Yolcu360 Blog
Araç Kiralama Şartları
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Kiralık Araç Rehberi > Araç kiralamada yaş sınırı var mı?

Araç kiralamada yaş sınırı var mı?

zetle araba kiralama şartları ehliyet sahibi olmak, söz konusu ehliyetin 1 yılını doldurmuş olması ve aracı kiralamak isteyen kişinin 21 yaşından büyük olmasıdır. Uygun fiyata oto kiralamak için yolcu360.com üzerinden hızlı ve kolay bir biçimde fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz.

Araç kiralamada yaş sınırı var mı? Kimler araç kiralama yapabilir? Araba kiralamak için kaç yaşında olmak gerek? Araç kiralamada istenen evraklar neler? Araç kiralama için gereken şartlar neler?

Araç Kiralamada Yaş Sınırı Var mı?

Araç kiralama hizmeti, ülkemizde son on yılda gelişmiş ve yaygınlaşmıştır. Bundan önce de rent a car hizmeti var olsa da bunlar çok sınırlı bir kitleye seslenen ve ülke geneline yayılamayan bir organizasyon şeklinde sınırlı kalmıştır. 1980’lerde turizm, havayolu taşımacılığı alanında çeşitliliğin ve talebin artması bu iki alanla yakından bağlantılı olan rent a car sektörünün de canlanmasına, gelişmesine, organizasyonel hale gelmesine ve çeşitlenmesine neden olmuştur. Gelelim bugüne…

 

yolcu360.comGünümüzde hemen her ilçede hatta bazı köylerde bile rent a car ofisleri var. Global markaların ofisleri ya da yerel ofisler rent a car hizmeti sunuyor. Bulunduğunuz yerde özellikle kentin işlek caddelerinde çok sayıda rent a car ofisine rastlayabilirsiniz. Bu ofislere uğrayarak araç kiralamak istediğinizi belirttiğinizde size gerekli prosedürü anlatırlar. Ancak biz, TOKDER üyesi rent a car ofislerine güvenmenizi ve süreci online olarak tamamlamanızı tavsiye edebiliriz. Diğer yandan araç kiralama için gereken şartlar neler?

Araç kiralama için gereken şartlar neler?

Bir otel odası kiralamak, ev kiralamak, ofis kiralamak için olduğu gibi araba kiralamak için de bazı şartlar söz konusu. Bu şartlardan ilki bir ehliyet sahibi olmanız. Söz konusu ehliyetinizin en az 1 yıllık olması ve 21 yaşından büyük olmanız da gerekiyor. Araba kiralarken istenen evraklar ise bir kiralam sözleşmesi (rent a car ofisi size verecektir) bir de ehliyettir.

Araç kiralamada yaş sınırı var mı?

Peugeot 508En az 1 yıllık B grubu ehliyetinizin olması ve 21 yaşını doldurmuş olmanız gerekir. Aslında pek çok rent a car firması 19-21 yaş aralığına da oto kiralama hizmeti sunar. Burada yine en az bir yıllık ehliyet şartı aranır ve Genç Sürücü adı altında bir paket ile kiralama yapmanız gerekir. Yani 19-21 yaş aralığında ve ehliyeti 1 yılı doldurmuş olan kişiler genç sürücü ücreti ödeyerek oto kiralama yapabilirler. Bu ücreti ödemek istemeyen kişilerinde 21 yaşından büyük olması ve en az bir yıllık ehliyet sahibi olması gerekir.

Özetle araba kiralama şartları ehliyet sahibi olmak, söz konusu ehliyetin 1 yılını doldurmuş olması ve aracı kiralamak isteyen kişinin 21 yaşından büyük olmasıdır. Uygun fiyata oto kiralamak için yolcu360.com üzerinden hızlı ve kolay bir biçimde fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. Sistem üzerine örneğin Adana Havalimanı araç kiralama arayışı için lokasyon ve tarih girdikten hemen sonra fiyatları karşılaştırabileceğiniz bir sayfa ile karşılaşırsınız.

Yorum ekle