Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Kiralık Araç Rehberi > Araç Kiralamada Sözleşme Neden Önemli?

Araç Kiralamada Sözleşme Neden Önemli?

Araç kiralama sözleşmesi nedir? Güvenilir araç kiralama firmaları hangileri? Araba kiralarken sözleşme imzalamak gerekli mi? Araç kiralamada sözleşme neden önemli yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından derlendi. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanmak için Yolcu360.com uygulamasını indirmeye veya yolcu360.com web sitesine girmeye ne dersiniz? 🙂

Araç Kiralamada Sözleşmesi Nedir?

2019 Model Hyundai i20

İster şirketiniz için ticari kullanım amaçlı kullanacağınız araç kiralaması yapıyor olun, isterseniz de ailenizle geçireceğiniz tatilde kullanmak için kiralıyor olun ama dikkat etmeniz gereken çok önemli hususlar bulunduğunu unutmayın. Kiralayacağınız aracın özellikleri kadar ve hatta belki de daha önemli olan, sözleşme ve araç kiralama firmasıdır aslında. yolcu360.com olarak; bu konuda dikkat edilmesi gerekenleri, size yol göstermesi açısından derledik.

Araç kiralamada stopaj oranı nedir yazısı için tıklayınız.

Araç Kiralamada Sözleşme Neden Önemli?

Özellikle yaz aylarında oto kiralama yoğunluğunun arttığı bilinen bir gerçek. Aynı dönemde rent a car firmalarının sayısında da artış gözlemleniyor. Maalesef bazı işletmelerin güvenilirliği genel anlamda sorgulanabilir durumda. O nedenle ilk dikkat edilmesi gereken konu, araç kiralama firmasının güvenilir olup olmadığı. 1996 yılından bu yana Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği adı altında gönüllü hizmet veren TOKKDER, firma seçimi yapacağınız sırada göz önünde bulundurmanız gereken bir ayrıntı. Araç kiralama konusunda standart oluşması için 20 yılı aşkın süredir bu alanda çalışan TOKKDER’e üye olan kuruluşları tercih etmekte fayda var.

Volkswagen Passat İnelemesi

Dernek üyeliği ile ilgili koşulu sağlayan firma ile yapacağınız anlaşmanın yazılı metni olan oto kiralama sözleşmesi ise kiralama konusunda en can alıcı nokta. Çünkü iki taraf tarafından da imzalanan yazılı belge, her iki tarafında karşılıklı taahhütlerini içeriyor. Rent a car firmasının kabaca söylersek, aracı kiraladığınız süre boyunca size vaadettiklerinin yazılı olduğu belge, sizin de uymanız gereken kuralları ve doğal olarak bu konuda verdiğiniz taahhütleri içeriyor. Bu nedenle de araba kiralama sözleşmesi çok önemli bir noktada yer alıyor.

 Araç kiralamada ön provizyon işlemi nedir yazısı için tıklayınız.

Araç Kiralama Sözleşmesi

Kiralanan aracın, aracı kiralayan kişide ne kadarlık bir süre boyunca kalacağını, hangi tarihte iade edilmesi gerektiğini, iade edilmesi geciken araç ile ilgili ne gibi cezai işlemler uygulanacağı, araca ait ekipmanların çalışır durumda kullanıma hazır olduğunu, kullanım esnasında alınan trafik cezalarının aracı kiralayana ait olduğu gibi maddeler içeren sözleşmede eksik maddelerin olmamasına dikkat etmek gerekiyor. Aracın size tam donanımlı ve çalışır durumda teslim edildiğini, kiraladığınız aracın bakım ve onarımlarının zamanında yapıldığını, araca ait zorunlu trafik sigortasının aktif durumda olduğunu belirten maddelerin sözleşmede yer aldığına emin olmadan kiralama yapmamanız gerektiğini bilmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Sonuç olarak, her koşulda iki tarafın da haklarını gözeterek ve aracı kiralayan kişinin / kişilerin can güvenliği maksimum düzeyde sağlayacak denli özenle hazırlanmış bir sözleşmeyi imzalamak, araç kiralaması yapan kişiler için en önemli noktadır ki bununla ilgili tüm koşullar sözleşmede yer almalıdır.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle