Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Trabzon’da Mutlaka Tatmanız Gereken 3 Lezzet

Trabzon’da Mutlaka Tatmanız Gereken 3 Lezzet

Karadeniz mutfağının hafif ve lezzetli menüler meşhurdur. Kendine özgü ürünleri ile kendine özgü bir mutfak yaratmış olan Karadeniz yemek turu için çıkanların sayısı da hiç az değil. Özellikle son bir kaç yıldır günü birlik uçak bileti alıp da Karadeniz’e gidip, temiz havanın doğanın keyfini çıkarırken enfes Karadeniz yemeklerini tatmak çok trend. Eğer böyle bir planınız varsa Trabzon çok merkezi bir nokta. Trabzon Havalimanına inecek şekilde uçak bileti alıp Trabzon Havalimanı araç kiralama seçenekleriyle şehri keşfe çıkabilirsiniz.

Karadeniz yemekleri / Trabzon mutfağı

Trabzon merkez araç kiralama alternatiflerine bakarken SUV araç ya da 4X4 araç kiralamanız faydalı olabilir. Böylece şehrin ulaşması zor köylerine gidebilir, insan eli değmeden büyüyen otlarla hazırlanmış salataların, temiz havada büyüyen sebzelerin, otlaklarda gezinen hayvanların ürünlerini lezzetle tabağınıza servis edebilirsiniz. Esas Karadeniz mutfağı köylerde, unutmayın! Peki, Trabzon’da ne yenir ve Trabzon’a gidip de yemeden dönmemeniz gerekenler nelerdir?

Trabzon mutfağı kendine özgü çok sayıda menü barındırıyor. Mısır ekmeği, hamsi ile yapılan yemekler, karalahana çorbası, mısır çorbası, fasülye turşusu kavurması, sütlaç, kuymak, sarambula, peynirli pide, pazılı kaygana, hamsili pilav, gangoş sarması bunlardan sadece bir kaçı. Trabzon şehir merkezindeki lokantalarda ve Trabzon’un yaylalarındaki yerel köy lokantalarında bunların hepsini deneyebilirsiniz. Ama bu şehre gelip de yemeden dönmemeniz gereken 3 yemek var. Biraz onlardan bahsedelim:

  1. Pepeçura Tatlısı

Bu tatlı aslında bir Rum tatlısıdır. Vaktiyle bölgede Rum nüfusu fazla idi. Rumlar, üzüm bağlarından geçiniyor ve üzümü hemen her yemekte, tatlıda kullanıyordu. Trabzon fırın sütlaç ile meşhur ama çok bilinmeyen pepçura tatlısı çok farklı bir lezzet. Siyah üzüm, süt, mısır unu karışımı piştikten sonra üzerine bolca fındık kırığı serpiştirilerek servis ediliyor. Çok şerbetli tatlıları sevmeyenler için de hafif ve sağlıklı bir alternatif.

  1. Akçabat Köfte

Akçabat’ta ve Trabzon’un her yerinde tadabileceğiniz köftenin yanında bolca közlenmiş yeşil biber ve kuru fasulye piyazı isteyin. Keyifli, lezzetli ve doyurucu bir menü olacaktır.

  1. Kaygana ile Kahvaltı

Dilim dilim kaygana yemek kahvaltı için muhteşem bir fikir. Yanına da enfes Karadeniz çayı elbette. Çırpılmış yumurta, eriyen peynir, doğranmış otlar ve mısır unu karıştırılarak hazırlanan kaygana, hafif ve lezzetli bir çeşit omlet. Ama onu özel kılan detaylar var. Karadeniz yaylalarında otlayan ineklerin sütünden yapılmış tereyağı ve peynirle hazırlanması gibi.

Trabzon oto kiralama fiyatları için yolcu360.com ile hızlıca fiyat karşılaştırması yapabilir, sistem üzerinden 4×4 araçların fiyatlarını ve müsaitliklerini de kolayca görüntüleyebilirsiniz. yolcu360.com ile Trabzon’u konforlu bir biçimde keşfederken Akçabat köfte, kaygana ve pepeçura tatlısını yerinde tatmanın keyfini sürebilirsiniz.

Karadeniz Gezilecek Yerler / Karadeniz Turu için tıklayın!

Yorum ekle