Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Kiralık Araç Rehberi > Araç Kiralamada Ön Provizyon İşlemi Nedir?

Araç Kiralamada Ön Provizyon İşlemi Nedir?

Provizyon nedir? Ön provizyon ne demek? Araç kiralama kapsamında kredi kartı ön provizyon işlemleri nedir? Ön provizyon iadesi nasıl gerçekleşiyor? Araç kiraladıktan sonra ön provizyon iadesi ne zaman yapılır? Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanmak isteyip, ön provizyon konusunda bilginiz yoksa bu yazı tam da size hitap ediyor. Araç kiralamada ön provizyon işlemi nedir yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Ön Provizyon Nedir?

Ön provizyon işlemi bir nevi rent a car firmasının kendini güvence altına almasıdır. Provizyon işlemi gerçekleştiği an firmanın araç için belirlediği tutar kredi kartınızdan bloke edilir. Peki firma neden kartınıza bloke koyar? Bunun iki sebebi var.

  • Kartınızda limit olup olmadığının anlaşılması için.
  • Kredi kartınızın geçerli olup olmadığını kontrol etmek için.

Ön Provizyon İadesi Ne Zaman Gerçekleşir?

Araç kiralamada ön provizyon işlemi gerçekleştirildi, aracınızı aldınız, kullandınız ve teslim edeceksiniz. Bu noktada sanırım aklınıza gelebilecek ilk sorulardan biri bloke edilen tutarın ne zaman geri alınacağıdır. Aracı teslim ettikten sonra firmanın belirlediği gün kadar sonra bu bloke kartınızdan kalkar. Bu noktada yasal süreç 21 günlük. Fakat çoğu firma 1 veya 2 hafta içerisinde blokeyi kaldırıyor.

Araç Kiralamada Stopaj Oranı Nedir yazısı için tıklayınız.

Yolcu360 Araç Kiralama İçin Neden Avantajlı?

  • Yolcu360 size istediğiniz model, yakıt ve vites tipinde çok geniş bir araç yelpazesi sunar.
  • Araç kiralama ile ilgili her türlü sorularınız için 7/24 misafir merkezi desteği (0850 360 5 360) yine Yolcu360 tarafından size sunuluyor.
  • Aracı kiralarken isterseniz kredi kartına taksit de yapabilirsiniz.
  • Eğer tatiliniz herhangi bir sebepten dolayı iptal olur veya ertelenirse Yolcu360 size koşulsuz şartsız ücretsiz iptal hakkı da verir.
Araba Kiralama İşlemini Yolcu360.com Üzerinden Nasıl Yaparsınız?
  • Öncelikli olarak yolcu360.com’a girin.
  • Ana Sayfa açıldığında nereden alacaksınız butonunu görüyorsunuz hemen altında ise farklı yerde bırakmak istiyorum kutucuğu bulunuyor. Öncelikle aracı nereden kiralamak istediğinizi girin. Eğer aynı yere aracı teslim edecekseniz bu adımda başka bir işlem yapmanıza gerek yok.
  • Eğer tek yön araç kiralama yapıp aracı farklı bir yere bırakmak istiyorsanız, hemen butonun aşağısındaki farklı yerde bırakmak istiyorum kutucuğuna tıklayın. Kutucuğa tıkladıktan sonra karşınıza nerede bırakacaksınız butonu çıkacaksınız. Bu kutuya aracınızı bırakmak istediğiniz lokasyonu girin.
  • En son olarak alış ve bırakış tarihlerini de yine aynı ana sayfa üzerinde belirledikten sonra en iyi fiyata bul butonuna tıklayın.
  • Sizin için en ideal araç ve rent a car firmaları işte karşınızda! 🙂

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle