Yolcu360 Blog
en-kalabalik-plajlar-1-1.jpg

Dünyanın En Popüler 6 Plajı

En popüler plajlar deyince kalabalıktan gözünüz korkmasın. Aslına bakarsanız bu plajlar güzelliği ile nam salmış, dünyaca ünlü plajlar. Haliyle sahilin temizliği, denizin berraklığı ile göze çarpıyor. Elbette hiç kimse kirli bir plaj istemez öyle değil mi? Dünyanın en popüler plajları deyince aklınıza neler geliyor? Sizce Türkiye’den de isimler görmek mümkün mü? Gelin merak ettiğiniz tüm bu sorulara birlikte cevap arayalım.

Dünyanın En Popüler Plajları

Kış soğuğundan bıkıp, tüm yıl hayalini kurduğunuz tatilin tadını çıkarmak istiyorsunuz. Kolay değil tatil planı hazırlamak. İnce eleyip sık dokuyorsunuz. Konaklamadan, yeme-içmeye tüm detayları göz önünde bulunduruyorsunuz. Ege’nin serin suları mı yoksa Akdeniz’in kızgın kumları mı? Yurt dışında eşsiz gün batımı manzaraları mı yoksa ay ışığında dalga sesleri mi? İkilemde kaldığınız anlar oluyor. Henüz tatile çıkmadıysanız dünyanın en popüler plajları listemize göz atmalısınız. 

  • Cala San Vicente Plajı

en-kalabalik-plajlar-1.jpg

Gece hayatı ile ünlü İbiza’yı hepimiz biliyoruz. İspanya’nın eğlenceli yüzü olan İbiza her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Özellikle genç nüfusun gözde mekanları arasında yer alan İbiza kıpır kıpır bir tatil sunuyor. 

San Juan ve San Carlos kasabaları ile yürüme mesafesinde yer alan Cala San Vicente Plajı adanın en güzel plajlarından biri. 380 metrelik sahil şeridi ile güneşin keyfini çıkarabileceğiniz bir yer. Altın rengi kumların turkuaz deniz ile uyumu görenleri kendine aşık ediyor. Dünyanın en popüler plajlarından olan İbiza’da eğlence tüm yaz devam ediyor. Konaklama imkanlarından, yeme içmeye kadar Cala San Vicente Plajı her açıdan yaz tatilini rahatlıkla geçirebileceğiniz bir lokasyon. 

  • Amalfi Sahilleri

en-kalabalik-plajlar-2.jpg

İtalya’nın tarihi ve doğasıyla eşsiz uyuma sahip Amalfi Sahilleri bu yaz sizleri bekliyor. Dünyanın en pırıltılı denizine sahip bu coğrafyaya aşık olmamanız içten değil. Limon bahçeleri, üzüm bağları ve küçük balıkçı köyleri ile adeta mitolojiden fırlayıp, gelmiş gibi. 

Yüksek kayalıklara kurulmuş, eşsiz körfez gün batımının en güzel manzaralarına ev sahipliği yapıyor. Güney İtalya’nın Campania Bölgesi’nde yer alan Amalfi Sahilleri pek çok kasabadan meydana geliyor. Capri, Positano, Ravello ve Napoli söz konusu kasabalardan sadece birkaçı. Tarihi sokaklar, geçmişten gelen izleri ile İtalya bu yaz sizleri ağırlamaktan büyük bir keyif alacağa benziyor. 

  • Kaputaş Plajı

en-kalabalik-plajlar-3.jpg

Dünyanın en popüler plajlarından bahsederken Kaputaş Plajı’nı es geçmek olur mu? Antalya’nın incisi Kaş’ta yer alan Kaputaş Plajı kızgın kumsalı, engin maviliği ile alabildiğine davetkar. Kaş merkeze 15-20 dakikalık mesafede bulunması konum olarak tercih edilen plajlardan olmasını sağlıyor. 

Tertemiz sahili, berrak denizi ile dünya çapında adından söz ettirmeyi başaran Kaputaş başarısıyla bizim de koltuklarımızı kabartıyor. Kaputaş Plajı, resimlerde gördüğümüz gibi virajlı yolların ardından ulaşılan bir rota. Elbette böyle göz alıcı bir manzara ulaşmak kolay olmamalı. Zaten Kaş’ı eşsiz kılan, hala bakir kalmasını sağlayan özelliği de buradan geliyor. Siz de gün batımına karşı ister sevdiğiniz ile baş başa yemek yiyin isterseniz de dalga seslerinin keyfini çıkarın. 

  • Baia do Sancho Plajı

en-kalabalik-plajlar-4.jpg

2018 yılında “Dünyanın En İyi Plajı” unvanını alan Baia do Sancho Plajı, Brezilya’da. Harika doğası ve denizi ile görenleri kendine hayran bırakan plaj adeta koruma altına alınmış. Özellikle dalış, sörf tutkunlarının akın ettiği plaj, Fernando de Noronha adında bir adaya bağlı. Portekizce’nin hakim olduğu ada kendi halinde bir güzellik. Böylesine temiz; adeta parıldayan bir denizin hala var olması bizleri epey şaşırtıyor. Yaz aylarında turist akınına uğrayan Baia do Sancho Plajı en popüler plajlar listesinde ilk sıralarda yer alıyor. 

  • Mar del Plata Plajı

en-kalabalik-plajlar-5.jpg

Atlantik Okyanusu’na komşu Mar del Plata Plajı, Arjantin’de. Uzun bir yaz mevsimi yaşayan bu ülkede enerji sanki hiç bitmiyor. Buenos Aires’in kültürü ve mimarisi de şehre ayrı bir hava katıyor. Bunun yanı sıra 1978 yılında Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan stadyumu da görmeden gitmeyin deriz. Hem şehir ile iç içe hem de şehirden uzak bir dokuya sahip olan Buenos Aires, tangonun da başkenti. Arjantin ateşi olarak nitelendirilen dans sizi de kendine hayran bırakacak. Aralık’ta başlayan yaz sezonu mart ayına kadar uzayıp, gidiyor. Hal böyle olunca plajlar neredeyse hiç boş kalmıyor. Eğer bu yaz Arjantin’e seyahat etmeyi düşünüyorsanız rotanıza Mar del Plata Plajı’nı da eklemenizi öneriyoruz. 

  • Ölüdeniz Plajı

2006 yılında “Dünyanın En Güzel Kumsalı” olarak seçilen Ölüdeniz bu unvanı sonuna kadar hak ediyor. Çarşaf gibi pürüzsüz denizi, uçsuz bucaksız kumsalı ile yaz tatillerinin vazgeçilmez seçenekleri arasında yer alıyor. Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı olan Ölüdeniz, tarihi geçmişi ile de göz kamaştırıyor. Cennetin yeryüzündeki yansıması olarak nitelendirebileceğimiz bu özel koy sizi huzura davet ediyor. 

Yamaç paraşütünden, dalışa; bungee jumping’den, doğa yürüyüşüne pek çok aktiviteye de ev sahipliği yapıyor. Kabak Koyu’nda kendinizle baş başa kalırken, Kelebekler Vadisi’nde doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Hatta dilerseniz Likya Yolu ile tarihin ve doğanın kalbine doğru uzun bir yolculuk yapabilirsiniz.  

En Güzel ve Kalabalık Plajları Keşfetmek İçin Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz,  araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

Yorum ekle