Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Gökçeada Kaleköy Gezi Rehberi / Çanakkale

Gökçeada Kaleköy Gezi Rehberi / Çanakkale

Son zamanların yükselen tatil yeri olan Kaleköy, Gökçeada’nın en güzel köylerinden biri. Peki Kaleköy nerede? Kaleköy’e nasıl gidilir ne yapılır? gibi sorularınızın cevabını Kaleköy gezi rehberi tadında bir yazıyla aktarıyoruz. Çanakkale Kaleköy, tarihi bir Rum köyü aynı zamanda da koruma altında olan değerli alanlarımızdan biri. Bakalım Kaleköy’de gezilecek yerler neler?

Eski ismiyle Kastro yani Kale anlamına gelen Kaleköy Gökçeda kaç km derseniz ise sadece 5 km olduğunu söyleyebiliriz. Kaleköy tarihi yerler açısından da çok zengin bir bölge. Kaleköy’de günümüzde halen Helen dönemi kalıntıları da bulunur. Bölgede tarihte korsan saldırıları yoğun olduğundan Kaleköy inşa edilmiştir. Aynı zamanda bir akropol bulunur ve içinde tapınaklar ve saray bulunur.

Kaleköy’de Gezilecek & Görülecek Yerler

Yüksek bir tepe üzerinde konumlanan Kaleköy’ün manzarası şahane olduğu gibi denizi tertemiz ve berraktır. Limanı ve tarihi kalıntıları ile Kaleköy’de gezilecek görülecek yerler de epey zengin.

Tepenin en yukarısında bulunan tarihi kale kalıntısı mutlaka görülmeli. Tarihi asırlar öncesine dayanan bu kalıntılar o döneme ışık tutar nitelikte.

Üstelik bu kalenin bir yanı Kaleköy Limanı, bir yanı ise Yıldızkoy. Tepeye çıktığınızda buraları görebilirsiniz.

Aynı zamanda kalenin çevresinde antik yazıtlar, o dönemin mimarisini yansıtan kalıntılar ve sanatın da etkili bir bölge olduğunu göreceğiniz heykeller bulunuyor. Bununla birlikte Roksades adında bir sarnıç da o dönem su ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılmış. Bu alanlar da mutlaka görülmeli.

 

Kaleköy tarihte dini törenlerin bir merkezi olarak da anılmış ve bu törenlerin yapıldığı tapınağın kalıntıları günümüzde de halen alanda bulunmaktadır.


Kaleköy’de ne yapılır?

Tepe konumuyla Kaleköy’ün şahane bir manzarası bulunuyor. Özellikle gün batımının çok güzel olduğu manzarasını fotoğraflayabilir, manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Tepeden Yunanistan’ın Semadirek adası da görünmektedir. Gökçeada’da en iyi fotoğraflar nerede ve nasıl çekilir? yazımız da faydalı olabilir.


Antik çağlarda patika olarak açılmış yoldan limana yürüyüş yapabilir, 1440’lı yıllarda yapılan Kraliçe Valentina yolunu görebilirsiniz. Aşağıya indiğinizde buradaki el işi ürünlerden sevdiklerinize hatıra olacak hediyeler alabilirsiniz.

Tepede bulunan restoranlarda yemek yiyebilir ve sevdiklerinizle hem manzaranın hem de yemeğin tadını çıkarabilirsiniz.

 

Rüzgarlı kıyılarıyla rüzgar sörfü yapmak için de hayli uygun olan Kaleköy’de rüzgar sörfü yapılacak birçok alan da bulunuyor. Köyün çok değişmeyen dokusu, doğası ve denizi ile Türkiye’de mutlaka görmeniz gereken yerler arasında.

Kaleköy’e Nasıl Gidilir?

Kaleköy Gökçeada’ya 5 km uzaklıkta yer alıyor. Trakya üzerinden gelirseniz İstanbul araç kiralama yaparak İstanbul, Tekirdağ, Gelibolu yarımadası, ardından Kabatepe Liman kavşağından Gökçeada feribotuna ulaşabilirsiniz. Gökçeada’dan kiralık aracınızla yaklaşık 10 dakikada köye ulaşabilirsiniz. Çanakkale araç kiralama yaparak bölgedeki diğer güzellikleri de keşfedebilirsiniz.Güneyden gelecekseniz ise İzmir Adnan Menderes araç kiralama yaparak İzmir, Ayvalık, Edremit yolunu takip ederek Çanakkale iskelesinden feribot ile Gökçeada’ya geçebilirsiniz. Buradan yine 5 km’lik bir yolculuk sonunda köye varmış oluyorsunuz.

Çanakkale’ye gelmişken bu içeriklerimize de göz atmak isteyebilirsiniz:

Yorum ekle