Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Balkan Gezisi / Balkan Turu / Balkan Ülkeleri

Balkan Gezisi / Balkan Turu / Balkan Ülkeleri

Birbirinden güzel Balkan ülkeleri, her yıl binlerce yabancı turisti ağırlamakta. Bu yıl siz de bu turistler arasında yerinizi almaya ne dersiniz? Haydi bir çılgınlık yapın ve bu yıl için kendinize balkan turu ısmarlayın. Evet geçrekten iş, okul derken zaman akıp geçiyor ve biz zamanın nasıl geçtiğini bile anlamıyoruz. 2019’un sonlarına doğru yaklaşırken, kendinize güzel bir anı bırakın. Sevdikleriniz ya da aileniz ile Balkan gezisi için harekete geçin. Balkanlar gezi tavsiyeleri konusunda gezi yazısını sizler için gezgin yazarımız Raşit Tosun yazdı. Yolcu360 ekibi olarak bizden söylemesi, çok eğleneceksiniz.

Balkan gezisi

  • Kotor / Kotor turu

Karadağ’da bulunan Kotor, Adriyatik Denizi için önemli bir liman. Bu da onu Orta Çağ’ın en zengin görsellere sahip şehirlerinden biri kılıyor. Öyle ki kendisi ve mimari güzellikleri UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde. Plajları ile büyük rağbet alan Kotor’u ister denize ister tarihe doymak için değerlendirmeniz mümkün.

  • Ohri

Arnavutluk ve Makedonya sınırında bulunan ve Makedonya’ya ait olan Ohri, göl kenarı kurulu, etkileyici bir doğaya sahip. Türkiye için Bodrum ne ise Makedonya için de Ohri aynı şekilde denebilir, elbette fiyat farkları hariç. Makedonya uygun fiyatları ile ekonomik ancak etkileyici bir tatil arayanlara göre.

Balkan gezi turları

  • Budva

Yine şehrinin eski kısmı ile ziyaretçilerini Orta Çağ’a götüren Budva, Balkanlar’da gezilecek ucuz yerler arasında. Çünkü oldukça minik bir kasaba olan Budva’da plaj ve gece hayatına da doymak mümkün. Bu minik şehir ile sınırlı kalmak istemeyenleri 5 km. uzaklıktaki Sveti Stefan Adası bekliyor.

  • Saranda

İyon ve Adriyatik Denizleri’nin buluşma noktası olan ve Balkanlar’da gezilecek en güzel yerler arasında yer alan Saranda için Arnavutluk’un gizli cenneti denebilir. Tertemiz ve ışıl ışıl suları ile yaz turizminin yeni gözdelerinden biri halini alan Saranda, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan Butrint Antik Kenti’ne de ev sahipliği yapıyor. Saranda’ya uçakla ulaşım için öncesinde başkent Tiran’a uğramayı ve burada da Balkan kültürünü yakından gözlemlemeyi unutmayın.

Vizesiz Balkan turu

Bu yıl vizesiz Balkanlar seyahati ile eğlenme zamanı. Eğer siz de seyahat için yeni yerler arıyorsanız ve yurt dışına gitmek istiyorsanız vizesiz balkanlar turu tam size göre bir tatil tercihi demektir. Aradığınız yenilik için vize sorunları ile uğraşmak zorunda kalmayacağınız bir yer var: Balkanlar! Vizesiz balkanlar turu yapmak son yıllarda gezginlerin yeni gözdesi. Bu yıl siz de yurt dışında tarihi yerleri gezmek ve keşfetmek istiyorsanız, Balkanların en gözde şehirlerine göz atmayı unutmayın.

Balkan ulaşım

Balkan gezisi dönüşünde İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Balkan gezisi tamamlandıktan sonra Ankara‘ya havayolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Balkan gezilecek yerler listesini tamamlayıp İzmir’e dönecek olan gezginler, İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle