Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Çanakkale Sanal Gezi | Çanakkale Sanal Tur

Çanakkale Sanal Gezi | Çanakkale Sanal Tur

Türkiye‘nin tarihi açıdan en önemli şehirlerinden biri olan Çanakkale’ye daha önce hiç gitmiş miydiniz? Çanakkale, antik ve modern tarih bakımından oldukça zengin bir şehir. Bu açıdan bakılınca Çanakkale gezilecek yerler listesi de bir hayli kalabalık. Hikayeleri ve efsaneleri ile birlikte güzel bir Çanakkale seyahatine çıkmaya ne dersiniz? Çanakkale sanal gezi / Çanakkale sanal tur yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Çanakkale Sanal Gezi

Truva Savaşı’ndan 1. Dünya Savaşı’na kadar birçok olaya tanıklık eden bu şehri daha yakından tanımaya hazır mısınız? Çanakkale sanal gezisine önceden hazırlık olsun diye biz size birkaç küçük ipucu verelim ama siz yine de bu eşsiz şehri detaylı bir şekilde gezin. 😊

  • Truva Antik Kenti

Çanakkale Hisarlık mevkinde bulunan Truva Antik Şehri, aynı zamanda Homeros’un ünlü İlyada destanında anlattığı Troya Savaşı’nın gerçekleştiği yer. 2018 yılında antik şehirle birlikte Truva Müzesi’de hizmet vermeye başlamış. Ayrıca yine 2018 yılı Troya Yılı olarak ilan edilmiş.

Truva Antik Kenti gezisi için tıklayınız.

  • Çimenlik Kalesi
Kaynak: https://www.canakkaleninsesi.com/

15.yüzyılda Fatih Sultan Mehmet tarafından Çanakkale Boğazı’nın güvenliğini sağlamak için yaptırılmış. 1915 yılında bir İngiliz gemisi olan Queen Elizabeth tarafından atılan top mermisi hale kale içerisinde bulunuyor. Kale günümüzde bir müze olarak hizmet veriyor. Müzenin içerisinde ise mayın ve tanksavar gibi savaşlarda kullanılan birçok şey sergileniyor.

Çanakkale Gezi Rehberi için tıklayınız.

  • Çanakkale Kilitbahir Kalesi

Çanakkale Kilitbahir Kalesi

15.yüzyılda yaptırılan kale, mimarisi ve tasarımı ile sadece Türkiye’de değil Dünya’da da büyük bir ilgi odağı. Hatta kalenin mimarisi ile ilgili bilgiler, dünya sanat tarihi kitaplarında bile yer alıyormuş. Kale için gerçekten çok önemli ve büyük bir eser diyebiliriz. Peki bu kalenin mimari özelliği ne ki bu kadar eşsiz olarak lanse ediliyor diye sizde merak ettiniz mi? Kilitbahir Kalesi’nin iç kalesi, yedi katlı ve yonca planlıymış. Bu daha önce hiçbir kalede kullanılmamış bir tasarımmış.

 Detaylı Kilitbahir Kalesi yazısı için tıklayınız.

Çanakkale Sanal Turu

Çanakkale sanal turu kapsamında nereleri gezebilirsiniz?

Çanakkale merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yorum ekle