Yolcu360 Blog
2018 Dacia Duster Modeli
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Dacia Duster 1,5 dCi 110 EDC İncelemesi

Dacia Duster 1,5 dCi 110 EDC İncelemesi

Yeni Dacia Duster nasıl mı? Reklamlar sonrası epey merak edildi 2018 model Duster. Biz de Dacia Duster 1,5 dCi 110 EDC ile test sürüşü yapıp teknik verilere bir baktık.

Dacia Duster 1,5 dCi 110 EDC İncelemesi

Duster 2018 modeli ile gerçekten merak uyandırdı. Çünkü hem malzeme kalitesinde hem de donanımda epey bir iyileşme oldu. Bununla beraber hala ulaşılabilir SUV fiyatı da söz konusu? Çek’li otomotiv üreticisi Dacia’nın özellikle ülkemizde büyük başarı yakaladığı ve buna rağmen de çok eleştirildiği biraz da haksız şekilde BMW, Mercedes gibi markalarla kıyaslandığı Duster modelinin 2018’ini inceleme aldık.

Dacia Duster 1,5 dCi 110 EDC Hakkında Bilgiler

Öncelikle az biliniyor ama hemen söyleyelim Dacia, bir Çek Cumhuriyeti markası. Evet, yanlış duyamadınız; daha yeni savaştan çıkmış, kendini yarı toparlamış olan Çekya, kendi otomobil markasını yarattı ve dünya genelinde sağlam satıyor. Çünkü doğru pazarı hedefledi. Duster ile de çok parası olmayan insanların 4X4 hevesine odaklandı. Bu da tuttu. Peki yeni Duster nasıl? Alınır mı?

2018 Model Dacia Duster 1,5 dCi 110 EDC Nasıl?

Öncelikle yeni Duster’da boyutlar bi tık büyümüş. Uzunluk 4341mm, genişlik: 1804mm, yükseklik: 1693mm olmuş. Yeni tampon tasarımı da aracın biraz daha iri kıyım görüntüsünde pay sahibi.

Yeni Duster’ın Tasarımı Nasıl?

Tavan rayları yenilenmiş. Boyutlar yükseklik dışında artmış. Tamponlar daha iri. LED gündüz farı kullanılmış ve far tasarımı da değişmiş. Panjur biraz daha modernleşmiş. B sütunlarında siyah renk kullanılmış. Bagaj kapağı ve stop lambalarının tasarımı da değişmiş. Bu arada yeni Duster’ın bagajı 445 litre hacme sahip. Koltukları yatırır konuma getirince de tam 1478litrelik bir kullanım alanı sunuyor.

 

Özetle yeni Duster tasarımında daha dinamik ve daha modern bir tasarım dili hakim kılınmış.

Duster Arazi İçin Uygun Mu?

Aracı kimle kıyasladığınız önemli ama yeni Duster için tam bir arazi otomobili yorumu yapmak yanlış olmaz. 4 tekerden çekişli,  360 derecelik görüş kamerası ve onunla entegre arazi eğim algılama sistemi önemli.

 

2018 Duster’da İç Mekan

İç mekanda geniş bir alan algısı var. Bu da hem sürücü hem de yolcular için konforlu uzun yol demek. iyileştirilmiş ses yalıtımı, anahtarsız giriş, elektrik destekli direksiyon, yan aynalar üzerindeki kör nokta uyarı sistemi çok başarılı. Eskiye oranla daha kalite iç mekan malzemesi kullanıldığını da eklemek gerek.

 

Yeni Duster’ın Motoruna Bakalım!

Dacia Duster 1,5 dCi 110 EDC Dizel Motor Özellikleri:

Motor tipi ve konumu: Sıralı, turbo, önde, enlemesine.

Yakıt türü: dizel

Silindir ve Subap sayısı: 4/8

Maksimum motor gücü: 80kW/110HP 4000d/d

Maksimum tork verisi: 260Nm 1750d/d

0-100km/sn hızlanma verisi: 11,9sn.

Şanzıman: 6 ileri otomatik

Aktarma: Önden çekişli

 

Yeni Duster Ne Kadar Yakıyor ve kaç para?

Yeni Duster fiyatı donanım seçeneklerine göre değişiyor. Ortalama yakıt tüketimi ise (Dacia Duster 1,5 dCi 110 EDC) 4,5 litre.

 

Yorum ekle