Antalya’nın Alanya ilçesi içerisinde yer alan Damlataş Mağarası, hem mağara turizmine ilgi duyan hem de Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenlerin ilgi odağı konumunda. Damlataş Mağarası turistik açıdan önemli olmasının yanı sıra astım hastalığının tedavisi için de birçok insan tarafından ziyaret edilmekte. Antalya gezi rehberi listenizde mutlaka yer edinmesi gereken Damlataş Mağarası, sizler için Yolcu360 ekibi tarafından gezildi, görüldü ve yazıldı.
Damlataş Mağarası
Damlataş Mağarası hikayesi ve nasıl keşfedildiğini merak ediyorsanız, mağaranın oluşumunun 15.000 yıl önceye kadar dayandığını söyleyebiliriz. Mağara uzun bir zaman önce deniz sularının kayaları aşındırması sonucu oluşmuş. Yağmur yağdığı zaman mağaranın tavanından kireçli su akmakta. Mağaranın ismi de sarkıtlardan damlayan kireçli su damlalarından dolayı Damlataş Mağarası olarak anılmış. Kireçli su, Damlataş Mağarası içerisindeki ısı ve nem oranının meydana gelmesi sayesinde zaman içerisinde sarkıtlar oluşmuş. Yine kireçli su damlalarının yerde birikerek donması, dikitleri oluşturmuş. Dikitlerin 1500 sene içerisinde oluşması ve günümüzdeki halini alması, doğanın inanılmaz emeğinin bir göstergesi olarak kabul edilebilir. Mağaranın ilk defa keşfedilmesi ise oldukça ilginç. 1948 yılında Damlataş Mağarası, vapur iskelesi inşaatında kullanılmak üzere taş ocağı olarak tespit edilen bu bölgede bir dinamit ateşlenmesi ile ilk kez keşfedilmiş. Mağaranın turistik açıdan ilgi çekici olmasının nedeni ise Türkiye’nin turizme açılan ilk mağarası olması. Özellikle Damlataş mağarası, mağara turizmine ilgi duyanlar tarafından popüler yerlerden biri. Antalya’ya hava yolu ile ulaşım sağlıyorsanız, mağarayı keşfetmek için Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetlerine göz atabilir ve kolay bir ulaşım sağlayabilirsiniz.
Damlataş Mağarası gezi rehberi
Damlataş Mağarası nerede veya Damlataş Mağarası hangi ilde diye merak ediyorsanız, Alanya şehir merkezine 3 km uzaklıkta ve Alanya Kalesi’nin batı tarafında yer almakta. Antalya’da Alanya merkezinin sahil kesiminde yer alan mağara 30 metre uzunluğunda ve yatay tipte. Mağara tıbbi fonksiyonları sebebi ile de ziyaret edilmekte. Özellikle Damlataş mağarası astım ve solunum yolu hastalıklarına iyi geldiği düşünülmekte. Mağara, turistik ziyarete kapalı olduğu 06.00 ile 10.00 saatleri arasında astım ve solunum yolu hastalıklarına sahip hastalar tarafından ziyaret ediliyor. Hastalar mağara içerisinde günde 4 saat ve toplam da 21 gün kalabiliyor. Hastalıklara iyi gelmesi ise mağaranın kendine has özelliğinden kaynaklanmakta. Mağaranın içerisinde var olan normalde seviyesinin 8 veya 10 katından fazla karbondioksit, alçak sühunet, yüksek seviyede bulunan nem, radyoaktive gibi unsurlar hastalıkların tedavisi konusunda yardımcı olmakta. Alanya Marinasına 4 kilometre uzaklıkta bulunan mağaraya rahat ve hızlı bir ulaşım için Alanya araç kiralama olanaklarını inceleyebilirsiniz. Alanya’da bulunan diğer mağaralar: Kadıini Mağarası, Fosforlu Mağara, Dim Mağarası, Aşıklar Mağarası.
- Damlataş Mağarası giriş ücreti / Damlataş Mağarası fiyat
Hala orijinal halini koruyan Damlataş Mağarası giriş ücreti 2019 yılı için tam 7 TL, öğrenci 3.5 veya 4TL. Damlataş mağarası müzekart‘ı maalesef kabul etmiyor. Damlataş Mağarası açılış saati saat 10:00. Damlataş Mağarası kaçta kapanıyor diye merak ediyorsanız saat 19:00.
- Damlataş Plajı
Damlataş Mağarası’nın hemen önünde yer alan deniz ve plaj ince kuma sahip. Mavi bayraklı olan deniz, yaz tatili için mutlaka gidilmesi gereken bir yer.
Hazır Alanya’ya gelmişken…
Damlataş Mağarasını gezmek için rotanızı Alanya‘ya çevirmişken, Alanya turu yapmaya ne dersiniz? Alanya gezi rehberi için sizlere birkaç ipucu hazırladık. Ülkemizin önemli turizm merkezlerinden birisi olan ilçe, tarihi yerleri ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkıyor. Eğer yaz tatili için Alanya’yı tercih ediyorsanız, Türkiye’nin En Güzel Sahilleri arasında yer alan Korakesion Sahili‘ne gidebilirsiniz. Sahilin masmavi denizi ve yumuşak kumları ile güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Antalya araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak, Alanya Arkeoloji Müzesi: Tatili kültürle kesiştiren nokta‘yı bulabilirsiniz. Alanya’da mutlaka görmeniz gereken inanç turizmi yerleri: Andızlı Emir Bedrüddin Camisi, Tophane Mescidi, Aya Yorgi Kilisesi, Hagios Constantinous ve Mikail Archangelos Kiliseleri.
Yaz tatili için Antalya gezi rehberi
Damlataş Mağarası ve Alanya’dan sonra Antalya‘yı daha da merak ettiyseniz, Antalya turu için size önerebileceğimiz ilk yer Simena ve Üçağız Kekova. Bir sahil köyü olan Üçağız, kalabalıktan uzak ve sakin bir tatil yapmak isteyenler için ideal. Simena’ya ise sadece Üçağızdan kalkan tekneler ile ulaşabiliyorsunuz. Simena gezi rehberi için diyebileceğimiz en güzel şey masmavi denizin üstündeki kalıntıları, yemyeşil ağaçların arasında bulunan küçük evleri ve gürültüden uzak olması. Bu yüzden eğer Üçağız Kekova’ya gidiyorsanız, mutlaka Simena’ya da uğrayın. Üçağız’a konforlu bir şekilde ulaşmak için Antalya Kemer araç kiralama opsiyonlarını inceleyebilirsiniz. Yaz tatilinde Antalya’ya geldiyseniz, harika bir manzaraya tanıklık etmek için Dev Salıncak : Antalya’da mutlaka gidip görmeniz gereken bir durak. Altınkaya Yaylası’nda yol boyunca gözleme evleri ve dev salıncaklar bulunmakta. Seçtiğiniz bir salıncakta Toros dağlarının ve denizin üzerinde bol temiz hava ve oksijen eşliğinde sallanabilirsiniz. Saçlarınız rüzgarla birlikte uçuşurken kendinizi bir kuş gibi hissedebilirsiniz. Salıncağa ulaşmak için Antalya Konyaaltı araç kiralama seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.
- Aspendos Antik Kenti
Yaz tatilini kültürel aktiviteler ile birleştirmek isteyenler, Aspendos Antik Kenti‘ne mutlaka uğramalı. Dünyadaki en iyi korunmuş antik tiyatrolardan biri olarak bilinen Aspendos tiyatrosu 12 bin kişilik. Theodoros’un oğlu Zenon tarafından tasarlanan tiyatro, devrin tanrılarına ve imparatoruna adanarak inşa edilmiş. Antalya turu için Antalya Side araç kiralama olanaklarından faydalanıp, Aspendos’a uğrayabilirsiniz.
Add comment