Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Hatay mutfağı: Bir damağın başına gelebilecek en güzel şey

Hatay mutfağı: Bir damağın başına gelebilecek en güzel şey

Hatay mutfağı ünü dünyaya yayılmış lezzetlerle dolu bir hazine odası gibi. Hatay mutfağı denince akla künefesinden mezelerine, etli yemeklerinden tuzda tavuğuna pek çok seçenek geliyor. İşte tüm güzellikleriyle Hatay mutfağı!

Hatay’a gelince ilk işim nerede ne yenir sorusuna cevap aramak oldu ve bunun için de ilk durağım Eski Antakya Bölgesi.  Hayat mutfağı denince ilk akla gelen lezzet kuşkusuz künefe, hele bir de yanında közde yapılan şerbet varsa tadına doyum olmaz. Hatay mutfağı genellikle meze ağırlıklı bir mutfak.

Özellikle Lübnan mutfağının vazgeçilmezi olan humus burada çok seviliyor. Saray Caddesi’ndeki Lebon’u öneririm. Pöç Kasabı’ndaki tepsiyle kağıt kebabı ve Çınaraltı Yusuf Usta’da ise közde künefeyi mutlaka denemelisiniz.

Tepsi Kebabı, Uzunçarşı içindeki Pöç Kasabı’nda tanıştığım bu lezzet, 200 gr koyun ve dana etinin tepside pişirilip, yanındaki soğan, biber ve domates de közlenerek hazırlanıyor. Yanında ayran içmenizi tavsiye ettiğim bu lezzet için 16TL ödedim. Kağıt Kebabı,  bu lezzet ile de yine Pöç Kasabı’nda tanıştım. Bu kasabın etleri cidden çok lezzetli. Künefe, sevmeyen yoktur bu lezzeti değil mi? Doğru adres Uzunçarşı’da Çınaraltı Yusuf Usta.

Muhteşem Lezzetli Hatay Muftağı

Humus, bir Ortadoğu lezzeti olan humusu bilmeyen yoktur. Hem zeytinyağlı hem de tereyağlı yapılan humusun iki türlüsü de çok güzel. Bir Lübnan tatlısı olan Haytalı, Fransızlar’dan kalma Affan’da deneyebilirsiniz. Hatay mutfağı için tatlı denince artık sadece künefe gelmesin aklınıza.

Haytalı’yı bici bici ile karıştırmayın, dondurma ile servis edilen tatlıya 5TL ödedim. Hatay’ın çok sevilen diğer lezzetleri ise ekşi aşı çorbası ve sofraların vazgeçilmezi olan mezeleri; kabak borani, abuhannuj (patlıcan salatası), muhammara (cevizli biber), zengin biber dövmesi, kekik salatası, taratur, saç oruğu, alinazik, biber yoğurtlama. Diyeceğim o ki bu şehirde aç kalmanıza imkan yok.

Bu güzel lezzetleri tatmak için yapmanız gereken basit, bir haftasonunuzu bu güzel ve lezzet dolu şehre ayırmak, pişman olmayacaksınız. Hatay mutfağı ve çok daha fazlasını keşfetmek için yola çıkmadan önce Yolcu360’tan Hatay Havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atın. Hatay’a uçakla gelmeyenler de Hatay araç kiralama fiyatlarını değerlendirebilirler. Size şimdiden afiyetler olsun…,

Yorum ekle