Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > Dünyanın en tehlikeli yolunun Bayburt’ta olduğunu biliyor muydunuz?

Dünyanın en tehlikeli yolunun Bayburt’ta olduğunu biliyor muydunuz?

Bazen sadece bir noktadan diğerine ulaşmak için değil, sadece o yolu deneyimlemek için yola çıkarsınız. Bayburt sınırları içerisinde yer alan D915 yolu da işe böyle bir güzergahtan geçiyor. Dünyanın en tehlikeli yolu olarak nam salan bu yol Of-Çaykara arasındaki mesafeleri kısaltmaktan ziyade yolculuğu çok farklı bir deneyime dönüştürüyor. Pek çok insanın aklına dünyanın en tehlikeli yolu denince ülkemiz sınırları dışında pek çok yer gelebilir ancak Bayburt bu konuda hatırı sayılır bir uluslararası şöhrete sahip.

Bayburt

Bir yol düşünün sadece virajdan ibaret olsun!

Konya yolu düzlüğü ve uzun mesafesiyle dünyanın en düz yolları arasında ilk sıralarda bile değil. Ancak Bayburt dünyanın en virajlı yolları arasında fark yaratmayı başarmış bir yola sahip. Tamı tamına 29 keskin virajın art arda sıralandığı bu yoldan inmek de çıkmak da sürücülere ecel terleri döktürüyor. İnmek ve çıkmak diyoruz evet çünkü D915’in en tehlikeli kısımları bir dağın yamacı boyunca uzanıyor!

106 kilometrelik bir korku tüneli diyebileceğimiz dünyanın en tehlikeli yolunda seyahat etmek gerçekten de ancak usta sürücülerin altından kalkabileceği bir meydan okuma. Yolun özellikle Derebaşı olaran anılan bölümünde en tecrübeli sürücüler bile, ehliyetini aldığı güne bin pişman olabiliyor. Üstelik söz konusu bu nokta kış aylarında genellikle yoğun kar ve tipi sebebiyle kapanıyor.

2035 metre yüksekliğindeki Soğanlı Dağı’nın ev sahipliği yaptığı bu rotada pek çok adrenalin tutkunu otomobil, motosiklet ve bisiklet gibi araçlarla bu heyecanı tatmak için toplanıyor. Araçların virajları 2-3 manevra ile döndüğü eski yol olarak bilinen Derebaşı virajları, zamanla genişletilerek az da olsa sürücülerin rahat geçmeleri sağlanmış. Tehlikeli olan yola alternatif olarak yeni yol yapılırken, eski yolun her iki girişinde kapalı olduğu levhaları dikilmiş.

 

Bu levhalara rağmen yol, yöre halkı tarafından nadir olarak olsa da halen kullanılıyor ve dünyanın en tehlikeli yolu yeni maceraperestlerini bekliyor.

Yolcu360 olarak sürüş emniyetini sağladıktan sonra en tehlikeli yollarda bile güvenle seyahat edebileceğinizi hatırlatmak isteriz. Hız sınırlarına uymadığınız, trafik kurallarını dikkate almadığınız ve emniyet önlemlerini sağlamadığınız sürece her yol sizin için dünyanın en tehlikeli yolu olacaktır.

 

Yorum ekle