Yolcu360 Blog
en-guclu-pasaport
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Dünyanın En Güçlü Pasaportlarına Sahip Ülkeler

Dünyanın En Güçlü Pasaportlarına Sahip Ülkeler

Dünyaya yön veren, kültürüyle etkisi altına alan ülkeleri inceliyoruz. Üstelik listemiz epey şaşırtıcı. Bakalım dünyanın en güçlü pasaportlarına sahip ülkeler hangileri?

En Güçlü Pasaportlar

Henley&Partners firması tarafından yapılan araştırmaya göre dünyanın en güçlü pasaportlarına sahip ülkeler belli oldu. Ülkelerin seyahat özgürlükleri baz alınarak yapılan araştırmada şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıktı. 

en-guclu-pasaport-1.jpg

Asya ülkelerinin vatandaşları diğer ülke vatandaşlarına oranla küresel anlamda daha çok seyahat özgürlüğüne sahip. Savaş, zorunlu göç gibi olağanüstü yaşam şartları sebebi ile Afgan vatandaşları başta olmak üzere Orta Doğu ülkeleri seyahat özgürlüğü konusunda bir adım geride kalıyor. Pek çok ülkeye vizesiz seyahat uygulaması olan Türkiye ise en güçlü pasaportlar listesinin ortalarında bulunuyor. 

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin(IATA) istatistiklerine göre hava yolu taşımacılığında Asya bölgesinde geçtiğimiz yıl Covid-19 sebebi ile ciddi düşüşler yaşandığı görülüyor. Fakat 2022 yılında azalan pandemi etkisi ile ülkelerin eski seyahat özgürlüklerine geri döndüğü de dikkat çekiyor. Örneğin Hindistan 2020 yılında sadece 23 varış noktasına uçuş gerçekleştirirken, günümüzde 57 varış noktası ile artış yaşıyor. Bunun yanı sıra Rusya’da durum pek iç açıcı değil. Ukrayna-Rus çatışması sebebi ile değer kaybeden Rus pasaportu, dünyanın en güçlü pasaportları listesinde 50. sırada yer alıyor. 

Dünyanın En Güçlü Pasaportlarına Sahip Ülkeler

Bir ülke düşünün. Pasaportunun tüm dünyada tanındığı, sınırsız seyahat özgürlüğünün olduğu güçlü bir ülke. Normalin kat kat üzerinde yaşam standartlarına sahip turizme, ticarete hatta tarihe yön veren benzersiz bir ülke. 

İşte Henley&Partners firmasının yaptığı araştırmaya göre en güçlü pasaportlara sahip ülkelerinden sadece birkaçı.

  • Ada Ülkesi Japonya

en-guclu-pasaport-2.jpg

Japonya, Doğu Asya’nın açık ara en gelişmiş şehirlerinden biri. Aynı zamanda dünyanın en yaşlı nüfusuna da sahip. Ülkenin coğrafi yapısı ise oldukça dikkat çekiyor. Honshu, Hokkaido ve Shikoku başta olmak üzere tam 6.852 adanın bir araya gelmesi ile oluşuyor. 193 benzersiz lokasyon ile dünyanın en güçlü pasaportlarına sahip ülkeler arasında ilk sırada yer alan Japonya dört mevsimin etkili olduğu bir okyanus ülkesi. 

Başkent Tokyo’dan sonra en büyük şehir olan Osaka özellikle yemek kültürü ile dikkatleri üzerine çekiyor. Hatta şehir yıllardır “Milletin Mutfağı” unvanını elinde bulunduruyor. 

Sakura Çiçeği ve Japon Kültüründeki Yeri yazımız için tıklayın.

  • Dünyanın En Güçlü Pasaportlarına Sahip Ülkeler: Çikolata Diyarı Belçika

en-guclu-pasaport-3.jpg

Batı Avrupa denince akla ilk gelen ülkeler arasında yer alıyor. Adeta kültür mozaiği olan Belçika’da Felemenkçe başta olmak üzere birçok resmi dil konuşuluyor. Tarım ve ticarette dengeyi sağlayıp, yüksek bir hayat standardı sunar.

Ilıman iklimi sayesinde turistlerin hemen hemen her mevsim ilgisini çekiyor. Özellikle başkent Brüksel en yoğun lokasyonlar arasında. Bunun yanı sıra Brugge UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan büyüleyici şehirlerinden biri. 

Belçika’ya gelip de çikolatalarından yemeden olmaz. Ülke sınırlarını aşan bu benzersiz lezzete kahve ile eşlik edebilirsiniz. Dünyanın en güçlü pasaportlarına sahip ülkeler arasında 7. sırada bulunuyor. 

en-guclu-pasaport-4.jpg

Fransa’nın kültürü, tarihi dokusu dillere destandır. Yurt dışı tatili denince akla ilk gelen rotaların en başında gelir. Aşıklar şehri olarak bilinen Paris’in baş döndürücü güzelliği, Eyfel Kulesi’nin etkileyici duruşu ile bambaşka bir hal alıyor. Bunun yanı sıra Louvre Müzesi’ne görmeden bizce Fransa’dan dönmeyin. 

Dünyanın en güçlü pasaportlarına sahip ülkeler arasında ise 6. sırada bulunuyor. Dört mevsimi de dolu dolu yaşayan ülkede bir tarafta yaz tatili yaparken diğer taraftan kışın tadını çıkarabilirsiniz. Özellikle de Fransız Alpleri’nin muhteşem kış manzarasını kaçırmamanızı öneriyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Lyon şehri de tarihi dokusu ile sizi geçmişe yolculuğa götürüyor.

En güçlü pasaportlara sahip ülkeler deyince Finlandiya’dan bahsetmemek olur mu? Eğitim sistemi ile ön plana çıkan ülke, hayat standartları açısından da epey yüksek. Kuzey Işıkları kusursuz bir açıyla görebileceğiniz konuma sahip. Özellikle tadına doyulmaz manzara için Ekim ya da Mart aylarında  ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

Coğrafi konum itibari ile soğuk bir iklime sahip. Öyle ki kış aylarında Finlandiya’da termometreler -20 dereceyi gösteriyor. Haliyle kış turizminin azaldığı bu tarihleri göz önünde bulundurarak gezinizi planlamalısınız. 

roma-kolezyum

Avrupa’nın en gözde ülkelerinden İtalya dünyanın en güçlü pasaportlarına sahip ülkeler listesinde 4. sırada yer alıyor. Roma’nın tarihi dokusu, Kolezyum’un görkemli duruşu derken aklınızı başınızdan alıyor. Sonra bir de bakmışsınız İtalya aşığı olmuşsunuz. Venedik’in gondolları, Milano’nun moda yön veren enerjisi sizi bambaşka hissettiriyor. 

Burası Romeo ve Juliet’in doğduğu romantik topraklar. Ünlü Trevi Çeşmesi namı diğer Roma Aşk Çeşmesi aşıkların en uğrak noktalarından biri. Sanatıyla, doğasıyla insana nefes aldıran İtalya aynı zamanda dini konu ile de ön plana çıkıyor. Vatikan’a her yıl binlerce turistin akınına uğruyor. 

Siz iyisi mi hazırlayın valizinizi; düşün yollara 🙂 Çünkü İtalya’da keşfedilecek daha çok yer var. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle