Yolcu360 Blog
en-iyi-sesli-kitaplar-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > En İyi Sesli Kitaplar: Uzun Yolda Dinleyebileceğiniz 5 Sesli Kitap

En İyi Sesli Kitaplar: Uzun Yolda Dinleyebileceğiniz 5 Sesli Kitap

Kitap okumak başlı başına heyecan verici bir serüven hatta yolculuk. Elimizdeki bir roman vasıtasıyla, bulunduğumuz yerden fersah fersah uzak diyarlara gidebiliyoruz. Metrolarda hepimiz, elindeki kitabı harıl harıl okuyan kişilere denk gelmişizdir elbette. Kabul edelim ki çok güzel ve merak uyandırıcı bir manzara bu. Bu yüzden hep yanımızda oturan kişinin okuduğu gazete bize hep daha cazip geliyor.  Birden çok kitabı yanımızda taşımak biraz külfetli kabul edelim.  Biz de bu yazımızda sesli kitaplardan bahsetmek istiyoruz. Bedava sesli kitap hizmeti veren uygulamalar ve Storytel gibi popüler sesli kitap uygulamalarından örnekler veriyoruz. Sesli kitap nedir, yolculuk temalı en iyi sesli kitaplar hangileri, uzun yolda dinlenebilecek sesli kitaplar hangileri gibi çok merak edilen konuları sizin için araştırdık. Gelin sizler için derlediğimiz uzun yolda dinleyebileceğiniz en iyi sesli kitaplar listemizde hangi kitaplar var, bir bakalım. 

En iyi sesli kitap uygulamalarını incelediğimiz yazımız için tıklayın.

Sesli Kitap Nedir?

Pek çoğumuza yeni bir uygulama gibi görünse de aslında sesli kitap uygulaması uzun zamandır hayatımıza eşlik ediyor. Özellikle görme engelli bireyler için oluşturulmuş sesli kitap kütüphaneleri var. 

İnternetin yaygınlaşması ve teknolojinin de gelişmesiyle sesli kitap dinlemek bir alışkanlığa dönüşüyor. Hepimiz günlük hayatın içinde çok fazla şey ile meşgul oluyoruz. Tıpkı podcast gibi sesli kitap da tercih edilen bir hizmet haline geliyor.

Storytel, Audible, Google Play Kitaplar, AudioTeka, Apple Books, Scribd, Bookself, Kitup, Seskit, Spotify gibi birçok uygulama sesli kitap hizmeti sağlıyor. Bunlardan bazılarında ücretsiz sesli kitap dinleyebilirsiniz. Fakat bazıları ücretli abonelik sistemi ile hizmet sağlıyor.

en-iyi-sesli-kitaplar

Uzun Yolda Dinleyebileceğiniz Sesli Kitaplar

Sizler için yolculuk temalı sesli kitaplardan oluşan, uzun yolda dinleyebileceğiniz sesli kitaplar listesi hazırladık:

Jack London, Demiryolu Serserileri

Kitabın orijinal adı, The Road aslında. Kitabın yazarı Jack London’ı mutlaka duymuşsunuzdur, harika bir yazar! 

Kitap tam uzun yolda okunacak veya dinlenecek cinsten bir kitap. Yazar bize serseri diyebileceğimiz aykırı gençlerden ve onların hayatlarından bahsediyor. 

Amerika’da büyük buhran denilen sancılı bir dönemde geçiyor roman. Ekonomik bir kriz yaşanırken bahsi geçen genç kâh hırsızlık yaparak kâh insanları dolandırarak yaşıyor. 

Polislerle başı dertte olan bu genç, tren vagonlarına ve gemilere kaçak binerek seyahat ediyor. Biraz beat kuşağının asiliğini ve amaçsızlığını andıran bu gencin maceraları anlatılıyor. 

Yolculuk ruhuna oldukça uygun olan bu kitapta gencin başına yolda türlü şeyler geliyor. Macera dolu bu kitap, derin bir toplumsal eleştiri de barındırıyor. 

Daha önce okumadıysanız veya dinlemediyseniz bu kitap yolculuk için iyi bir tercih. Sesli kitap olarak birçok uygulamada bulabilirsiniz. 

Anton Çehov, Bozkır – Bir Yolculuk Hikayesi

Sırada durum hikayeleri yazarı Anton Çehov’un kaleminden çıkmış bir kitap var. Kitabın alt başlığından da anlaşılacağı üzere bu bir yolculuk hikayesi. 

Uzun yolda dinleyebileceğiniz harika sesli kitaplardan birisi Bozkır. Dünya edebiyat tarihinin en önemli yazarlarından Anton Çehov’un üstün yaratıcılığının ispatı niteliğinde bir kitap. 

Çehov, Yegoruşka isimli dokuz yaşlarında bir çocuğun gözünden, Ukrayna bozkırlarında geçen bir yolculuk hikayesini anlatıyor. Yegoruşka bu yolculukta daha önce farkına varmadığı şeyleri fark ediyor, büyüyor ve değişiyor. 

Daha iyi bir eğitim almak için annesinden ayrılıp yollara koyulan Yegoruşka, macera dolu bir yolculuk yaşar. Kahramanımız yaptığı yolculuğun yanında aslında içsel bir yolculuk da yaşıyor. 

Yolculuk temalı bu harika kitabı uzun bir yolculuk esnasında sesli kitap olarak dinlemek daha anlamlı elbette. Kitabı daha fazla anlatıp heyecanını kaçırmayalım. Sesli kitabı birçok uygulamada bulmanız mümkün. 

Paulo Coelho, Simyacı

1988 yılında yayımlanan Simyacı isimli kitap, çok okunuyor ve ilgi görüyor. Eğer Simyacı’yı henüz okuma fırsatı bulamadıysanız uzun bir yolculuk esnasında sesli kitap halinde dinleyebilirsiniz. 

Brezilyalı yazar Paulo Coelho, bizlere bir yolculuk hikayesi anlatıyor. Kitap rivayete göre, Mesnevi isimli eserde geçen bir kıssadan ilham alınarak yazılıyor. 

Kitapta Santiago, Endülüslü bir çoban olarak karşımıza çıkıyor. Bütün kitap boyunca kendisinin İspanya’dan başlayıp Mısır’a dek süren yolculuğuna tanıklık ediyoruz. 

Santiago, gördüğü bir rüya üzerine her şeyi geride bırakıp yola çıkan bir kahraman. Elbette bu yolculuk hikayesi de yine aynı zamanda bir büyüme, ergin olma hikayesi olarak işleniyor. 

Yolda başına birçok şey geliyor Santiago’nun. Fakat o yolculuğuna devam ediyor ve bir anlam arıyor. Yaşadığı maceralarla okuyucuyu heyecanlandıran Santiago, aynı zamanda herkesi sorgulamaya davet ediyor.

Yolculuk temasının çok iyi işlendiği kitaplardan biri Simyacı. Uzun yolda dinleyebileceğiniz en iyi sesli kitap seçeneklerinden bir tanesi. 

En İyi Sesli Kitaplar: Mina Urgan, Bir Dinozorun Gezileri

Mina Urgan, İngiliz edebiyatı profesörü, yazar ve çevirmen. Kendisi bu kitapla ilgili olarak bu kadar çok okunmasına şaşırdım diyor. Fakat itiraf etmeliyiz ki biz hiç şaşırmadık!

Bir Dinozorun Gezileri, onlarca baskı yaparak çok kişi tarafından okunan bir kitap oluyor. Kitaba gelecek olursak, Mina Urgan kendi gezilerinden yola çıkarak yazıyor bu kitabı.

Az parayla kendini geliştirmek ve yeni insanlarla tanışmak amacıyla yaptığı gezilerden bahsediyor. Anlam arayışı, farklı kültürleri tanıma isteğiyle çok sayıda ülke geziyor Mina Urgan. Ardından bu gezilerde edindiği deneyimleri ve yaşanan olayları kitaplaştırıyor. 

Oldukça güzel ve eğlenceli bir kitap olan Bir Dinozorun Gezileri, yolculuğunuza eşlik etmek için ideal. Bu sesli kitap birçok uygulamada mevcut. Bu nedenle kolayca bulabilirsiniz. 

En İyi Sesli Kitaplar: Colson Whitehead, Yeraltı Demiryolu

Colson Whitehead’in kaleminden çıkan bu kitap aylarca en çok satanlar listesinde kalmayı başarıyor. Ayrıca Pulitzer Ödülü gibi birçok prestijli ödüle sahip. 

Çoğu yayın tarafından yılın kitabı seçilen Yeraltı Demiryolu, köle bir kadının özgürlük için çıktığı yolculuğu anlatıyor. Cora cesur ve ilham verici bir kadın kahraman.

Yazar 19. yüzyılda kullanılan yeraltı demiryolu kavramından yola çıkıyor. Bu kavram, köleliğe zorlanan insanları özgür eyaletlere kaçırmak için geçilen gizli yolları temsil ediyor. Ayrıca güvenli evler ağı denilen bir sistemle birlikte anılıyordu. 

Kitap oldukça enteresan ve macera dolu bir hikaye anlatıyor. Ama biz daha fazla spoiler vermeyelim. Şunu söyleyebiliriz ki uzun yolda dinleyebileceğiniz en iyi sesli kitaplardan bir tanesi. 

Seyahatlerinizde sesli kitaplarınız ve Yolcu360 daima yanınızda! Kiralık araç mı arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle