Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Flamingo Köy | Flamingo Köy Nerede? | İstanbul

Flamingo Köy | Flamingo Köy Nerede? | İstanbul

İstanbul; büyük, güzel ama gürültülü şehir. Hem bu şehri çok sevip hem de gürültüsünden hareketliliğinden şikayet ediyoruz. Ne yaparsak yapalım da dönüp dolaşıp buraya geliyoruz. Ee kolay değil tabi, bu şehirden kopmak. Tarihi zenginlikleri ile belki de aklımızı çeliyor. İstanbul’da yaşamak demek yeni bir keşif demek aslında. Çok eminiz ki İstanbul’da gezilecek yerler dediğimizde hemen aklınıza rahat 10 yer geliyordur. Ya da İstanbul’da kahve içebileceğimiz iyi bir önerir misiniz desek hemen birkaç yer sıralarsınız. Ama bazen nefes almaya, dinlenmeye, belki de biraz detoks yapmaya ihtiyacımız oluyor değil mi? 🙂 İşte, araç kiralama seçeneklerini de değerlendirerek kolayca gidebileceğiniz İstanbul gezilecek yerler arasında bulunan Flamingo Köy’de böyle bir yer. Flamingo Köy nerede gibi bilgilerinde yer aldığı Flamingo Köy yazısı Yolcu360 ekibi tarafından sizler için hazırlandı.

Flamingo Köy

İstanbul’un kalabalığından ve gürültüsünden uzak ama İstanbul’a yakın bir yer de vakit geçirmek ister miydiniz? İşte orası Flamingo Köy. Burada yapabileceğiniz o kadar çok şey var ki. Ama sanırım hepsinden öte burada huzuru bulabilmeniz en önemlisi.

Flamingo Köy, gerçekten de dinginliğin adresi diyebiliriz. Buraya gelip de dinlenmeden döndüm diyen yoktur herhalde. Bir de Flamingo Köy için söyleyebileceğimiz en güzel şey doğal organik ürünlerden oluşan ürünleri. O yüzden bu köyde kahvaltı yapmak oldukça keyifli ve lezzetli. Hava güzelse bir de söğüt ağacının altına bulunan hamakta sallanmak. Huzur bu arkadaşlar, evet. 🙂

Kaynak: https://flamingokoy.com/

Flamingo köy dediğimizde adının neden Flamingo olduğunu merak ettiniz mi? Ya da kafanızda gerçekten burada Flamingo var mı diye bir sorguladınız mı? Evet burada gerçekten Flamingolar var. Siz kahvaltınızı ederken bir yandan da Flamingoları seyredebiliyorsunuz. Hele bir de çocuklarınızla gidiyorsanız, hazır olun burada çılgınlar gibi eğlenecekler.

Flamingo Köy Nasıl Bir Yer?

Kaynak: https://flamingokoy.com/

Flamingo Köy, kendisine çok güzel bir amaç belirlemiş. Misafirlerine köy hayatını yakından tanıtmak ve deneyimletmek istiyorlar. Bu yüzden buraya geldiğinizde sebze ve meyveleri dalından kopararak, sizde köy hayatının bir parçası oluyorsunuz. Buranın en meşhur olayı Flamingo Köy kahvaltı diyebiliriz. Çünkü kahvaltısında yok yok. Ne ararsanız doğalı ve en güzeli burada. Cemal Süreya’nın dediği gibi ”Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem. Ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı.” İşte buranın kahvaltısı gerçekten de mutluluk getiriyor. Siz düşünün artık, o kadar güzel bir kahvaltı. 🙂 Kahvaltı saatleri ne zaman diye merak diyorsanız, hemen belirtelim. Flamingo köy kahvaltı saatleri hafta sonu 09.00 ile 13.30 ve hafta içi 09.00 ile 14.00 arasında.

Kaynak: https://flamingokoy.com/

Sadece kahvaltı için değil, Barbekü yapmak için de Flamingo Köy ideal bir yer. Özellikle Mayıs ayında burada barbekü yapmak oldukça keyifli. Neden Mayıs diye soruyor olabilirsiniz. Hava ne çok sıcak ne de soğuk. O yüzden bizce Mayıs ayı en ideali. 🙂 Ama benim için hava hiç fark etmez, yeter ki barbekü olsun diyorsanız burası yılın her ayı için ideal. Hatta 3 tane barbekü yeri var. Artık hangisinde isterseniz, orada yaşarsınız barbekü keyfinizi. Barbekülerden biri göl kenarında, ikisi de hayvanlar alemi kısmında. Temiz hava da acıktırıyor insanı yahu. 🙂

Flamingo Köy Aktivite Önerileri

Kaynak: https://flamingokoy.com/

  • Flamingo köy içerisinde bir göl bulunmakta. Eğer isterseniz oltanızı getirdiğiniz sürece burada balık tutabilirsiniz.
  • Hayvanlar alemi içerisinde bulunan Flamingo ve Sülünleri ziyaret ederek, çocuklarınızla hoş bir anının altına imza atabilirsiniz.
  • Siz yakınlarınızla sohbetin belini kırarken, çocuklarınız Flamingo Köy oyun alanında yaşıtları ile eğlenebilir. Araba kiralama İstanbul kapsamında İstanbul Bostancı araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, buraya kolayca ulaşabilirsiniz.
Flamingo Köy Nerede?

Kaynak: https://flamingokoy.com/

Flamingo Köy adres: Gökçeali Mh. Cevizlik Sk. No:43 Gökçeali / Çatalca. Burası sıcak ve samimi bir yer. O yüzden çok güzel vakit geçireceğinize eminiz. Şimdiden iyi eğlenceler. 🙂 Araç kiralama İstanbul için İstanbul Kartal araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak buraya kolay ulaşım sağlayabilirsiniz.

İstanbul Gezilecek Yerler
  • Pelit Müzesi

1957’den beri insanlara hizmet veren marka, tatlıları ile çoğumuzun masalarında yer edinmiştir. Türkiye’nin ilk çikolata müzesini de açan Pelit, Türk İslam sanatının şaheserlerini, dünya sanatının baş yapıtlarını, masal kahramanlarını, ünlü efsaneleri ve şelalelerin tamamını çikolatadan hazırlayarak bizlerle buluşturmakta.

Çikolatadan heykelleri yememek için kendimizi zor tuttuk desek abartmış olmayız. 🙂 Müzenin en güzel yanı ise çikolata imalatının da izlenebiliyor olması. Çocuklar için ise daha da eğlenceli bir şey düşünmüşler: mini mutfak. Çocuklar burada pastacılığa dair birçok şey öğrenebiliyorlar.

Pelit çikolata müzesi nerede? Koza Mahallesi 1678 Sk. No:19 Esenyurt. İstanbul Kadıköy araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, buraya rahatça ulaşım sağlayabilirsiniz.

Pelit Çikolata müzesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

  • Atatürk Arboretumu

İstanbul içerisinde gizli bir hazine diyebiliriz. Kalabalık ve kaos dolu şehir içerisinde nefes alabilecek bir yer. İstanbul’da gezilecek yerler arasında bulunan arboretum içerisinde ağaç ve odunsu bitkileri sergilenmekte. İçerisinde mesire alanı da bulunan ve İstanbul’da gezilecek yerler için ideal bir adres olan arboretumu ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Atatürk arboretumu adres: Fatih Ormanı Kampüsü Maslak-Sarıyer. İstanbul araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, İstanbul’da gezilecek yerler için yola çıkabilirsiniz.

  • Barış Manço Müzesi

Kadıköy belediyesi tarafından Barış Manço’nun yaşadığı ev, müzeye dönüştürülmüş. İstanbul’da gezilecek yerler arasında bulunan bu ev içerisinde Barış Manço, o eşsiz ve hepimize hitap eden eserlerini üretmiş. 9 Haziran 2010 yılında açılan müze, Barış Manço’nun sanatçı kimliğinin yanı sıra günlük yaşamından da kesitler sunmakta. Barış Manço müzesi içerisindeki duvarlarda Barış Manço’ya ait olan notalar da yer almakta. Aynı zamanda, köşkün içerisinde  ”Domates, Biber, Patlıcan” ve ”Arkadaşım Eşek” heykelleri bulunmakta.

Barış Manço müzesi yol tarifi: Caferağa Mahallesi, Yusuf Kamil Paşa Sok. No:5, Kadıköy. İstanbul Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakıp İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek, buraya kolayca ulaşabilirsiniz.

 Barış Manço müzesini yakından tanımak için tıklayınız.

Yorum ekle