Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İstanbul’un En Güzel Parkları | İstanbul’un En İyi Parkları

İstanbul’un En Güzel Parkları | İstanbul’un En İyi Parkları

İstanbul’da gezip görülecek yüzlerce yer sayabiliriz.  Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak İstanbul’un en güzel parkları için yola çıkmaya ne dersiniz? 🙂

İstanbul’un En Güzel Parkları

  • Yıldız Parkı

Şehrin göbeğinde olmasına rağmen kalabalıktan ve trafik gürültüsünden bir anda uzaklaşabileceğiniz Yıldız Parkı İstanbul’un en önemli nefes alma duraklarından biri. Sabah erken saatlerde gelip güne keyifli bir yürüyüş ile başladıktan sonra Malta Köşkü’nde kahvaltı molası verebilirsiniz. Ağaçların arasında gezen sincaplar, gölette yüzen kuğular ve ördekler parkın sevimli misafirleri arasında. Araç ile gelmek isteyenler için otopark ücreti 10 TL.

  • Japon Bahçesi

İstanbul’dayken kendinizi adeta Japonya’ya ışınlanmış gibi hissedeceğiniz muhteşem bir park var sırada. Baltalimanı’nda yer alan Japon Bahçesi sadece doğası ile değil muhteşem boğaz manzarası ile de hayranlık uyandırıyor. Japonların dünyaca ünlü bahçe  tasarımlarından ilham alınarak tasarlanan botanik bahçe özellikle sakuraların açmaya başladığı ilkbahar aylarında görülmeye değer.

İstanbul’da Gezilecek Yerler için tıklayınız.

  • Atatürk Arboretumu

Sadece İstanbul’un değil ülkemizin sayılı botanik bahçeleri arasında yer alan Atatürk Arboretumu tertemiz havası ile şehrin ortasında adeta bir vaha. Bahçeköy’de yer alan Atatürk Arboretumu oldukça geniş bir alana sahip, girişte size verilen haritadaki güzergahı takip ederek keyifli bir yürüyüş rotası oluşturabilirsiniz. Dünyanın farklı yerlerinden getirtilen ağaçları görebilir, gölette yüzen kuğuları fotoğraflayabilir, mis gibi orman havası eşliğinde huzurlu saatler geçirebilirsiniz. Atatürk Arboretumu yaprakların sarı-kızıl rengini almaya başladığı Ekim, Kasım aylarında adeta görsel şölen sunuyor. Atatürk Arboretumu’na giriş ücreti hafta içi 7.5 TL, hafta sonu 20 TL. İçeriye yiyecek ve su harici içecekle girilmediğini hatırlatmak isterim.

İstanbul araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Doğanın Tadını Çıkaracağınız İstanbul Parkları

  • Gülhane Parkı

Nazım Hikmet’in dizelerine konu olan, İstanbul’un tarihi parklarından biri Gülhane Parkı. Osmanlı Dönemi’nde Topkapı Sarayı’nın gül bahçesi olan park özellikle yaz aylarında cıvıl cıvı oluyor. Tarihi Yarımada’yı gezdikten sonra burada dinlenme molası verebilir, parkın içerisindeki kafelerde çayınızı/kahvenizi içebilirsiniz.

Mısır Çarşısı gezisi için tıklayınız.

  • Emirgan Korusu

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yer alan Emirgan Korusu her yıl Nisan ayında düzenlenen Lale Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Yeşilin farklı tonlarını bir arada görebileceğiniz Emirgan Korusu çocuklu aileler için de ideal bir keyif noktası. Korunun içerisinde Osmanlı Dönemi’nden kalan 3 farklı tarihi köşk bulunuyor. Dilerseniz bu köşklerde kahvaltı yapabilir ya da bir şeyler içebilirsiniz. Emirgan Korusu’na aracınızla gelmek isterseniz park ücreti 10 TL.

  • Otağtepe Parkı

İstanbul’un en güzel manzarası nerede diye sorsalar aklıma gelen ilk yer Otağtepe Parkı olur. Beykoz’un Kavacık ilçesinde bulunan bu doğa harikası park fotoğraf tutkunlarının da uğrak noktası. Hafta içi çok daha sakin olan Otağtepe Parkı huzurla vakit geçirebileceğiniz İstanbul’un en özel yerleri arasında. Parkın içerisinde herhangi bir yeme-içme mekanı bulunmadığını da hatırlatmak isterim.

Beykoz Kundura Fabrikası gezisi için tıklayınız.

Yorum ekle