Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Etli ekmek ve ötesi: Konya mutfağı / Konya’da ne yenir?

Etli ekmek ve ötesi: Konya mutfağı / Konya’da ne yenir?

Konya özellikle etli ekmek ile mutfağı ön plana çıkan bir şehrimiz. Peki Konya’da sadece etli ekmek mi yenir?

Zengin kültürel mirası ile görülmeye değer şehirlerimizden biri olan Konya ülkemizin en eski yerleşim yerleri arasında. Yüzyıllar boyunca pek çok medeniyete kucak açması sayesinde Konya mutfağı bugün en fazla rağbet gören mutfakların başında yer alıyor. Ancak Konya’da ne yenir sorusundan önce Konya’da bu güzel lezzetleri bulabileceğiniz mekanlara nasıl gidilir sorusunun yanıtını vermek gerekir. Konya’da rahatça gezebilmek için Yolcu360‘tan Konya Havalimanı araç kiralama tekliflerine bakmayı unutmayın.

Konya yemekleri denince her ne kadar akla ilk etli ekmek gelse de çok daha lezzetli yemekler denemeye hazır olun! Üç günlük Konya seyahatimi mini bir gastronomi turuna çevirdiğim için fazlasıyla mutluyum. Konya’da ne yenir diye soranlar için işte karşınızda damak çatlatan Konya yemekleri…

Konya’da ne yenir?

  • Fırın Kebabı

Baştan söyleyeyim, Konya’ya gelip de fırın kebabı yemeden dönerseniz üzülürsünüz. Ağır ağır fırında saatlerce pişirilen kuzu etinin ağızda eriyen lezzetine kim hayır diyebilir ki? Fırın kebabının en lezzetlisini denemek için yolunuzu Ali Baba Fırın Kebap ve Hacı Şükrü’ye düşürebilirsiniz.

  • Su Böreği

Sabah fırından yeni çıkmış su böreği ile kahvaltı yapmayı sevenler, toplanın! Konya seyahatinize lezzet katacak el açması su böreği diyetinize birkaç gün ara verdirir, benden söylemesi☺

  • Arabaşı Çorbası

Konya’yı kış aylarında ziyaret etmeyi düşünüyorsanız içinizi arabaşı çorbası ile ısıtabilirsiniz. Tavuk veya hindi etinin pişirilmesi ile hazırlanan arabaşı çorbasına acı da konulduğu için hastalıklara karşı bağışıklığı artırıyor.

  • Etli Ekmek

Günümüzde pek çok yerde yapılmaya başlanan etli ekmeği yerinde denemeye ne dersiniz? Etli ekmeği Konya’da yedikten sonra, bu lezzeti başka bir yerde bulamayacağınıza emin olabilirsiniz. Bir porsiyon daha sipariş verdirtecek kadar lezzetli etli ekmeği Serenade, Bolu Lokantası ve Cemo’da yiyebilirsiniz.

  • Sacarası

Yemek sonrası tatlı yemeden olur mu hiç? Yediğiniz yemeğin lezzetini ikiye katlayacağınız sacarası tereyağı, kaymak ve fıstığın buluşması ile adeta mide şöleni yaşatıyor. Size de bu lezzetin keyfini sürmek kalıyor.

  • Höşmerim

Konya mutfağında sıkça yapılan tatlılardan bir diğeri ise höşmerim. Tadı ve görüntüsüyle un helvasını anımsatan höşmerimi denemenizi tavsiye ederim. Artık Konya’da ne yenir sorusunun cevabını bildiğinize göre, hepinize şimdiden afiyet olsun!

Yorum ekle