Yolcu360 Blog

Antakya Kalesi 

Antakya Kalesi hakkında bilgi mi arıyorsunuz? Antakya Kalesine nasıl gidilir ya da Antakya Kalesinde ne var diyenler için yazdık: Antakya Kalesi. 

Türkiyedeki Tarihi Kaleler yazı dizinde konumuz: Antakya Kalesi

Antakya Kalesi 

Antakya Kalesi, bugün epey yıkık durumda. Ama Asi nehrinin kıyısındaki konumu ona öyle bir manzara vermiş ki, gitmeyen “yanlış yapar”. Hayal edin: yeşillikler içinde bir kale kalıntısı ve binlerce yıllık yaşanmışlık ayaklarınızın altındayken Asi nehri gürül gürül akıyor…

Antakya Kalesi Hakkında Bilgiler

Asi Nehrinin kıyısındaki yamaçta konumlanan Antakya Kalesi, denizden 440m yükseklikte. Bu tepedeki kentin Büyük İskender dönemine ait olduğu düşünülüyor. Yani Antakya Kalesinin tarihi M.Ö 350li yıllar.

Bu keleyi ve buradaki şehri kuran kişi Büyük İskenderin komutanlarından biri olan Seleukos. Ancak bu bölge deprem kuşağındadır ve kent defalarca kez yıkılarak bugüne gelmiştir. Tarihi kaynaklara göre kentin en ihtişamlı dönemi 6 yüzyıldı. Bu yüzyılda Antakya Kalesinde dev surlar ve bir kule vardı. Ancak bunların pek çoğu günümüze ulaşamadı. 

Gelelim sorunuza yanıt vermeye; Antakya Kalesinde ne var / Antakya Kalesine neden gidelim?

  • Muhteşem derecede eşsiz bir manzara var
  • bin yıllık bir su sarnıcının, kalenin ve surların kalıntıları var
  • kekik kokusu var

Antakya Gezisi ve Antakya Kalesi

Antakya gezi planları genellikle yemek ekseninde oluyor. Antakyaya gitmişken humus tatmamak, künefe ya da nohut dürüm yememek olur mu? Olmaz ama Antakya mutfağını deneyimlediğiniz gezinizde şehrin tarihine dair bilgi veren yapıları da gezin, görün. 

Antakya’da gezilecek yerler listesi sandığınızdan çok daha uzun…Antakya gezisinde arabaya ihtiyacınız olursa yolcu360.com ile Antakya uygun fiyatlı araç kiralama sonuçlarına da hızlıca ulaşabilirsiniz. 

 

Yorum ekle