İçindekiler
- 1 İstiklal Caddesi
- 2 Taksim Meydanı
- 3 Ayasofya Cami
- 4 Sultanahmet Cami
- 5 Dikilitaş
- 6 Yerebatan Sarnıcı
- 7 Kız Kulesi
- 8 Galata Kulesi
- 9 Topkapı Sarayı
- 10 Mısır Çarşısı
- 11 Yedikule Zindanları
- 12 İstanbul Akvaryum
- 13 Gülhane Parkı
- 14 St. Antuan Kilisesi
- 15 Kapalı Çarşı
- 16 İstanbul Arkeoloji Müzeleri
- 17 Pierre Loti Tepesi
- 18 Eminönü Cami/ Yeni Cami
- 19 Rumeli Hisarı
- 20 Belgrad Ormanı
- 21 Büyükada
- 22 Aya Yorgi Kilisesi
- 23 Mihrimah Sultan Cami
- 24 Haydarpaşa Garı
- 25 Kadıköy Boğa Heykeli
- 26 Cağaloğlu Hamamı
- 27 İstanbul Oyuncak Müzesi
- 28 Heybeliada
- 29 Jale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesi
- 30 Eminönü
- 31 Fethi Paşa Korusu
- 32 Selimiye Kışlası
- 33 Fatih Cami
- 34 Aşiyan Müzesi
- 35 Atatürk Arboretumu
- 36 Süleymaniye Cami
- 37 Dolmabahçe Sarayı
- 38 Beylerbeyi Sarayı
- 39 Çemberlitaş Sütunu
- 40 Pera Müzesi
- 41 Yıldız Sarayı
- 42 Galataport
- 43 1453 İstanbul Panorama Müzesi
- 44 Galata Köprüsü
- 45 Eyüp Sultan Cami
- 46 Çamlıca Tepesi
- 47 Rahmi Koç Müzesi
- 48 Miniatürk
- 49 Laleli Taşhan
- 50 Bağdat Caddesi
- 51 Aya İrini Müzesi
- 52 Ortaköy Camii
- 53 Ahrida Sinagogu
- 54 Türk ve İslam Eserleri Müzesi
- 55 Adile Sultan Sarayı
- 56 Emirgan Korusu
- 57 Polonezköy Tabiat Parkı
- 58 Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi
- 59 Nişantaşı
- 60 Balat
- 61 Garipçe
- 62 Anadolu Kavağı
- 63 Caddebostan Sahili
- 64 Kınalıada
- 65 Burgazada
İstanbul’da Gezilecek Yerler
İstiklal Caddesi
Taksim Meydanı
Ayasofya Cami
Sultanahmet Cami
Dikilitaş
Yerebatan Sarnıcı

Kız Kulesi
Galata Kulesi
Topkapı Sarayı

Mısır Çarşısı
Yedikule Zindanları
İstanbul Akvaryum
Gülhane Parkı
St. Antuan Kilisesi
Kapalı Çarşı

İstanbul Arkeoloji Müzeleri
Pierre Loti Tepesi
Eminönü Cami/ Yeni Cami
Rumeli Hisarı
Belgrad Ormanı

Büyükada
Aya Yorgi Kilisesi
Mihrimah Sultan Cami
Haydarpaşa Garı
Kadıköy Boğa Heykeli

Cağaloğlu Hamamı
İstanbul Oyuncak Müzesi
Heybeliada
Jale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesi
Eminönü
Fethi Paşa Korusu
Selimiye Kışlası
Fatih Cami
Aşiyan Müzesi
Atatürk Arboretumu

Süleymaniye Cami
Dolmabahçe Sarayı
Beylerbeyi Sarayı
Çemberlitaş Sütunu
Pera Müzesi
Yıldız Sarayı
Galataport

1453 İstanbul Panorama Müzesi
Galata Köprüsü
Eyüp Sultan Cami
Çamlıca Tepesi
Rahmi Koç Müzesi
Miniatürk
Laleli Taşhan
Bağdat Caddesi

Aya İrini Müzesi
Bizans’ın ilk kilisesini görmek ister miydiniz?
Peki ya İstanbul’un ilk müzesini? O zaman doğru yerdesin… İstanbul’da gezilecek yerler arasında Bizans İmparatorluğu’ndan kalan birçok yer bulunuyor ama Aya İrini Kilisesi, Bizanslıların İstanbul’da inşa ettiği ilk kilise. Aya İrini, Ayasofya’dan 200 yıl daha eski ve Ayasofya’ya modellik yapmış bir kilise. İstanbul fethedildikten sonra kilise camiye çevrilmeden kalmış ve 19. yüzyılda müze olmasına karar verilmiş. Müze-i Hümayun ya da İmparatorluk Müzesi olarak adlandırılan kilise, Osmanlı İmparatorluğu’nda açılan ilk müze olmuş.
Ortaköy Camii
Meşhur Ortaköy fotoğraflarının ana karakterine ile devam ediyoruz yazımıza. Boğazın kenarında köprünün ayağına yakın olduğu için Ortaköy’e giden herkes mutlaka bu camiyi de içine alan bir manzara fotoğrafı çektiriyor. Mutlaka böyle bir fotoğraf görmüşsünüzdür. Caminin asıl adının Büyük Mecidiye Camii olduğunu biliyor muydunuz? Ortaköy’de olduğu için halk arasında Ortaköy Camii diye biliniyor.
Ahrida Sinagogu
1400’lü yıllarda İspanya ve Makedonya’da yaşayan Yahudiler, İstanbul’a göç etmişler ve Balat’a taşınmışlar. Burada büyük bir Yahudi topluluğu kurulmuş ve Ahrida Sinagogu açılmış. Bu sinagog, İstanbul’un en eski ve en büyük sinagogu.
Açıldığı günden beri ibadete açık olan Ahrida Sinagogu’nun içinde teva olarak adlandırılan bir dua kürsüsü bulunuyor. Bu kürsünün şekli de bir gemiye benzetiliyor. Gemi şeklinde yapılmasının sebebi olarak da Nuh’un Gemisi ve İspanya’dan topraklarımıza yaşamaya gelenleri taşıyan gemileri anımsatması olduğu düşünülüyor.
Türk ve İslam Eserleri Müzesi
Ülkemizde bulunan Türk İslam sanatının tüm önemli eserlerini bir arada görebileceğin ilk müze olan Türk ve İslam Eserleri Müzesi de Sultanahmet Meydanı’nda bulunuyor.
Bu müze, Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı Pargalı Damat İbrahim Paşa’nın inşa ettirdiği bir saraya kurulmuş. İbrahim Paşa yaşarken sarayın adı At Meydanı Sarayı imiş ama ölünce İbrahim Paşa Sarayı adını almış. 1983 yılında saray müze olarak kullanılmaya başlanmış. Koleksiyonunda İslam dünyasının en nadir eserleri olan halılar, el yazmaları, metal ve seramik objeleri görebileceğin müzeyi MüzeKart ile ziyaret edebilirsiniz.
Adile Sultan Sarayı
Hababam Sınıfı’nın çekildiği yer olan Adile Sultan Sarayı, Sultan Abdülmecit’in kız kardeşi Adile Sultan’a hediyesiymiş. Osmanlı hanedanındaki ilk ve tek kadın divan şairi olan Adile Sultan, bu sarayda yaşamış ve ölmeden önce de kız okulu olarak restore edilip kullanılması için devlete bağışlamış.
Emirgan Korusu
Emirgan Korusu ilkbaharın en çok yakıştığı yerlerden biri… Muhteşem doğası ve deniz manzarasıyla İstanbul’un nefes alma mekânı olan Emirgan Parkı tam anlamıyla bir huzur deposu.
Yeşillikler arasında kahvaltı yapmak veya Boğaz’a karşı yemek yemek için tam isabet bir tercih Sarıyer Emirgan Korusu… Her mevsim çok güzel olsa da en çok Lale Festivali ile biliniyor. Tarihi köşkleriyle, muhteşem çiçekleriyle, tertemiz havasıyla şehrin en iyi kaçış noktalarından.
İnsanın içini açan, yaşam enerjisi veren bu koru, ismini Lale Festivali ile bütün dünyaya duyuruyor. İstanbul kalabalığıyla, trafiğiyle bizi bunaltsa da, böyle koru ve parklarla telafi etmesini de biliyor.
Polonezköy Tabiat Parkı
Avrupa Yakası’nda Belgrad Ormanı varsa Anadolu Yakası’nda da Polonezköy Tabiat Parkı var. İstanbul’da bulunan parkların en büyüklerinden biri olan Polonezköy, tabiat parkı unvanını 1994 yılında almış.
Anadolu Yakası’nda yaşayanların şehirden sıkıldıkları an akın ettiği Polonezköy Tabiat Parkı, hafta sonu kahvaltıları ve piknik alanlarıyla çok seviliyor. Polonezköy otelleri de doğayla iç içe konaklamak isteyenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.
Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi
Ataşehir’de, Anadolu Yakası’nın ortasında konumlanan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, bahçe ile uğraşmayı sevenler için cennet gibi bir yer. Türkiye’de en zengin bitki çeşitliliğini barındıran bahçeye girişler ücretsiz. Özellikle bahar ve yaz aylarında renkli çiçeklerle ve yeşilliğiyle insanın içini açan bahçede bahçıvanlık ve bitki ressamlığı gibi konular üzerine eğitimler ve atölyeler gerçekleşiyor.
Nişantaşı
İstanbul’daki tüm semtler arasında en popüler olan semt tabii ki de Nişantaşı. Sadece popülerliğiyle değil, alışveriş için sunduğu imkanlarla da öne çıkan bir semt burası. İstanbul’a sadece alışveriş amacıyla gelen turistler soluğu ilk olarak Nişantaşı’nda alıyorlar.
Balat
Fatih ilçesine bağlı semt, geçmişten bugüne farklı kültürlerden birçok insana ev sahipliği yaptı. Bu da Balat’ın çok kültürlü bir yapıya sahip olmasının en büyük nedeni. Semt, görülmesi gereken farklı inançlara özgü dini yapılarla, rengarenk evlerle ve eşsiz sokaklarla dolu.
Garipçe
Cemal Süreya’nın da dediği gibi kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olduğuna inanıyorsanız İstanbul’da kahvaltı etmek için gitmeniz gereken bir yer var. Bu lokasyon tabii ki de Sarıyer’e bağlı minik köy Garipçe’den başka bir yer değil. Aslında bir balıkçı köyü olan Garipçe, Boğaz’a yakın kahvaltı mekanlarıyla her geçen gün daha çok ünleniyor. Denizin tam dibinde uzun uzun kahvaltı edebileceğin ve kahvaltın bittikten sonra kendini bir fincan köpüklü Türk kahvesi ile ödüllendirebileceğin bu deneyim size çok keyif verecek.
Anadolu Kavağı
Anadolu Yakası’nın en sakin noktalarından biri olan Anadolu Kavağı, Beykoz’un bir mahallesi. Bir balıkçı kasabası olan Anadolu Kavağı, özellikle yaz aylarında turist akınına uğruyor. İstanbullular da huzurlu bir hafta sonu için Anadolu Kavağını çokca tercih ediyorlar.
Anadolu Kavağı’nın en yüksek noktasında Yoros Kalesi bulunuyor. Bu kale, Doğu Roma İmparatorluğu’nun hüküm sürdüğü yıllarda boğazın kontrolünü sağlamak için inşa edilmiş. Ceneviz Kalesi adıyla da bilinen yapının manzarası eşsiz bir güzellikte.
Caddebostan Sahili
Bağdat Caddesi’ne yakın olan Caddebostan Sahili, İstanbullular arasında çok popüler bir destinasyon. Güneş kendini gösterdiği an İstanbullular sandalyelerini alıp Caddebostan’a geliyorlar ve güzel havanın tadını çıkarıyorlar.
Deniz kenarında sandalyenizle ya da çimlerin üzerine sereceğiniz bir örtüyle keyifli zaman geçirebileceğiniz Caddebostan’da sabah erken saatlerde yürüyüş ve koşu da yapabilirsiniz. Ayrıca birçok insanın bisikletleriyle ve scooterlarıyla da Caddebostan Sahili’nde turladığını göreceksiniz.
Kınalıada
İstanbul’a en yakın olan ada ise Kınalıada. Özellikle yazın deniz özlemi çeken İstanbulluların en sevdiği ada. İstanbul’da gezilecek yerler listenizdeki her yeri gezdiyseniz ve denize girmek istiyorsanız siz de hemen soluğu Kınalıada’da alabilirsiniz.
Burgazada
Prens Adaları arasındaki en sakin adayı arıyorsan Burgazada tam size göre. Ne Büyükada ve Heybeliada’nın kalabalığı ne de Kınalıada’da denize girmek isteyenlerin plajda yarattığı doluluk bu adada mevcut. Sadece ve sadece huzur bulabilirsiniz Burgazada’da.
İstanbul’da Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?
Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.
Harika bir blog olmuş.Keyifle okudum.