Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Çizgi Romandan Sinemaya Uyarlanan 5 Film

Çizgi Romandan Sinemaya Uyarlanan 5 Film

Sinemaya uyarlanmış çizgi romanlar neler? Sinemada çizgi roman uyarlaması filmler neler? En iyi çizgi roman uyarlamaları neler?

ÇİZGİ ROMANDAN SİNEMAYA UYARLANAN 5 FİLM

Bugün sizler için çizgi romandan sinemaya uyarlanan 5 film önerisinden bahsedeceğiz. Yeni neslin biraz uzak kaldığı pek ilgilenmediği aşikâr olan çizgi romanların içerisinden 5 tanesinden size bahsedeceğiz. Çizgi romandan sinemaya aktarılan ve hepimizin hayranlık beslediği filmleri dönemimizin çocuklarının da bilmesi için iyi bir fırsat. Yaklaşık 10 yıldır çizgi romanların sinemaya aktarımı oldukça fazla. Şimdi sizleri çizgi romandan sinemaya aktarılan filmlerle baş başa bırakıyoruz.

LA VIE D’ADELE / MAVİ EN SICAK RENKTİR

  • MAVİ EN SICAK RENKTİR FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen: Abdellatif Kechiche

Senaryo: Abdellatif Kechiche, Ghalia Lacroix

Başroller: Lea Seydoux, Adele Exarchopoulos, Salim Kechiouche ve Aurelien Recoing

Yapım Yılı: 2013, Fransa-Belçika-İspanya

Türü: Dram, Romantik

Ek Bilgi: Julie Maroh’un 2010 yılında yayınlanan ‘Le Bleu Est Une Couleur Chaude’ adlı çizgi romanından uyarlanmıştır. İlk gösterimi 2013 yılında Cannes Film Festivali’nde yapılmıştır. Cannes Film Festivali’nde ‘Altın Palmiye’ ve ‘FIPRESCI’ ödüllerini almıştır.

İmdb: https://www.imdb.com/title/tt2278871/

  • MAVİ EN SICAK RENKTİR FİLMİNİN KONUSU

15 yaşında olan Adele, kızların sadece erkeklerle çıkabileceğini düşünün ergen bir çocuktur. Bir gün büyük meydanda Emma’nın mavi saçlarını farkedince, hayatı ve bütün düşünceleri değişir. Kendi ergenlik sorunları ile baş başadır. Emma’yla yaşadığı aşkı, bir kadın gibi yetişkin biri gibi yaşamaktadır. Ancak Adele, ne kendisiyle ne ailesi ile ne de yaşadığı Dünya ile barış yapmayı bir türlü becerememektedir. Çizgi romandan sinemaya aktarılan ve 21. Yüzyılın en iyi filmlerinden biri olarak gösterilen ‘Mavi En Sıcak Renktir’ yapımının fragmanı aşağıdadır.

En İyi Gençlik Filmleri için tıklayınız.

ROAD TO PERDITION / AZAP YOLU

  • AZAP YOLU FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen: Sam Mendes

Senaryo: David Self

Başroller: Tom Hanks, Tyler Hoechlin, Paul Newman, Jude Law, Daniel Craig

Yapım Yılı: 2002 ABD

Türü: Dram, Gerilim, Suç

Ek Bilgi: Max Alan Collins’in aynı adlı çizgi romanından uyarlamadır. 2003 yılındaki Akademi Ödülleri’nde 6 dalda aday olup ‘En Sinematografi’ ödülünü almıştır. Bafta Ödülleri’nde de ‘En İyi Sinematoğrafi’ ödülünü almıştır.

İmdb: https://www.imdb.com/title/tt0257044/

  • AZAP YOLU FİLMİNİN KONUSU

Amerika’da ekonomik buhran döneminde tetikçilik yaparak yaşamını sürdüren Michael Sullivan, John Rooney adına çalışmaktadır. Rooney’nin oğlu, babasına kendisinden bile bu kadar yakın olan Sullivan arkasından işler çevirir. Sullivan’nın oğlu da olaylara karışınca işler iyice karışmaya başlar. Bu arada hem cinayet yeri fotoğrafçısı hem de suikastçi Maguire, Sullivan’nın peşinde düşer. Sullivan, bunlarla mücadele ederken oğlunu da korumak zorundadır. Çizgi romandan sinemaya aktarılan filmin fragmanı aşağıdadır.

https://www.youtube.com/watch?v=uTM_d-e8C1w

AMERICAN SPLENDOR / GÖRKEMLİ HAYATIM
  • GÖRKEMLİ HAYATIM FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen: Shari Springer Berman Robert Pulcini

Senaryo: Shari Springer Berman Robert Pulcini

Başroller: Paul Giamatti, Hope Davis ve Judah Friedlander

Yapım Yılı: 2003 ABD

Türü: Biyografi, Komedi, Dram

Ek Bilgi: Harvey Pekar’ın aynı adlı çizgi romanından uyarlanmıştır. 2003 Sundance Juri Büyük ödülünü ve Cannes Film Festivali’nde Uluslararası Eleştirmenler ödülünü almıştır.

İmdb: https://www.imdb.com/title/tt0305206/

  • GÖRKEMLİ HAYATIM FİLMİNİN KONUSU

Harvey Pekar, hiç göründüğü gibi değildir. Elinin altındaki dosya yığını içinde kaybolmuş, kafasında saç kalmamış, sevimsiz bir tip gibi görünmektedir ama iyi bir entelektüel ve mükemmel bir gözlem yeteneğine sahiptir. İyi bir koleksiyoncu olmak ile birlikte American Splendor ismindeki çizgi romanın yarartıcısıdır. Hikayemiz, Pekar ile onun kendi yaşamından alıntılarla yarattığı çizgi romandaki Pekar’ın karşı karşıya gelişlerini anlatıyor. Çizgi romandan sinemaya aktarılan filmler listemizde güzel bir yaşam hikayesi izleyeceğiniz filmin fragmanı aşağıdadır.

A HISTORY OF VIOLENCE / ŞİDDETİN TARİHÇESİ
  • ŞİDDETİN TARİHÇESİ FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen: David Cronenberg

Senaryo: Josh Olson

Başroller: Viggo Mortensen, Maria Bello, William Hurt ve Ed Harris

Yapım Yılı: 2005 ABD

Türü: Aksiyon, Dram

Ek Bilgi: John Wagner ve Vince Locke’un aynı adlı çizgi romanından uyarlanmıştır.

İmdb: https://www.imdb.com/title/tt0399146/

  • ŞİDDETİN TARİHÇESİ FİLMİNİN KONUSU

Tom Stall, ailesiyle ve çocuklarıyla beraber oldukça sıradan, başı sonu belli olmayan bir yaşam sürmektedir. Hayatında anlatmaya değer hiçbir şey yoktur. Bir gün kendisiyle uğraşan birine gününü gösterir ve onun için her şey değişmeye başlar. Basının kahramanı olmuş ve mafya ise yıllardır aradığı adamı bulmuştur. Bu sayede Tom gizlemeye çalıştığı geçmişi de ortaya çıkmıştır. Çizgi romandan sinemaya aktarılan iyi bir aksiyon filmidir. Fragmanı aşağıdadır.

GHOST WORLD / HAYALET DÜNYA
  • HAYALET DÜNYA FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen: Terry Zwigoff

Senaryo: Daniel Clowes, Terry Zwigoff

Başroller: Thora Birch, Scarlett Johansson, Brad Renfro, Illeana Douglas ve Steve Buscemi

Yapım Yılı: 2001 ABD

Türü: Dram, Komedi

Ek Bilgi: Daniel Clowes’un aynı adlı çizgi romanından uyarlanmıştır.

İmdb: https://www.imdb.com/title/tt0162346/

  • HAYALET DÜNYA FİLMİNİN KONUSU

Enid ve Rebecca liseden mezun olan yakın iki arkadaştır. Rebecca iş bulup kendine ev tutma kararı alır. Enid ise çok kararsız ve karamsar bir kızdır. Bütün işler gereksiz ve insanların tamamı aptal ve serseridir. Saplantılı ve yalnız koleksiyoncu Seymour ile tanışınca birden değişir ve asla hissetmeyeceğini düşündüğü duyguları hissetmeye başlar. Çizgi romandan sinemaya aktarılan 2001 yılının en iyi filmlerinden biri olarak gösterilen yapımın fragmanı aşağıdadır.

En İyi Animasyon Filmleri için tıklayınız.

Yorum ekle