Yolcu360 Blog

En Güzel Bodrum Plajları

Bodrum’un en güzel plajı hangisi? Bodrum’da denize girmek için en güzel yerler nereleri? Bodrum sahilleri nasıldır? Peksimet plajı, Gerenkuyu plajı, Bitez plajı ve daha fazlası…

En Güzel Bodrum Plajları

Yaz aylarında en çok tercih edilen tatil mekanlarından biri de Bodrum hiç kuşkusuz. 4 mevsim hareketli olsa da özellikle yaz döneminde artan nüfusu ile birlikte daha da canlı bir yer haline geliyor. Bu konuda tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden biri, eğlence vadetmesinin ötesinde muhteşem bir doğal güzelliğe sahip olması ile alakalı. Pek çok doğal güzelliğinin yanında popüler yerleri de plajları.

Bodrum Peksimet Plajı

Adından kaynaklı pek bir garip dursa da Bodrum’un en güzel plajlarından birine sahip Peksimet koyu. Herkesçe bilinen bir yer olmaması en büyük avantajlarından. Her daim ılık ve dalgasız bir suya sahip. 2-3 sahil restoranı dışında pek fazla işletme seçeneği olmaması dezavantaj gibi dursa da plajın bozulmadan kalmasına sağladığı faydayı yadsımamamız gerekiyor. Plajdaki tek eksiklik, tuvalet ve kabinlerin olmaması. Bunun yanında plajda belediyenin yerleştirdiği ücretsiz şezlonglar bulunuyor.

Bodrum Gerenkuyu Plajı

Aynı adlı koy içerisinde yer alan plaj da az bilinen yerlerden. Enfes bir denize sahip olan plajdaki tek işletme belediyenin işlettiği büfe. Karavan ya da çadır kampı için de uygun alanlar bulunan plaj gözden kaçan ama en güzel Bodrum plajlarından biri.

Kumbahçe Plajı

Bodrum merkezinin hemen yanı başında, Bodrum Kalesi’ne nazır bir manzaraya sahip olan Kumbahçe Plajı, günbatımının en güzel izlendiği yerlerden biri olarak da geçiyor. Adı plaj olarak geçse de kumluk yerine küçük taşlarından oluşan plajı dezavantaj sayılabilir. Ama Bodrum’un hemen dibinde, salaş ve keyifli bir plaj arıyorsanız orası Kumbahçe pladır.

Bitez Plajı

Bodrum’dan bahsetmişken Bitez’in adı geçmese olmadı elbette. Bodrum’un en popüler plajlarından olan Bitez Plaı’nda taşsız temiz bir kum ve masmavi, berrak bir deniz tatilcileri bekliyor. Bodrum’a kadar gidip de Bitez Plajı’nda uğramadık derseniz büyük eksiklik hissedeceğinizi belirtmeden geçmeyelim.

Akyarlar Plajı

Bitez gibi Akyarlar da adı geçmezse olmazlardan biri. Mavinin bütün tonlarını içerisinde barındıran muhteşem güzellikteki denizi ve tertemiz plajıyla mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Plaja yakın pek çok tesisin bulunduğunu da belirtelim. Konaklama için seçeneğiniz de bol yani.

Yalıkavak Plajı

Adı çok bilinse de diğer plajlara oranla daha az rağbet edilen ama Bodrum’un da en iyi plajlarından birine sahip Yalıkavak’da yeşil, sarı ve maviyi bir arada yaşıyorsunuz. Plajı sınır çizgisi kabul ederseniz bir yanı orman diğer yanı deniz. Keyifli bir tatil planı içerisine kesinlikle dahil edilmesi gereken plajlardan biridir Yalıkavak Plajı.

 

Yorum ekle