Yolcu360 Blog
buz-oteli-

Dünyanın En Güzel 5 Buz Oteli

Buz oteli tatilini hiç düşündünüz mü? Kış tatili denildiğinde aklınıza ne geliyor? Bembeyaz kar örtüsüyle kaplı muhteşem bir doğada yürüyüşe çıkmak, kayak yapmak ya da otel odasında şömine başında manzaranın tadını çıkarmak. Evet kış tatili birçok kişi için bunları ifade ediyor. Peki kış tatili için çok daha etkileyici ve kelimenin tam anlamıyla “unutulmaz” bir alternatif daha olduğunu söylesek? Evet yanlış duymadınız, kış tatili için büyüleyici ve masalsı bir alternatif daha var: Buz Otelleri! Farklı atmosferi ve misafirlerine sunduğu eşsiz deneyimle buz otelleri farklı bir kış tatili deneyimi yaşamak isteyenler için ideal bir seçim.

Dünyanın dört bir yanındaki en güzel buz otellerine ulaşmak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilir ve en avantajlı fiyatlarla yurt dışında da araç kiralayabilirsiniz.

Göz Kamaştıran Buz Otelleri

Buz otelleri kış tatilini unutulmaz kılmak ve farklı bir deneyim yaşamak isteyenler için harika alternatifler. Ancak bu otelleri tercih ederken içinizi ısıtacak sıcacık bir tatil beklemeniz pek de doğru olmaz. Çünkü buz otellerinde yataklardan koltuklara duvarlardan pencerelere kadar her şey buzdan. Bu durum her ne kadar kulağa pek hoş gelmese de bu otellerde misafirlerin konforu için her detay düşünülüyor. Buz otelleri genellikle bahar aylarında eriyor ve kış geldiğinde yeniden inşa ediliyor. Hal böyle olunca birçok kişi için bu oteller bir cazibe merkezi haline geliyor. Siz de kış tatilinizi buz otellerinden birinde geçirerek anılarınıza ilginç bir deneyim katmayı düşünüyorsanız sizin için hazırladığımız bu içeriği mutlaka okumalısınız. İşte dünyanın en güzel 5 buz oteli:

  • Sorrisniva Igloo Hotel / Norveç

buz-oteli

Norveç’teki Sorrisniva Igloo Hotel 1999 yılında açıldığında yalnızca 9 odaya sahipti. Günümüzde ise 4’ü özel süit olmak üzere otuz odalı muhteşem bir kompleks haline geldi. Otelin en ilgi çekici yanı uluslararası heykeltraşlar tarafından dizayn edilen buzdan heykelleri. Bu heykeller ve otelin tamamı Alta Nehri’nin donan suları kesilerek inşa ediliyor ve otel yalnızca yılın 4 ayı açık kalıyor. 

Sorrisniva Igloo Hotel içerisinde tamamen buzdan oluşan bir de şapel bulunuyor. Bu şapel birçok nikaha ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Otelde misafirler için Ren geyiği tüyünden yapılmış battaniyeler ve özel uyku tulumları bulunuyor. Bu sayede buzdan yataklar üzerinde uyumak çok daha konforlu hale geliyor. Yani soğuk için o kadar da endişelenmenize gerek yok. Aynı zamanda daha fazla sıcak ortama ihtiyacınız varsa her sabah kahvaltı öncesinde ısıtılan saunada rahatlayabilirsiniz.

Otelde birçok aktiviteye katılmak da mümkün. Motorlu ya da köpekli kızak turlarına katılabilir ve bu turlarda Kuzey Işıklarının büyüleyici manzarasını izleyebilirsiniz. Sorrisniva Igloo Hotel’in en önemli ayrıntılarından biri de Laksestuna Restoran. Arduvaz taşı kullanılarak dekore edilmiş olan restoranda en taze mevsimsel malzemeler kullanılarak birbirinden lezzetli yemekler hazırlanıyor. Kısacası Sorrisniva Igloo Hotel bir buz oteli deneyimi yaşamak için en iyi seçeneklerden biri.

  • Ice Hotel / İsveç

buz-oteli.jpg

Trone Nehri’nin donmuş suları kesilerek inşa edilen Ice Hotel dünyanın en iyi buz otelleri arasında yer alıyor. Havaalanına geldiğinizde otele ulaşmanız için sizi bir Husky ekibi karşılıyor. Otele bu sevimli köpeklerin çektiği kızaklarla ya da kar motosikletleriyle ulaşılıyor. Ice Hotel küçük bir köy şeklinde inşa edilmiş bir yapıda. 55 odası olan otelde odaların sıcaklığı ortalama 2 derece. Buzdan yataklar ise misafirlerin daha konforlu hissetmesi için Ren geyiği postları ile ısıtılıyor. 

Otelin girişinde oldukça etkileyici fotoğraf ve ışık gösterileri misafirleri karşılıyor. Aynı zamanda otelde göz kamaştıran buzdan heykeller de bulunuyor. Otel içerisindeki her detay için dünyanın birçok bölgesindeki heykeltıraşlar her yıl bir araya geliyor. Otelin yıl boyunca açık olmasına rağmen belirli dönemlerde küçük revizyonlar gerçekleştiriliyor. Otel toplamda 10 bin tonluk donmuş sudan oluşuyor. 

Otelin restoranında kullanılan tabaklar da buzdan yapılmış. Lezzetli yemeklerin servis edildiği restoranda yemeğinizi yedikten sonra özel kokteyllerin hazırlandığı Ice Bar’ı ziyaret edebilir, oteli rehber eşliğinde gezebilir ya da buzdan heykeller yapabilmek için atölyelere katılabilirsiniz. Aynı zamanda her türlü kış sporunu yine otel bünyesinde yapabilir ve Kuzey Işıklarını izlemek için at sırtında güzel bir rota izleyebilirsiniz. 

  • Snow Village / Finlandiya

buz-oteli-1.jpg

20 bin metrekarelik devasa bir alanda yer alan Snow Village’ı inşa etmek için her yıl 15 bin ton kar kullanılıyor. Rengarenk ışıklarla süslenmiş kar tünellerinin çıktığı buz restoranı, özel bir iglo diskosuna sahip olan buz barı ve tamam buzdan oymalarla süslenmiş olan 30 odası ile Snow Village hem çok keyifli hem de etkileyici bir buz oteli. 

Otelin teması her yıl değişiyor ve bu da ziyaretçilerin her yıl bambaşka deneyimler yaşamasını sağlıyor. Otel her yıl Kasım ayında tamamen yenileniyor ve otelde bulunan tüm heykeller ve diğer detaylar sıfırdan inşa ediliyor. Oteldeki odaların sıcaklıkları -2 ila -5 derece arasında değişiyor. Misafirlerin buzdan yataklarda konforlu bir uyku uyuyabilmeleri için ise termal uyku tulumları bulunuyor. Aynı zamanda soğuğu hissetmemeniz için ise her sabah otel sakinlerine sıcak böğürtlen suyu ikram ediliyor. Yine de soğuğa karşı yeterince dayanıklı olmayanlar için ise sauna ve ısıtmalı yedek oda her zaman kullanıma hazır. 

  • Hotel de Glace / Kanada

buz-oteli-2.jpg

Dünyanın en eski buz otellerinden olan Hotel de Glace, Kanada’nın Quebec şehrine yalnızca 10 dakikalık bir mesafede yer alıyor. Her yıl farklı bir tema ile tasarlanan otelde 30’dan fazla oda ve süitler yer alıyor. Misafirlerin buzdan yapılmış yataklar üzerinde konforlu bir şekilde uyuyabilmeleri için özel uyku tulumları ve battaniyeler kullanılıyor. Soğuktan fazla etkilenen misafirleri içinse özel olarak hazırlanmış ısıtmalı odalar da bulunuyor. 

Hotel de Glace misafirlerine çeşitli aktiviteler yapabilme imkanı da sunuyor. Kar heykeli yapma atölyeleri, kayak ve Kuzey Işıkları turları bu aktivitelerden sadece bazıları. Aynı zamanda otelin en keyifli aktivitelerinden biri olan açık hava jakuzileri de kesinlikle deneyimlenmesi gerekenler arasında yer alıyor. 

Hotel de Glace aynı zamanda büyük bir üne de sahip. Otel birçok reklam, televizyon şovu ve belgesele ev sahipliği yapmış. Aynı zamanda Disney’in ünlü animasyon filmi Frozen (Karlar Ülkesi)’ın tanıtımı da yine bu otelde gerçekleştirilmiş. 

  • Kirkenes Snowhotel / Norveç

buz-oteli-3.jpg

Norveç – Rusya sınırında yer alan Kirkenes Snowhotel, her yıl Çin’in en yetenekli heykeltıraşları tarafından inşa ediliyor. Havaalanına indikten sonra Sibirya kurtlarının çektiği kızaklarla otele ulaşılabiliyor. Her detayında Kuzey Kutbu kültürünü iliklerinize kadar hissedebileceğiniz Kirkenes Snowhotel’de yapabileceğiniz birçok aktivite de bulunuyor. Otele geldiğinizde dilerseniz Kuzey Kutbu Kral Yengeci tutma turlarına katılabilir dilerseniz de Aurora Ekspresi’ne binerek rehberler eşliğinde Kuzey Işıkları’nı izlemeye gidebilirsiniz. 

Otelin bahçesinde karşılaşabileceğiniz evcilleşmiş Ren geyikleri ile oldukça keyifli vakit geçirebilir ya da otelde yer alan üç farklı restorandan dilediğinizi seçerek yöresel lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz. Kirkenes Snowhotel restoranlarında kullanılan tüm ürünler yerel ve Høyloftet isimli restoranın hem unutulmaz lezzetleri hem de büyüleyici bir fiyort manzarası var. Tüm bu aktivitelerden sonra biraz dinlenmek ve ortamın tadını çıkarmak için gece çayı ve kahvesi servis edilen sıcak salonda harika vakit geçirebilirsiniz.

Siz de tatil denildiğinde harika deneyimler yaşamayı tercih ediyorsanız ve aranız soğuk ile iyiyse bu kış tatili için dünyanın en iyi buz otellerinden birini tercih edebilirsiniz. Tatil planlarınız için kiralık bir araca ihtiyacınız olacağını düşünüyorsanız Türkiye’nin en güvenilir araç kiralama markası olan Yolcu360’ı tercih edebilirsiniz. Yolcu360 dünyanın birçok ülkesinde ve şehrinde uygun fiyatlı araç kiralama için her zaman yanınızda. 

Yorum ekle