Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Barselona’ya Yakın Gezilecek Yerler

Barselona’ya Yakın Gezilecek Yerler

Katalonya’nın başkenti Barselona Gaudi’nin muhteşem mimarisini gözler önüne seren yapıları, sanat kokan sokakları, mide şöleni yaşatan mutfağı ile İspanya’nın en fazla ziyaretçi ağırlayan şehirlerinden biri. Eğer Barselona gezisi planlıyorsanız çevresinde çok sayıda görülmeye değer rota olduğunu unutmayın.

 Barselona’ya Yakın Gezilecek Yerler

  • Girona

Barselona’ya gelmişken uğrayabileceğiniz rotalardan ilki 40 dakikalık mesafede bulunan Girona. İspanya’nın en iyi korunmuş ortaçağ şehirlerinden biri olan Girona aynı zamanda Kuzey Katalonya’nın en büyük şehri. Onyar Nehri kenarında sıralanan pastel renkli tarihi evler arasında yürüyüş yapmak şehri keşfetmek için iyi bir başlangıç durağı olabilir. 12. yüzyılda Roma ve Müslüman hamamları örnek alınarak yapılan Banys Arabs (Arap Hamamı) görülmeye değer yerlerin başında gelirken Girona Katedrali, El Call olarak bilinen Yahudi Mahallesi ile Yahudi Müzesi gezi listenize ekleyebileceğiniz önemli noktalardan birkaçı. Girona’da çok sayıda tapas bar bulmanız mümkün. Bunun yanı sıra gastronomi tutkunlarını kendisine çeken Michelin yıldızlı restoranlar şehre olan ilgiyi zirveye taşıyor.

  • Sitges

Barselona seyahatinizi yaz aylarında planlıyorsanız şehrin ünlü sayfiye noktası Sitges’i es geçmemelisiniz. İster deniz kıyısında yürüyüş yapın, ister Akdeniz’in mavi sularında dalgalarla dans edin. Barselona’ya 35 kilometre mesafede bulunan Sitges sadece deniz turizminden ibaret değil elbette. Maricel Sarayı ve Maricel Müzesi, Cau Ferrat Müzesi, Sant Bartomeu Kilisesi, Mercat Vell (Eski Pazar) Sitges’de görülmesi gereken yerler arasında. Gece hayatı ile ünlü Sitges İspanya’nın St. Tropez’i olarak biliniyor. Sabahın ilk ışıklarına dek süren partiler yaz boyunca hız kesmeden devam ediyor.

El Prat de Llobregat – Barcelona Uluslararası Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Barselona Çevresinde Görülecek 5 Yer

  • Montserrat

Barselona çevresinde görülmeye değer yerlerden bir diğeri doğa tutkunlarını mest eden Montserrat Dağı. Katalonya’nın en kutsal yerlerinden biri olarak kabul edilen Montserrat Manastırı’na da ev sahipliği yapan bölge Barselona’ya yaklaşık bir saat uzaklıkta. Manastıra ulaşmak için ister teleferik isterseniz füniküleri tercih edebilirsiniz. Yukarı çıkarken nefis manzaralara şahit olabilir, bol bol doğa fotoğrafı çekme şansı bulabilirsiniz.

  • Parc de Collserola

 Barselonalıların şehir hayatından birkaç saatliğine de olsa uzaklaşmak doğa ile baş başa vakit geçirmek için uğradıkları Parc de Collserola devasa bir yeşil alan. On milyonun üzerinde ağaca, binden fazla bitki türüne ev sahipliği yapan Parc de Collserola Barselona’nın akciğerleri olarak biliniyor. Keyifli bir doğa yürüyüşü sonrası yeşillikler içinde piknik yapabilir, çimlere uzanıp kitabınızı okuyabilirsiniz.

  • Tarragona

Akdeniz’in göz alıcı plajlarıyla iç içe geçmiş Roma mimarisi ve mide ziyafeti yaşatan mutfağı ile Tarragona İspanya’nın şirin bir liman kenti. Barselona’ya yaklaşık 100 kilometre mesafede yer alan Tarragona Ortaçağ ve Roma İmparatorluğu döneminden kalma yapılarla dolu olduğu için sizleri adeta zaman yolculuğuna davet ediyor. Şehri gezmeye geçmişi MÖ 2. yüzyıla uzanan Roma amfitiyatrosu ile başlayabilir, Romalıların şehre miraslarından Circ Roma ile keşif turuna devam edebilirsiniz. Tarragona Katedrali, El Poblet Manastırı, Tarragona Ulusal Arkeoloji Müzesi gezi listenize ekleyebileceğiniz önemli yerlerden birkaçı. Akdeniz ve İspanyol mutfağının yerel lezzetlerini denemek isterseniz Mercat Central de Tarragona’ya mutlaka uğrayın.

Barcelona Sokakları / Barcelona Müzeleri ve Plajları yazısı için tıklayınız.

 

Yorum ekle