Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Bora Bora Adaları Nerede? | Bora Bora’da Neler Yapılır?

Bora Bora Adaları Nerede? | Bora Bora’da Neler Yapılır?

Bora Bora tatilinin en temel amacı rahatlamaktır diyebiliriz. Çünkü bu küçük ve sevimli ada bunu başarmak için sayısız fırsatı size sunuyor. Su üstü bungalovunun güvertesinde dinlenmek, Bora Bora’yı çevreleyen parlak lagünde serinlemek veya adanın etrafında bir bisiklet sürmek bu sakin tatilde yapabileceklerinizden yalnızca birkaçı. Hazırsanız hep birlikte Bora Bora Adaları gezilecek yerler ve Bora Bora’da neler yapılır listesine bir göz atalım. Bora Bora’da tatil yapmak, Bora Bora Adaları nerede ve nasıl gidilir yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Bora Bora Nerede?

Bir sanatçının parlak mavi ve yeşil renklerinden oluşan paletini andıran turkuaz su lagünü ile Bora Bora, size ilk bakışta aşkı hissettiriyor. Dünyanın dört bir yanından gelen turistler, Otemanu Dağı’nın yemyeşil tropik yamaçlarının ve vadilerinin eşsiz manzarasına tanıklık eden Bora Bora’ya hayran kalıyor. Peki sizde bu Bora Bora Adaları nerede diye merak ediyor musunuz? 😊

Hemen belirtelim ki Bora Bora, Güney Pasifik Okyanusu’nun merkezinde, Tahiti’nin yaklaşık 265 kilometre kuzeybatısında bulunuyor.

Bora Bora’da Neler Yapılır?

  • Matira Plajı

Matira Plajı, Bora Bora’daki en büyük halka açık plaj. Ayrıca ziyaretçiler arasında da oldukça popüler olan bir plaj. Su kristal berraklığında ve kumu yumuşacık. Matira Plajı ayrıca tatil köyleri, mağazalar ve lokantalar ile dolu, bu nedenle günün çoğunu geçirmek için oldukça uygun.

Her ne kadar halka açık olsa da plaj oldukça sakindir. Bu da onu biraz dinlenmek ve rahatlamak için mükemmel bir yer yapıyor.

  • Coral Gardens

Ana adanın hemen doğusunda küçük bir adacıkta muhteşem bir mercan kayalığı bulunuyor. Ziyaretçilerin çoğu mercanlar, iğne vatozları, müren yılanları ve kara uçlu resif köpekbalıkları gibi canlıların yer aldığı deniz habitatına yakından tanıklık etmek için buraya uğrarlar. Şnorkelle yüzüp bu deneyimi tatmak istiyorsanız sizde Bora Bora’da yapılacaklar listenize burayı mutlaka ekleyin.

  • Köpekbalığı / Vatoz Besleme

Bora Bora’yı çevreleyen kristal berraklığındaki sular sayesinde, bölgede yaşayan vahşi yaşamı yakından görmek mümkün. Adada bulunan turlara katılarak şnorkelli yüzme, köpekbalığı ve vatoz beslemeleri gibi etkinliklere katılabilirsiniz. Bu sayede doğal yaşam alanlarında yerli siyah uçlu resif köpekbalıkları ve vatozlarla etkileşim kurma fırsatına sahip olabilirsiniz. Vatozları ve köpekbalıklarını beslemek konusunda kendinizi rahat hissetmiyorsanız, şnorkelle yüzmenin ve gökkuşağı renginde balıkların bolluğunu görmenin tadını da çıkarabilirsiniz.

Dünyanın En Güzel 10 Şelalesi için tıklayınız.

Bora Bora Turu

  • Otemanu Dağı / Mount Otemanu

Otemanu Dağı, adanın merkezinde bulunan sönmüş bir yanardağın iki zirvesinden birisi. Lagünün 2.400 metre yukarısında yükselen bu volkanik kalıntı, nefes kesici bir manzara sunuyor. Buraya ister yürüyerek isterseniz de 4×4 tur, tekne turu veya helikopter turu ile ulaşabilirsiniz.

  • Bora Bora Lagoonarium

Bora Bora Lagoonarium, ana adanın hemen doğusunda bulunan doğal bir akvaryum. Burayla alakalı en harika şeylerden biri, yaban hayatı rehberlerin gözetimindeki tesislerde yakından görebilmeniz ve deneyimleyebilmeniz. Lagün yüzeyinin altında köpekbalıkları, kaplumbağalar, vatozlar ve birçok farklı türde okyanus balığı gözetleyebilirsiniz.

  • Paroisse Saint Pierre-Celestin Kilisesi

Bora Bora’daki tek Katolik Kilisesi olan Paroisse Saint Pierre Célestin, Vaitape’nin kalbinde yer alıyor. Aynı zamanda şehrin başlıca turistik yerlerinden birisi. Bunun yanı sıra yerel halk, Pazar Ayini ve çeşitli dini bayramlar için burada bir araya geliyor.

Dünyadaki Batık Gemiler yazısı için tıklayınız.

Bora Bora’ya Nasıl Gidilir?

Bora Bora Adası’na Türkiye’den direkt uçuş yok maalesef. Bu yüzden bu rüya diyarına gitmek için öncelikle İstanbul’dan Paris veya Los Angeles’a gitmeniz gerekiyor. Buralardan da Tahiti’nin başkenti olan Papeete’deki Tahiti Faaa Uluslararası Havalimanı’na uçmalısınız. Buradan tekrar adaya gitmek için son bir uçuş seferi gerçekleştirmeniz gerekiyor. Nereden bakarsanız bakın Türkiye’den Bora Bora’ya gitmek biraz meşakatli. Neredeyse 24 saatinizi alıyor. Fakat buna gerçekten değiyor. 🙂

Bora Bora Adaları tatili bittikten sonra İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, kiralık araba için İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Fransız Polinezyası’nda yer alan Bora Bora‘yı detaylı bir şekilde gezdikten sonra Ankara‘ya hava yolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Bora Bora turu için seyahat listesini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Los Angeles Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle