Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > İtalya’da Görülmesi Gereken Şehirler / İtalya Turu

İtalya’da Görülmesi Gereken Şehirler / İtalya Turu

İtalya’da görülmesi gereken birçok şehir var. Hepsi de birbirinden değerli şehirler tarihi ve doğal güzelliği ile göz dolduruyor. Gelin birlikte İtalya’da görülmesi gereken şehirler hangileri keşfedelim.

İtalya Gezisi

Roma’nın kalbi İtalya’da keşfedilmeyi bekleyen pek çok güzellik bulunuyor. Kadim ülke İtalya, yüzyıllar boyu süregelen köklü geçmişi ile adeta bir kültür mozaiği. Eşi benzeri olmayan tarihi eserlere, huzuru ile dillere destan doğal güzelliklere ev sahipliği yapıyor. Ulaşım ve konaklama imkanlarının kolaylığı sayesinde Avrupa seyahati deyince İtalya turu ilk sıralarda yer alıyor. Yani turiste alışık bir ülke diyebiliriz. Peki İtalya gezisinde hangi şehirler ön plana çıkıyor? Hangi şehirleri gezmeden dönmemeliyiz? En popüler İtalya şehirleri ile karşınızdayız.

  • Romasız İtalya Düşünülemez!

roma-kolezyum

İtalya’nın kalbi Roma! Onsuz bir İtalya asla düşünülemez. Dünyanın en köklü geçmişine sahip şehirlerinden biri olan Roma yüzyıllarca tarihe yön vermeyi başarmış. Şehre girdiğiniz an tarih ve kültür ile sarıp sarmalandığınızı hissedeceksiniz. Kolezyum, Roma Forumu, Trevi Çeşmesi İtalya turu sırasında mutlaka uğramanız gereken noktalardan. Aynı zamanda Roma’da, her ne kadar bağımsız olsa da, Katoliklerin ruhani lideri Papa’nın şehri Vatikan da bulunuyor. 

  • En Romantik Şehir Positano

italyada-gorulmesi-gereken-sehirler-2.jpg

Sizleri İtalya’nın en romantik şehri ile tanıştırıyoruz: Positano. Doğal güzelliği ile kalbimizi çalan bu şehre İtalya gezisi sırasında mutlaka şans tanımalısınız. Meşhur Amalfi Kıyılarında bulunan Positano en çok turist ağırlayan lokasyonlardan biri. Begonvillerle süslü bu kıyı şehrinde Avrupa’nın en güzel manzarasına şahit olabilirsiniz. Sadece bu eşsiz manzarası için bile Positano’ya uğramanızı tavsiye ediyoruz. 

 

burano-adasi-ev.jpg

Rengarenk evleri ile gökkuşağını andıran Burano şehrini görmeden İtalya turunuzu tamamlamayın. Evlerin her biri farklı bir renge boyanmış. Sebebi ise geç saatlerde evlerine dönen balıkçıların kolaylıkla evlerini bulabilmeleri için. Venedik’in adası olan Burano tıpkı renkli bir Venedik gibi. Diğer ismi “Kızıl Şehir” olan Burano İtalya’nın kuzeyinde yer alıyor. Piazza Maggiore, San Petronio Bazilikası, Neptün Çeşmesi burada sizleri bekliyor. Şehre girdiğiniz an kendinizi bir tablonun içerisinde hissedeceğinize eminiz. 

  • Kristof Kolomb’un Şehri Cenova

italyada-gorulmesi-gereken-sehirler-1.jpg

Kuzey İtalya’nın Ligurya bölgesinde yer alan Cenova, İtalya’nın gelişmiş kültürünü yansıtan bir şehir. Aynı zamanda 2004 yılında Avrupa Kültür Başkenti olmayı da başarmış. Roma ve Venedik şehirleri kültürel açıdan daha çok ön planda olsalar da Cenova’nın sanatsal ve kültürel bakış açısı bir başkadır. Özellikle Amerika kıtasını keşfeden Kristof Kolomb’un doğduğu şehir unvanı ile biliniyor. Müzikten, gastronomiye pek çok özelliği bünyesinde barındıran Cenova İtalya’da görülmesi gereken şehirler arasında yer alıyor. 

Aslında Cinque Terre köylerin bir araya gelmesi ile oluşuyor. Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola ve Riomaggiore köylerinin birleşiminden oluşuyor. Masmavi denizi ve nefes kesen manzaraları ile göz dolduran şehir İtalya turunda mutlaka görülmesi gereken destinasyonlardan biri. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Cinque Terre aynı zamanda kültürel öneme de sahip. Ayrıca her köyde mevcut tren istasyonları sayesinde ulaşım da epey kolay. 

Rönesans’ın doğduğu şehir Floransa, İtalya gezisi sırasında sizleri kendine aşık etmeyi planlıyor. Kuzey İtalya’da yer alan şehir Toskana bölgesinin de başkenti. Leonardo Da Vinci’den Michelangelo’ya ünlü sanatçıların yetiştiği kültür ve sanat cümbüşü bir şehir. Arno Nehri’nin çevresine kurulan Floransa uzun yıllar İtalya Krallığı’na da ev sahipliği yapmış. Duomo Meydanı, Floransa Katedrali, Giotto’nun Çan Kulesi, Aziz Giovanni Vaftizhanesi, Santa Croce Bazilikası da mutlaka ziyaret etmeniz gereken tarihi ve mimari noktaları. 

italyada-gorulmesi-gereken-sehirler.jpg

İtalya turu deyince akla ilk gelen adres elbete Milano oluyor. İtalya’nın moda merkezi olması onun diğer şehirlerden ön plana çıkmasını sağlıyor. Lombardiya bölgesinde yer alan Milano şıklık ve gelişmişlik konusunda oldukça iddialı. Turistlerin sıklıkla uğradığı bu şehre de ulaşım da oldukça kolay. Milano’da özellikle Palazzo Reale, Galleria Vittorio Emanuele, Museo Teatrale alla Scala ve Via Montenapoleone uğramadan dönmemenizi tavsiye ediyoruz.

pompei-antik-kenti-3

Tarihi epey eskilere dayanan Pompei İtalya’nın Toskana bölgesinde yer alıyor. Yanardağ patlaması sonucu yok olan şehrin yeniden keşfi ile en bilindik turistik merkezi haline geliyor. Derinden etkileyen hikayesi ile İtalya gezisine bambaşka bir bakış açısı getiriyor. Hem kültürel hem de tarihi bir yolculuğa çıkmak isterseniz Pompei’ye uğramanızı tavsiye ederiz. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

1 yorum

  • Güzel listeleme için teşekkürler ben de İtalya’ya gidip araba kiralamayı düşünüyorum yolcu 360 ı kullanacağım.