Yolcu360 Blog
Google Maps mi yoksa Yandex Navigasyon mu?
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Google Maps mi yoksa Yandex Navigasyon mu?

Google Maps mi yoksa Yandex Navigasyon mu?

Google Maps mi yoksa Yandex Navigasyon mu?

Teknoloji geliştikçe hayatımızı kolaylaştıran uygulamaların da aynı hızda geliştiğine tanık oluyoruz. Son yıllarda özellikle kişisel yardımlara ağırlık verilen uygulamalardan bazılarını gün içinde sık kullanır hale geldiğimiz de ortada. Araç sahiplerinin vazgeçilmezleri arasına giren navigasyon uygulamaları buna verilebilecek en iyi örnek diye düşünüyoruz. Alternatifleri bol olan bir uygulama alanı olmasına rağmen, ülkemizde 2 navigasyon uygulamasının ön planda yer aldığını belirtelim. Google tarafından geliştirilen Maps’a karşılık Rusya’dan çıkma Yandex.Navigasyon, sürekli gelişen, birbiriyle yarışan uygulamalar.

Google Maps

Google Maps’i yalnızca bir navigasyon uygulaması olarak düşünmek yanlış olur. Zira, size yol ve rota bilgisi vermesinin yanı sıra gittiğiniz yerde bulunan hemen her türlü işletme ile ilgili bilgi sahibi olmanızı da sağlıyor. ATM mi arıyorsunuz ya da kahve içebileceğiniz bir yere mi baktınız, acıktınız mı? Maps bu gibi soruların neredeyse tamamına cevap verebilecek bir niteliğe kavuşmuş durumda.

Ayrıca bu yerler hakkında verdiği bilgiler adres ve telefon bilgileri ile kısıtlı değil. Yeri daha önce ziyaret etmiş kullanıcıların yorumlarından eçvrede bulunan başka alternatiflere, fotoğraflarından menüsüne kadar işinize yarayacak bilgileri içeriyor. Adres kısmında belirtilen firma telefonuna dokunarak direkt aramak ya da web sitesini inceleme imkanına da sahipsiniz.

Maps içerisinde yer alan haritaların en kapsamlı haritalardan olduğunu da belirtmekte yarar var. Uzunca bir süre güncelleme yapılmadıktan sonra birbiri ardında gelen güncellemelerle birlikte neredeyse eksiksiz hale gelen haritaları çevrimdışı kullanma imkanınız bulunuyor. Unutmadan, haritalar içerisinde özellikle bazı önemli binaların ve tarihi yapıların 3D görünümleri de yapılan güncellemelerle Maps’e ekleniyor.

Yandex Navigasyon

Google Maps kadar gelişkin ve içerik konusundan geniş bir yapıya sahip olmasa da yol ve rota konusunda ülkemizde en beğenilen uygulama sanırız ki Yandex Navigasyon’dur. Bulunduğunuz konumdan, gideceğiniz konum arasındaki trafik durumlarına bağlı olarak aynı anda size alternatif rotaları da gösterme gibi güzel bir özelliğe sahip. Yani, trafik tıkandığı anda Yandex Navigasyon size hemen en uygun alternatif rotaları gösteriyor. Yapmanız gereken tek şey rotayı seçmek.

Yol bilgileri ve yönlendirme alternatifleri yanında Yandex Navigasyon’daki en büyük sorunlardan biri haritaların uydu görünümlerinin, Yandex’in önemli bulduğu şekilde yükleniyor olmasından kaynaklı. Bütün olarak yüklenmeyen haritalar bazı basit ama engelleyici sorunlar da çıkarabiliyor.

Yandex Navigasyon’un en büyük avantajlarından biri de bulunduğunuz ya da gitmekte olduğunuz yerde aracınızı park edebileceğiniz boş park alanlarını gösteriyor olması.

Her iki uygulamanın da farklı ve başarılı yönleri ortada. Yapmanız gereken size uygun olanına karar vermek. Her iki uygulamanın da sürekli olarak güncellendiğini de düşünürsek bizi daha pek çok farklılığın beklediğini söylemek de yanlış olmaz sanıyoruz.

4 yorum

  • Kendi çalışanlarını Yandex veya Google navigasyon ile yönlendirmek, rotalarını planlamak isteyen işletme sahipleri için Routingo uygulaması kullanılabilir.

  • Ben şahsen Ankarada iken Google navigasyonu, istanbulda iken de Yandex navigasyonu tercih ediyorum. Özellikle trafik deneyimi olarak ise Yandex çok başarılı.

  • Yandex ücretli otoyol isletenlerle ortak herhalde ben zonguldak ‘tan izmire gelirken istanbul a girmeye mecburmuyum kardeşim giderken düzce yalova izmit diye ayrı ayrı komutla istanbul a girmeden zonguldaga gittim dönüşte yine aynı komutlarla dönmeye çalışırken navigasyon kafasına göre istanbul a sokup köprü otoyol parası verdirdi

  • Ben Yandex Navi kullanıyorum, daga dopru ve başarılı. Google bazen toprak yola veya bozuk yollara yönlendiriyor, o yüzden Yanxex şu an için en iyisi bence.