Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Acarlar Longozu | Acarlar Longozu Nerede? | Sakarya Gezilecek Yerler

Acarlar Longozu | Acarlar Longozu Nerede? | Sakarya Gezilecek Yerler

Marmara Bölgesi‘nin en güzel illerinden biri olan Sakarya, tarihi yerleri ve doğal güzellikleri ile birçok turisti kendisine hayran bırakmakta. Sakarya gezilecek yerler için sizde araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, yola çıkmaya ne dersiniz? Hafta sonu biraz nefes alalım ama çokta uzaklaşmayalım mı diyorsunuz? İşte burası tam size göre. Sakarya gezisi kapsamında Acarlar Longozu‘nu ziyaret etmeye ne dersiniz? Cevabınız evet ise o zaman bu hafta sonu için planınız hazır. 🙂

Acarlar Longozu

Acarlar Longozu, Türkiye’nin tek parça halinde olan en büyük longozu. Ama sadece Türkiye’nin değil, Acarlar Longozu, Dünya’da yer alan en büyük longoz olma özelliğine de sahip. Aynı zamanda, Su Basar Ormanı olarak da tanınmakta. Acarlar Longozu’nun oluşum şekli ne bakarsak bir kıyı set gölü olduğu anlaşılmakta. Langozun genişliği 250–1250 metre ve uzunluğu ise 7,5 kilometre.

Longoz nedir diye merak ediyorsanız, suyun içine batmış orman diyebiliriz. Ayrıca suyun miktarı sayesinde bitki örtüsü de çeşitlilik gösterir. Ağaçların köklerinin suyun altında olduğu için burayı ne orman ne göle tam anlamı ile benzetebiliyorsunuz. 🙂 Burada 600 metrelik yürüyüş yolunda yürürken, su tosbağaları, ördekler, kazlar ve çeşitli kuş türleri ile karşılaşabilirsiniz.

Sakarya rent a car kapsamında Sakarya Adapazarı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Acarlar Longozu Konaklama

Acarlar Longozu etrafında birkaç otel bulunmakta. Bu oteller:

  • Koç Otel
  • Karasu Elmas Otel

Acarlar Longozu kamp yerleri de mevcut. Hatta Longoz içerisinde bunun için özel ayrılmış kısımlar var. Son zamanlarda birçok kampçı hafta sonu için buraya gelip kamp yapıyor. Popüler kamp adreslerinden biri diyebiliriz. 🙂

Sakarya Karasu gezi rehberi için tıklayınız.

Acarlar Longozu Piknik Alanı

Longozun giriş tarafında ahşap bir restoran bulunmakta. Burada mangal kiralayıp, manzaraya karşı mangal yapabilirsiniz. Özellikle hafta sonu İstanbul gibi büyük şehirlerin gürültüsünden kaçıp, buraya geldiyseniz burada yenilenme fırsatı yakalayacaksınız. Mis gibi doğa, temiz tava derken bir bakmışsınız kuş gibi hafiflemişsiniz. 🙂

Sakarya kiralık araba için Sakarya Sapanca araç kiralama imkanları için tıklayınız.

Acarlar Longozu Nerede?

Acarlar Longozu, Sakarya‘nın Karasu ve Kaynarca ilçelerinin tam ortasında yer almakta. İstanbul Acarlar Longozu kaç km diye merak ediyorsanız, O-4 üzerinden 189 kilometre ve 2 saat 48 dakika. Bursa Acarlar Longozu kaç km? Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu/O-5 üzerinden 217 kilometre ve 2 saat 50 dakika sürmekte. Bolu Acarlar Longozu kaç km? D010 üzerinden 140 kilometre ve 2 saat 2 dakikalık bir mesafe.

Sakarya Gezilecek Yerler

Sakarya Taraklı

Sakarya gezilecek tarihi yerler: Sakarya gezilecek tarihi yerler arasında Şeymuslihiddin Camii, Yunuspaşa Camii, II. Beyazid Köprüsü, Rahime Sultan Camii, Sapanca Rüstempaşa Camii, Hasanfehmipaşa Camii, Beşköprü, Paşalar Kalesi, Seyifler Kalesi ve Harmantepe Kalesi yer almakta.

Sakar gezilecek müzeler: Sakarya’yı yakından tanımak için en iyi yöntemlerden biri de müze gezmek. Sakarya’da gezebileceğiniz müzeler:

Sakarya Müzesi, Kuvayı Milliye Müzesi ve Deprem Müzesi.

Sakarya’nın doğa harikaları: Sakarya’nın doğal ve en güzel manzaralara sahip yerleri: İnönü Yaylası, Sapanca Yaylaları, Karagöl Yaylası, Sapanca Gölü, Sapanca Çiğdem Yaylası, Poyrazlar Gölü, Sakarya Nehri ve Maden Deresi.

Sakarya kaplıca turizmi: Sakarya’nın termal turizm konusunda da önde olduğunu belirterek, en meşhur kaplıca otellerini söyleyelim. 🙂 Taraklı Termal Turizm Merkezi ve Akyazı Kuzuluk Kaplıcaları, şehrin en popüler kaplıca yerleri.

Sakarya Aquapark: Doğu Marmara’nın En Büyük Su Parkı için tıklayınız.

Sakarya Otelleri

Sakarya’da her bütçeye uygun konaklama fırsatı yakalamak mümkün. Sizler için Sakarya’nın en iyi otellerini araştırdık ve bulduk:

  • Ramada Sakarya
  • Sen Otel Sakarya
  • Grand Hotel Sakarya
  • Ottoman Hotel Sakarya
Sakarya’ya Nasıl Gidilir?

İstanbul Sakarya arası kaç km? İki şehir arası mesafe 154,6 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak O-4 üzerinden 2 saat içerisinde Sakarya’ya varılabilir.

Ankara Sakarya arası kaç km?  Ankara ve Sakarya arasındaki mesafe 310,7 kilometre. Ankara’dan Sakarya gezilecek yerler için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve Anadolu Otoyolu/O-4 üzerinden 3 saat 05 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

Bolu Sakarya arası kaç km? Araç ile Bolu’dan Sakarya şehrine Anadolu Otoyolu/O-4/E80 üzerinden 1 saat 23 dakika içerisinde varılabilir. Bolu araç kiralama seçeneklerini inceleyerek 25,3 kilometre yolu rahat bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Bursa Sakarya arası kaç km? Bursa’dan Sakarya gezi rehberi için yola çıkanlar, Bursa merkez araç kiralama opsiyonlarını değerlendirerek, 159 kilometrelik yolu 1 saat 46 dakika içerisinde kat edebilirler.

Yorum ekle