Yolcu360 Blog

Araç Kiralamada Stopaj Oranı Nedir?

Stopaj ne demek? KDV ve Stopaj arasındaki fark nedir? Araç kiralamada stopaj oranı nedir? Araç kiralamada stopaj hakkında bilmeniz gerekenler neler? Stopaj oranı nasıl uygulanır? İşte tüm bu soruların cevaplarını Yolcu360 ekibi olarak sizler için hazırladık. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanmak için Yolcu360.com veya Yolcu360 app uygulamasını kullanabilirsiniz. 🙂

Araç Kiralamada Stopaj Oranı Nedir?

Stopaj nedir diye merak ediyorsanız, en açık hali ile kaynağında kesilen vergi anlamına geliyor. Detaylı bir şekilde stopaj vergisinden bahsetmemiz gerekirse, gelir ve kurumlar vergisi dahilinde (birinin ya da bir şirketin aracını kiraladığınız ve onu kullandığınız için) araç kiralama esnasında kesilen ve işi yapan adına vergi dairesine yatırılan bir tutar.

Gerek şirketiniz için gerekse de kendiniz için araç kiralama işlemi yapıyorsanız, bilmeniz gerekenlerden biri de stopaj ve KDV oranlarıdır. Katma Değer Vergisi Kanunu kapsamında motorlu bir araç kiralıyorsanız, KDV vergisi ve stopaj ödemek durumundasınız.

Araç Kiralamada Ön Provizyon İşlemi Nedir yazısı için tıklayınız.

Stopaj Oranı

Hatchback Fiat Egea 2018

  • Vergi mükellefi olmayan bir kişi araç kiralıyorsa araç ile ilgili gider pusulası keserken %20 gelir vergisi stopajı ve %18 KDV hesaplanır. Örneğin bir 4000 TL’lik bir araç kiraladıysanız bunun 800 lirasını stopaj verisi olarak ödüyorsunuz. 720 lira ise KDV olarak ödeniyor.
  • 7194 sayılı kanun kapsamında araç kiralamalarda 5.500 TL’lik bir sınır belirlendi. 5.500 TL ve fazlası bir kiralama yapılması durumunda kiralama bedelinin tamamından %20’lik stopaj ve %18’lik KDV hesaplanır.
  • Yakıt faturalar üzerinden araç yakıt giderlerinin %30’luk kısmı kanunen kabul edilmeyen giderleri kısmına yazılıyor.

Yolcu360 Araç Kiralama İçin Neden Avantajlı?

Kaynak: https://www.thecarconnection.com/
  • Yolcu360 size istediğiniz model, yakıt ve vites tipinde çok geniş bir araç yelpazesi sunar.
  • Araç kiralama ile ilgili her türlü sorularınız için 7/24 misafir merkezi desteği (0850 360 5 360) yine Yolcu360 tarafından size sunuluyor.
  • Aracı kiralarken isterseniz kredi kartına taksit de yapabilirsiniz.
  • Eğer tatiliniz herhangi bir sebepten dolayı iptal olur veya ertelenirse Yolcu360 size koşulsuz şartsız ücretsiz iptal hakkı da verir.
Araba Kiralama İşlemini Yolcu360.com Üzerinden Nasıl Yaparsınız?
  • Öncelikli olarak yolcu360.com’a girin.
  • Ana Sayfa açıldığında nereden alacaksınız butonunu görüyorsunuz hemen altında ise farklı yerde bırakmak istiyorum kutucuğu bulunuyor. Öncelikle aracı nereden kiralamak istediğinizi girin. Eğer aynı yere aracı teslim edecekseniz bu adımda başka bir işlem yapmanıza gerek yok.
  • Eğer tek yön araç kiralama yapıp aracı farklı bir yere bırakmak istiyorsanız, hemen butonun aşağısındaki farklı yerde bırakmak istiyorum kutucuğuna tıklayın. Kutucuğa tıkladıktan sonra karşınıza nerede bırakacaksınız butonu çıkacaksınız. Bu kutuya aracınızı bırakmak istediğiniz lokasyonu girin.
  • En son olarak alış ve bırakış tarihlerini de yine aynı ana sayfa üzerinde belirledikten sonra en iyi fiyata bul butonuna tıklayın.
  • Sizin için en ideal araç ve rent a car firmaları işte karşınızda! 🙂

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle