Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Aydın Gezilecek Yerler | Aydın Turistik Yerler

Aydın Gezilecek Yerler | Aydın Turistik Yerler

Komşu illeri Denizli, İzmir, Manisa ve Muğla ile beraber tarihi alanları ve doğal güzelliklerinin zenginliğiyle Ege bölgesinin önemli şehirlerinden biri Aydın. Yeşil dağlara yaslanıp Ege’nin turkuaz sularını seyrederek yüzyıllara tanıklık edeceğiniz bu şehir tarihi açıdan zengin olduğu kadar turizminde gözde duraklarından biri olmuştur. Aydın araç kiralama kapsamında araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, bu yaz Aydın turu yapmaya ne dersiniz? Hazırsanız, Aydın gezilecek yerler, Aydın turistik yerler, Aydın’da gezilecek müzeler ve Aydın’da ne yenir?

Aydın

Şehrin ilk kurulumu Thraklar zamanına, yöredeki ilk yerleşim ise Katolik Çağ’a kadar uzanıyor. Tarihi açıdan ele aldığımızda zamanında birçok kavme ve uygarlığa ev sahipliği yapmış bu yöre antik kentler bakımından Antalya, Muğla gibi önemli şehirlerimiz arasında en başı çekmektedir. Anadolu’daki Hitit egemenliği süresince birçok kavim ve Ege kıyılarında gelişen İon uygarlığı burada bulunmuş. Aydın doğa ve deniz turizmi haricinde bisiklet, kamp ve trekking turlarıyla kendini geliştirmiş, güzel ve misafirperver insanları, turkuaz sularıyla insanı kendisine aşık eden bir şehirdir.

Aydın gezilecek yerler

Ege’de kapı görevi gören kilit şehir Aydın’da gezilecek en meşhur yerler Kuşadası ve Didim. Yazın Türkiye’nin en güzel sahillerine sahip Kuşadası’nda denizin tadını çıkarabilirsiniz. Kuşadasını kolay ve rahatlıkla keşfetmek için Yolcu360 üzerinden Aydın Kuşadası araç kiralama hizmetlerine bakabilirsiniz.

 Kuşadası gezi rehberi için tıklayınız.

Aydın turistik yerler

Didim ise şehir merkezinden yaklaşık 105 km uzaklıkta bulunur. O yüzden Aydın araç kiralama hizmetlerine göz atarak Didim’e keyifli bir yolculuk gerçekleştirebilirsiniz veya Didimi karış karış gezmek istiyorum diyorsanız Aydın Didim araç kiralama olanaklarını araştırabilirsiniz. Ege’deki en güzel kıyılara, yüzlerce koya, altın kumsallara sahip bir cennettir. Menderes ırmağının Ege denizine döküldüğü yarımada üzerine kurulmuştur. Sadece deniz, kum, güneş değil aynı zamanda bolca doğal güzelliklere ve tarihi değerlere sahip Didim’de Bafa gölü Aydın gezilecek yerler listenizin mutlaka başında olmalı.

Zamanında İonya’nın en önemli yerleşim merkezlerinlerinden Miletos, ülkemizin en değerli antik kentlerinden biri olan Milet Antik Kenti‘ne ev sahipliği yapmaktadır. Aydın gezilecek yerler için Miletos’ta bulunan ve günümüze kadar ulaşmayı başaran antik tiyatroyu görmenizi tavsiye ederim. Didim şehir merkezinde yer alan Didyma Antik Kenti ise Aydın gezilecek yerler listenizde olması gereken bir yer.

Aydın gezilecek yerler listesindeki Antik şehirdeki sütunlardan oluşan Apollon Tapınağı ve muhteşem Medusa Başı heykeli tarih tutkunlarını kendine hayran bırakacaktır. Zamanında Aydınoğulları Beyliği’nden Hıdır Bey tarafından kurulan ve şu an incirin anavatanı kabul edilen Germencik Aydın’a 25 km uzaklıktadır. Burası aynı zamanda jeotermal kaynaklar bakımından zengin bir ilçemizdir. Germencik’ten ayrılmadan önce Tekin köyü yakınlarında olan Magnesia Antik Kenti’ni de gezmeyi unutmayın. Aydın’da hem tarihi, hem lezzetli yemekleri hem de doğal güzellikleriyle beni etkisi alan Karacasu ilçesinde, Unesco Dünya Miras listesine giren Apfrodisias Antik Kenti bulunur. Ülkemizin ve dünyanın sayılı ören yerlerinden birisi olan bu antik kentte hala kazılar devam etmektedir. Birçok yapısıyla hayran bırakan ama beni özellikle stadyumuyla etkileyen böylesine kıymetli bir değerin ülkemizde olmasından dolayı gurur duyuyorum.

Didim tatili için ipuçları yazısına tıklayınız.

Aydın’da gezilecek müzeler

Aydın gezilecek yerler için bir sonraki durağınız Yenipazar olmalı. Milli Mücadele’de sayısız başarı gösteren Yörük Ali Efe Müzesi’nde yatak odaları, Yörük Ali Efe’ye ait kişisel eşyalar, kitaplık ve yaşam alanları sergilenmektedir. Aydın şehir merkezinde 1959 yılında kurulan Aydın müzesi görülmeye değerdir. Lahitler, yazılı steller, sikkeler, mezar taşları, sütun başlıkları ve çeşitli mimari objeler dönemin en büyük değerleridir. Rumlardan kalan tarihi evleri, Arnavut taş dar sokaklarıyla dikkat çeken Doğan Bey Köyü görülecekler listenize eklemesiniz.

Aydın’da ne yenir?

Aydın gezilecek yerler listesini yaparken, Aydın’da ne yenir diye merak ediyorsunuzdur. Size tabiî ki ilk olarak Karacasu pidesi ve Yenipazar pidesini öneririm. Özellikle Karacasu’da Şirin Pide’de yediğim pidenin tadı efsaneydi. Mutlaka tahinli pidesini deneyin derim. Yörenin zeytin ve zeytinyağı bol olduğu için zeytinyağlı yemekleri nefistir. Keşkek, kulak çorbası, zeytinyağlı taze ve kuru börülce, yaprak sarma, etli enginar, arapsaçı, yuvarlama, çingene pilavı gibi birçok yöresel lezzeti bulunmaktadır. Aydın’ın mutfak olarak da zengin bir yer olduğunu söylemeliyim.

  • Aydın’da ortalama 1 hafta kalarak tarihi ve turistlik bir şekilde çok rahat bir şekilde çoğu yeri görebilir, dibi görünen tertemiz sularında yüzebilir, Türkiye’deki kuş cennetleri arasında yer alan Bafa Gölü’nde kamp atabilir ve doğanın keyfini sürebilirsiniz.
Aydın’da gezilecek yerler
  • Unesco Mirası Apfrodisias Antik Kenti’ni görmelisiniz.
  • Karacasu ve Yenipazar pidesini yemelisiniz.
  • Kuşadası’nı görmelisiniz.
  • Didmya Antik Kentinde Apollon Tapınağı ve Medusa Başı’nı görmelisiniz.
  • Bafa Gölü’nde kamp yapmalısıniz.
Kuşadası otelleri

Aydın tatil yerleri için Kuşadası’na geldiyseniz, konaklama konusunda birçok seçeneğe sahipsiniz. Konaklama için önerilebilecek birkaç yer:

  • Ramada Resort Kuşadası
  • Royal Palace Hotel Kuşadası
  • Pine Bay Kuşadası
  • Belmare Hotel Kuşadası
Didim otelleri

Aydın gezilecek yerler için Didim konaklama konusunda önerilen yerler:

  • Didim Beach Resort
  • Holiday Resort Didim
  • Büyük Anadolu Didim Resort
  • Caprice Otel Didim
  • Palm Wings Didim
  • Didim Akbük Otelleri

Aydın rent a car kapsamında Aydın kiralık araba seçeneklerine bakabilirsiniz.

Aydın otelleri

Aydın gezilecek yerler için şehre geldiyseniz, konaklama konusunda hem otel hem de pansiyon imkanları mevcut. Ayrıca bu güzel şehir de her bütçeye uygun konaklama yeri de bulabilirsiniz. Aydın konaklama için öneriler:

  • Aydın Elit Pansiyon
  • Aydın Park Otel
  • Aymira Hotel Aydın
  • Anemon Otel Aydın
  • Efeler Otel Aydın

Aydın oto kiralama kapsamında rent a car Aydın opsiyonlarına bakabilirsiniz.

Aydın’a nasıl gidilir?

İstanbul Aydın kaç km? İki şehir arası mesafe 608 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak 7 saat 15 dakikada Aydın’a varılabilir.

Ankara Aydın kaç km? Ankara ve Aydın arasındaki mesafe 587,7 kilometre. Ankara’dan Aydın gezilecek yerler için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve Dumlupınar Blv./D200 üzerinden 7 saat 22 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

İzmir Aydın kaç km? Araç ile İzmir’den Aydın gezilecek yerler için yola çıkmak isteyenler, E87 üzerinden 1 saat 21 dakika içerisinde varılabilir. İzmir araç kiralama seçeneklerini inceleyerek 112,1 kilometre yolu rahat bir şekilde tamamlayabilirler.

Antalya Aydın kaç km? Antalya ve Aydın arasındaki yol, E87 üzerinden yaklaşık 341 kilometre. Antalya araç kiralama hizmetlerinden yararlanarak 4 saat 27 dakika içerisinde şehre ulaşabilirsiniz.

Aydın'da keşfedebileceğiniz diğer rotalar

Yorum ekle