Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Bodrum’da Günübirlik Bir Kaçamak Durağı: Kıyıkışlacık Köyü / Bodrum’da Gidilecek Yerler

Bodrum’da Günübirlik Bir Kaçamak Durağı: Kıyıkışlacık Köyü / Bodrum’da Gidilecek Yerler

Yaz tatilinizi Bodrum’da geçiriyorsanız veya Bodrum’da yeni yerler keşfetmek istiyorsanız bu yazı tam size göre. Bodrum plajları dışında Bodrum’da gidilecek yerler arasında günübirlik bir keşif yapmak isteyenler için saklı bir balıkçı kasabası olan Kıyıkışlacık Köyü’nü Birten Çankaya gidip Bodrum’da gezilecek en iyi yerler arasında olan köyü 360 derece keşfederek tüm detaylarıyla sizler için yazdı.

Bu yaz tatil planlarınız arasında Bodrum varsa sizlere Bodrum gezi rehberi içinde pek bahsedilmeyen, günübirlik keşfedebileceğiniz sakin ve huzurlu bir adresten bahsetmek istiyorum: Kıyıkışlacık Köyü. Üstelik burası sıradan bir köy değil, 3000 yıl öncesine uzanan tarihi geçmişi ile Iasos Antik Kenti’ne ev sahipliği yapıyor. Eğer siz de aynı yerleri gezmekten sıkıldıysanız rotanızı Kıyıkışlacık’a çevirebilir, keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Kıyıkışlacık Nerede ve Nasıl Gidilir?

Kıyıkışlacık Muğla’nın Milas ilçesine bağlı bir köy. Güllük Körfezi ile karşılıklı olan Kıyıkışlacık Bodrum’a yaklaşık bir saat uzaklıkta yer alıyor. Bodrum-Milas Havalimanı’nı geçtikten sonra Iasos (Kıyıkışlacık) tabelasını göreceksiniz. Yol giriş kısımlarında biraz bozuk ancak sonrasında çam ağaçları arasında 20 dakikalık keyifli bir yolculuk sizleri bekliyor. Muğla Bodrum Havalimanı araç kiralama yaparak rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Eğer Dalaman üzerinden gelecekseniz de Muğla Dalaman havaalanı araç kiralama ile 2 buçuk saatin sonunda ulaşabilirsiniz. Milas Bodrum havalimanı ve havalimanı rent acar firmaları açısından birçok alternatif sunuyor.

 

Kıyıkışlacık Gezisi

Kıyıkışlacık her ne kadar sakin bir balıkçı kasabası olsa da burayı önemli kılan yüzyıllar öncesine uzanan tarihi. En eskisi Orta Tunç Çağı’na ait yapıların yer aldığı Iasos Antik Kenti Kıyıkışlacık’ta. Geniş bir alana yayılan antik kentte ilk kazılar 1960 yılında başlamış ve pek çok yapı gün yüzüne çıkartılmış. Agora, Artemis Tapınağı, Akropol’ün yanı sıra su kemerleri ve mezarlar da günümüze gelmeyi başarmış.

Iasos Antik Kenti’nin en önemli kısımlarından biri Balık Pazarı olarak bilinen Roma Dönemi’ne ait anıt mezar ve heykellerin yer aldığı Açık Hava Müzesi.

Tarihe ilgi duyuyorsanız mutlaka görmenizi tavsiye ederim. Bizans Dönemi’ne ait Agora, sunaklar ve su kemerleri de fazlasıyla etkileyici. Antik kenti gezmek için hiçbir ücret ödemediğinizi de hatırlatmak isterim.

Tarih yolculuğunu bitirdikten sonra deniz kenarındaki salaş balık lokantalarında yemek molası verebilirsiniz. Köy halkının temel geçim kaynağı balık olduğu için burada her daim günlük ve taze balık bulmak mümkün. Dilerseniz mangal yapabileceğiniz alanlar da mevcut.

Kıyıkışlacık’a günübirlik gelebileceğiniz gibi köydeki pansiyonlarda konaklayarak birkaç gün huzur dolu bir tatil yapabilirsiniz. Eğer farklı yerleri keşfetmeyi seviyorsanız bu yaz planlarınız arasına Kıyıkışlacık Köyü’nü mutlaka ekleyin. Şimdiden keyifli seyahatler!

Yorum ekle