede?

Sait Faik Abasıyanık Koyu Kamp | Sait Faik Abasıyanık Koyu Nerede?

Sait Faik Abasıyanık, sessizliği sonuna kadar yaşatan bakir bir koy… Tam olarak, Edirne’nin Keşan ilçesinde küçük bir belde olan Mecidiye’de bulunan Saros Körfezi’nin harika koylarından biri…  Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak bu harika koyu keşfetmeye ne dersiniz? 🙂

Sait Faik Abasıyanık Koyu’nun Yolu Nasıl?

Sizi bu yolculukta topraklı, taşlı, çukurlu bir yol bekliyor. Bu engebeli yol yaklaşık 20 dakika sürüyor. Dolayısıyla ulaşımı oldukça zorlu, arazi aracınız varsa bu yollar sizin için daha kolay geçecektir. Binek araçla gitmeyi planlıyorsanız yol sizi biraz zorlayabilir. Aracınızın altı çok yere yakın değilse koya kadar dikkatli bir şekilde ilerleyebilirsiniz ancak binek aracınızla plaja arabayla inemezsiniz yukarda bırakıp aşağı yürüyerek inmeniz gerekiyor.

Bizim başımıza küçük bir sıkıntı geldi dip not olarak size onu belirtelim. Arabayı bırakıp aşağı indiğiniz yerde eşek arılarının yuvaları var ve çok kızgınlar… Bir anda saldırmaya başlıyorlar. Biz maalesef çok korktuk ve zor kurtulduk. Dikkatli bir şekilde yürümeniz de fayda var. Her an etrafınızda bir eşek arısı belirebilir. Plajda ise arı gelmiyor o konuda rahat olabilirsiniz.

Edirne araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Sait Faik Abasıyanık Koyu’nda Deniz Nasıl?

Koy çok küçük değil, plajı ise taşlık… Tertemiz, soğuk, su altı canlılarıyla dolu bir deniz… Denize rahat girebilmeniz için deniz ayakkabınızı ve tabii bu denizi doya doya yaşabilmeniz için şnorkelinizi yanınıza almayı unutmayın.

Sait Faik Abasıyanık Koyu’nda Kamp Yapılır mı?

Evet, yapılır ancak oldukça bakir bir koy olduğunu tekrar edelim. Yakınlarında market yok zaten yolları çok kötü olduğu için o kadar yolu git gel yapmak da istemeyeceksinizdir. O yüzden burada kamp yapmak istiyorsanız market alışverişinizi yapıp eksiğiniz olmadan gelmelisiniz. Markete gitmeniz gerekirse de en yakın market Gökçetepe Tabiat Parkı girişinde bulunuyor.

Edirne Gezi Rehberi için tıklayınız.

Sait Faik Abasıyanık Koyu Etrafı Temiz mi?

Sait Faik Abasıyanık Koyu tertemiz… Yollarının bozuk olması dolayıyla herkesin buraya gelememesinden kaynaklı olduğu kesin… Çünkü maalesef insanımız gittiği her yeri kirletme konusunda çok yetenekli o yüzden sizden de ricamız buraya giderseniz siz de temiz bırakın.

Sizden en büyük isteğimiz, bu koya giderken çöpleri doğaya saçan eğitimsiz ve saygısız insanlara inat, yanınızda büyük çöp poşetleri götürün ve çöplerinizi çöp poşetlerine atın. Kamp yaptığınız alanda çöp konteyneri yok ama çöplerinizi arabanıza alıp yakındaki bir çöp konteynerine kadar taşıyın. Eğer bu size zor gelecekse lütfen kamp yapmak için kamp alanlarını tercih edin.

İbrice Limanı yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle