Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Dünyanın En Güzel Yerleri | Dünyanın En Güzel Manzaraları

Dünyanın En Güzel Yerleri | Dünyanın En Güzel Manzaraları

Seyahat tutkunları için yeni yerler keşfetmek her daim heyecan verici. Farklı deneyimlere kucak açmak, dünyaya bambaşka bir pencereden bakmak isteyenler dünyada gezilecek yerler listemize mutlaka göz atmalı! Hindistan’dan Brezilya’ya uzanan bu eşsiz yolculuğa katılmaya ne dersiniz?

Dünyanın En Güzel Yerleri

  • Tac Mahal, Hindistan

Dünyada gezilecek yerler listemizin ilk sırasında Hindistan’ın muhteşem mimarisiyle ünlü Tac Mahal anıt mezarı yer alıyor. Babür İmparatorluğu’nun hükümdarı Şah Cihan’ın genç yaşta ölen eşi adına yaptırdığı Tac Mahal aşka adanan anıt olarak her yıl milyonlarca turisti kendisine çekiyor. Agra şehrinde yer alan Tac Mahal Türk İslam mimarisinin en güzel örneklerinden biri olmakla birlikte 1983 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor.

Tac Mahal Gezisi | Tac Mahal Nerede yazısı için tıklayınız.

  • Cinque Terre, İtalya

İtalya’nın birbirinden renkli beş köyü ülkenin en turistik seyahat noktalarından biri. Cenova’ya ortalama bir saat uzaklıkta yer alan La Spezia’dan kısa bir tren yolculuğu ile beş köyü birden aynı gün içerisinde gezmeniz mümkün. Köyler arasında ulaşım sadece trenle sağlanıyor, her biri arasındaki mesafe ise sadece birkaç dakika. Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola ve Riomaggiore Cinque Terre’yi oluşturan beş köy. Yaz aylarında giderseniz mayonuzu yanınıza almayı sakın unutmayın!

Cinque Terre Gezisi | İtalya Turu yazısı için tıklayınız.

  • Petra, Ürdün

Dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilen Petra Antik Kenti ölmeden önce görülmesi gereken yerler listenizde mutlaka olmalı. Akaba Körfezi ile Ölüdeniz arasındaki Arabah Vadisi’nde yer alan Petra Antik Kenti kızıl rengi mimarisiyle görenleri büyülüyor. Kayalıklara oyulmuş antik kentin geçmişi MÖ 400 yılına uzanıyor. Bir dönem Nebatiler’e başkentlik yapan Petra kızıl mimarisi nedeniyle gül şehri olarak da adlandırılıyor. Kral mezarları, tapınaklar, amfitiyatrodan oluşan 100 kilometrekare alana yayılan Petra Dünya Kültürel Mirası olarak koruma altında.

Petra Antik Kenti | Petra Gezi Rehberi | Petra Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

Dünyanın En Güzel Manzaraları

  • Büyük Kanyon, Amerika Birleşik Devletleri

Dünyanın en derin vadisi Büyük Kanyon’da büyüleyici bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Amerika Birleşik Devletleri’nin Arizona eyaletinde yer alan Büyük Kanyon Colorado Irmağı’nın milyonlarca yıl boyunca vadiyi aşındırmasıyla oluşmuş bir doğa harikası. 460 kilometre uzunluğundaki kanyonun derinliği 1600 metreye kadar ulaşıyor. Kuzey yakası, güney yakası ve batı yakası olmak üzere üç ayrı noktadan ulaşabileceğiniz Büyük Kanyon’u ziyaret etmek için en ideal dönemler ilkbahar ve sonbahar ayları.

Dünyanın En Ünlü 5 Kanyonu | Doğası İle Nefes Kesen Kanyonlar yazısı için tıklayınız.

  • Angkor Vat, Kamboçya

Dünyanın sekizinci harikası Angkor Vat nefes kesen mimarisiyle Kamboçya’nın en fazla turist ağırlayan noktalarından. Siem Reap şehrine 5 kilometre mesafede yer alan Angkor Vat’ı bu denli özel kılan dünyanın en büyük dini yapısı olması. 400 kilometrekarelik alana yayılan Angkor Vat Khmer İmparatorluğu’ndan günümüze miras kalan en değerli yapı. Hafızanıza kazınacak bir anı isterseniz gün doğumuna yakın saatlerde burayı ziyaret etmeniz yeterli. Angkor Vat her yıl iki milyondan fazla ziyaretçiyi kendisine çekmeyi başarıyor.

Dünyanın En İlgi Çekici Yerleri | Dünyanın İnanılmaz Yerleri yazısı için tıklayınız.

  • Iguazu Şelaleleri, Arjantin

3 ülkeyi birleştiren dünyanın en büyük şelalesi Iguazu dünyada gezilecek yerler listenizde mutlaka bulunmalı. Brezilya, Arjantin ve Paraguay sınırlarının kesiştiği yerde bulunan Iguazu Şelaleleri Güney Amerika seyahatinin olmazsa olmazlarından. Yüksekliği 60-80 metre arasında değişen 275 tane şelaleden oluşan doğa harikasına ister Brezilya ister Arjantin tarafından ulaşabilirsiniz. Her iki ülke de Türk vatandaşlarından vize istemiyor. Şelaleleri ziyaret etmeden önce trekkinge uygun ayakkabı ve kıyafet giymenizde fayda var.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

 

Yorum ekle