Yolcu360 Blog
Gaziantep Hayvanat Bahçesi
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Yaşam > Gaziantep Hayvanat Bahçesi Hakkında

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Hakkında

Gaziantep Hayvanat Bahçesine nasıl gidilir? Gaziantep Hayvanat Bahçesinde neler var? Gaziantep Hayvanat Bahçesi hakkında bilgi mi arıyorsunuz? Hayvanat bahçesi Gaziantep arayışına detaylı bilgi sunuyoruz. Okumaya devam edin… Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Gaziantep için yola çıkmaya ne dersiniz? 🙂

Gaziantep Hayvanat Bahçesi

yolcu360.com ailesi olarak, gezmeyi, seyahat etmeyi, keşfetmeyi, yeni lezzetler tatmayı seviyoruz. Seyahat ederek öğrenmenin hayata değer katan vizyonun anahtarı olduğuna inanıyoruz. Elbette gezmek için zaman ve biraz da bütçe gerek. Ama bazen de çok az bütçeyle çok şey keşfetmek için yaratıcı ve istekli olmak yeterli. Eğer çocuklarınız varsa ve onlara 23 Nisan çocuk bayramı için, doğum günleri için ya da karne başarılı için ne hediye edeceğinizi düşünüyorsanız size bir teklifimiz var: Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı hayvanat bahçesine Gaziantep Hayvanat Bahçesine doğru bir gezi planı yapın. Şehre çok uzaksanız uçakla bir günlük ya da iki günlük bir gezi, şehre yakın illerde yaşıyorsanız da kendi aracınızla veya araç kiralama ile yapacağınız bir gezi, onların hayatı boyunca unutamayacağı çok değerli bir anı demek…Şimdi, size Gaziantep Hayvanat Bahçesi hakkında bir kaç önemli şey söylemek istiyoruz.

Zeugma Müzesi gezi yazısı için tıklayınız.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Hakkında

Tür sayısı ve alan genişliği bakımından Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, aynı zamanda Avrupa’nın 4. büyük hayvanat bahçesi unvanına sahip.

2001 yılında 1000 dönüm arazi üzerine kurulmuş. Yaklaşık 7000 hayvan burada yaşıyor.  Gaziantep Hayvanat Bahçesindeki hayvan türleri sayısı ise 400 civarında.

Kuzey-Güney yaşam alanı denilen ve türlerin birbirinden etkilenmemesi için yapılan planlama Türkiye’de yalnızca bu Antep hayvanat bahçesinde var. Dünya’da da örneği az.

Gaziantep Hayvanat Bahçesindeki hayvanların tümü, burada yavruluyor. “bu da ne demek” demeyin! Hayvanat bahçelerinin pek çoğu doğal yaşam alanı sunmaz. Hayvanların sergilendiği işkence alanlarıdır aslında. Ancak Gaziantep Hayvanat Bahçesindeki hayvanlar burada yaşama uyum sağlamışlar ve leoparlar dahil hepsi yavruluyor.

2002’den beri Gaziantep Hayvanat Bahçesindeki leoparlardan 10 yavru alınmış. Leoparların neslinin tükendiği düşünülünce bu, çok iyi bir rakam.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin Dünyada leopardan yavru almayı başaran 2. hayvanat bahçesi olma unvanı da var.

Gaziantep Hayvanat Bahçesindeki akvaryumlar da çok önemli. Alanda toplam 22 adet akvaryum var. Kızıldenizden, Akdenizden, Karadeniz’den deniz canlıları ve su getiriliyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesinde safari parkı da var. Yani burada safariye de çıkabiliyorsunuz. Safari alanında çift tırnaklı türler var.

Gaziantep Havalimanı Araç Kiralama Fiyat Listesi Burada!

Gaziantep Araç Kiralama Fiyatları

Gaziantep Çarşısı

Gaziantep’te gezilecek yerler çok. Gaziantep yemekleri, Gaziantep el sanatları, doğası, kültürel mirası ile çok değerli. Gaziantep gezisi için araca ihtiyacınız varsa yolcu360.com ile online olarak rezervasyon yapabilirsiniz. Gaziantep en uygun kiralık araç arayışına hızlıca yanıt bulabilirsiniz. Gaziantep Havalimanı araç kiralama fiyatlarını ve Gaziantep merkez araç kiralama fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz.

Gaziantep’te ne yenir sorusunun cevabı için tıklayınız.

 

Yorum ekle