Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Koçdüzü Yaylası | Koçdüzü Yaylası Nerede?

Koçdüzü Yaylası | Koçdüzü Yaylası Nerede?

Karadeniz denilince akla hemen o yeşil renk, gürül gürül akan dereler ve sarp dağlar geliyor. Tüm dünya da yeni bir çağ açan Covid19 ülkemizde de etkisini gösterdi. Hayatımızda yeni bir yaşam biçimi ortaya çıkaran pandemi, doğayı, yalın olma halinin ne kadar değerli olduğunu bize bir kez daha gösterdi.

Koçdüzü Yaylası Nerede?

Şimdi sizleri Doğu Karadeniz’in cennet şehri Rize’ye götürüyoruz. Rize denilince akla ilk gelen yerlerden biri tabi ki Çamlıhemşin ilçesi geliyor. Bu ilçeden onlarca güzel yaylalara ve köylere yollar açılıyor, bugünkü rotamız ise ilçe merkezine 40 kilometre mesafede bulunan Koçdüzü Yaylası.

Rize araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Koçdüzü Yaylası

Çamlıhemşin üzerindeki yaylalar genelde Hemşin yaylası olarak bilinse de bu yayla bir Laz yaylasıdır. 2400 rakımda bulunan Koçdüzü yaylasını, Dikkaya ve Çayırdüzü köyleri kullanmaktadır. Yaylada ortalama 300 hane bulunmaktadır. Bu doğa harikası yaylada en güzel nokta hiç şüphesiz cennet-cehennem tepesidir. Yerel halk tepeye Samaile adını veriyor, bir tarafı uçurum diğer tarafı yemyeşil bir alan olan tepe yaylayı izlemek için en güzel noktadır.

Özellikle günbatımı veya doğumunu bu noktadan izlemek doyumsuz bir haz veriyor. Koçdüzü yaylasını özel kılan bir diğer ayrıcalık ise yaylada bulunan Adalı göl, geniş sayılabilecek gölün içerisinde 4 tane adacık bulunuyor. Bu şekli ile bana Bingöl Solhan da bulunan ve sizlerle daha önce paylaştığım Yüzen adaları anımsattı. Yaylaya güzergâh olarak Topluca köyünden çıkılıyor ve 5 tane yayla geçiliyor. Burada yayla içerisinde 1 adet pansiyon bulunmaktadır. Ayrıca doğa yürüyüşleri seviyorsanız bir rehber eşliğinde Avusor yaylasına buradan bir yürüyüş yapabilirsiniz. Yemyeşil bitki örtüsü güzel manzarası ile Koçdüzü sizi ve sevdiklerinizi bekliyor. Havayolunu kullanacaksanız en yakın havalimanı Trabzon bulunmaktadır. 2021 de açılması planlamam Rize havalimanın yapımı hala devam etmektedir. Kalabalıktan soyutlanmak ve ruhunuzu dinlemek için oldukça ideal bir rota sizler için. Gezginkz der ki doğa ile kalın, doğa da kalın.

Rize gezi rehberi için tıklayınız.

Rize’ye nasıl gidilir?

İstanbul Rize kaç km? İki şehir arası mesafe 1.141,8 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak O-4, E80 ve D010/E70 üzerinden 13 saat 09 dakika’da Rize’ye varılabilir.

Trabzon Rize arası kaç km? Araç ile Trabzon’dan Rize’ye D010/E70 üzerinden 1 saat 8 dakika içerisinde varılabilir. Trabzon merkez araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, 79,8 kilometre yolu rahat bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Ankara Rize kaç km? Ankara ve Rize arasındaki mesafe 813,6  kilometre. Ankara’dan Rize için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D010/E70 üzerinden 10 saat 04 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

Yorum ekle