Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Barış Manço Müzesi / İstanbul Gezilecek Yerler

Barış Manço Müzesi / İstanbul Gezilecek Yerler

Arkadaşım eşşek desek aklınıza ilk kim gelir? Tabi ki Barış Manço. Asla unutulmayan, bizdeki yerini kaybetmeyen ünlü sanatçı Barış Manço dışında kim bize Kara Sevda şarkısını böyle sevdirebilirdi. Kendisinin ve şarkılarının da söylediği gibi ”Çıkmaz sokağa girmeden gösterelim ve hiçbir insandan esirgemeyelim sevgilerimizi. Üç beş günlük dünya hayatı değmiyor hiçbir kavgaya.” Hem müzikleri hem topluma ve dünyaya bakış açısı ile tam bir örnek sanatçı olan Barış Manço için ne kadar süslü ya da abartılı cümle kursak az kalır. Rent a car için araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, sizde Barış Manço’nun yaşamına yakından tanıklık edebilirsiniz. O yüzden en iyisi biz yazalım, siz de onun hayatından kesitler sunan Barış Manço müzesine gidin. İstanbul gezilecek yerler kapsamında Barış Manço müzesi yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Barış Manço

2 Ocak 1943 yılında İstanbul’da doğan Barış Manço; müzisyen, besteci, şarkıcı, aranjör, oyuncu, söz yazarı, TV programcısı, sunucu, ressam, koleksiyoner ve gezgin. Anadolu Rock müzik türünün kurucu üyeleri arasında olan Barış Manço, 1958 yılında ilk kez Galatasaray Lisesi’nde öğrenciliği esnasında sahneye çıktı. Ünlü müzik grubu Kurtalan Ekspres ile birlikte hem Türkiye’de hem de yurt dışında birçok konser verdi. 200’den fazla şarkı besteleyen Barış Manço, 12 altın ve 1 platin albüm/kaset ödülü aldı. Barış Manço’nun şarkılarının birçoğu yabancı dillere çevrilip, yabancı sanatçılar tarafından da seslendirildi.

1988 tarihinde TRT 1’de çocuk ve aileye yönelik bir eğitim kültür ve eğlence temalı olan ”7’den 77’ye” isimli bir program sundu. Türk televizyon tarihine unutulmaz bir imza attı ve Türkiye’de en uzun ve en başarılı televizyon yayıncılığı ünvanını kazandı. Aynı başarıyı belgesel türünde de sağlayarak adından söz ettirdi. ”Ekvator’dan Kutuplar” isimli belgeseli ile 5 kıta üzerinde 100’den fazla değişik yere giderek, belgesel türüne yeni bir soluk getirdi. Barış Manço, 1 Şubat 1999 yılında şuan Barış Manço Müzesi olarak kullanılan evinde aramızdan ayrıldı.

Barış Manço Müzesi Moda

Kadıköy belediyesi kapsamında olan Barış Manço Evi, Barış Manço’nun yaşadığı evi müzeye dönüştürmüş. Bu ev içerisinde Barış Manço, o eşsiz ve hepimize hitap eden eserlerini üretmiş. 9 Haziran 2010 yılında açılan müze, Barış Manço’nun sanatçı kimliğinin yanı sıra günlük yaşamından da kesitler sunmakta. 1895-1900 yıllarında Viktoryen tarzda yaptırılan köşk, 1984’te Barış Manço tarafından satın alınmış.

Köşkün ”Domates, Biber, Patlıcan” ve ”Arkadaşım Eşek” heykelleri bulunmakta. Barış Manço müzesi içerisindeki duvarlarda Barış Manço’ya ait olan notalar yer almakta.

  • Barış Manço müzesi giriş ücreti: tam bilet fiyatı 10 TL, indirimli fiyat 5 TL.
  • Barış Manço müzesi yol tarifi: Caferağa Mahallesi, Yusuf Kamil Paşa Sok. No:5, Kadıköy. İstanbul Havalimanı araç kiralama için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek, buraya kolayca ulaşabilirsiniz.
  • Barış Manço müzesi iletişim: barismanco81300@kadikoy.bel.tr / 0(216) 337 9413 – 0(216) 337 94 11

İstanbul gezilecek yerler

İlk defa İstanbul’u görecekler için 2 günlük İstanbul gezi planı için rota önerileri:

  • İllüzyon Müzesi

İstanbul İllüzyon Müzesi, sizi yanılsama dolu bir atmosferin içine sürüklemekte. Bu müze, sadece İstanbul’daki değil, Türkiye’deki müzeler arasında da en sıra dışı olan müze olarak yer almakta. Barış Manço müzesi dışında İstanbul’da gezilecek yerler arasında yer alan müzenin amacı, insanlara interaktif ve eğlenceli bir deneyim sunmak. İstanbul araç kiralama için İstanbul Beşiktaş araç kiralama olanaklarından yararlanarak, müze için alternatif bir ulaşım seçeneği tercih edebilirsiniz.

  • İstanbul Aya İrini Anıt Müzesi

Barış Manço müzesi gibi İstanbul’da gezilecek müzeler arasında yer alan Aya İrini Anıt müzesi, inanç turizmi konusunda en önemli eserlerden biri. Aya İrini Kilisesi, Bizans İmparatorluğuna ait mimari yapısı ile hala görkemini ve güzelliğini korumakta.

Kiralık araba İstanbul için İstanbul Şişli araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, İstanbul’da gezilecek yerler listesini kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

  • Kadıköy kahvaltı mekanları

İstanbul’a ilk kez geliyorsanız Kadıköy’de kahvaltı yapmadan geri dönmemenizi öneririz. Süt yumurta reçel, Münis Cafe gibi birçok Kadıköy kahvaltı mekanı mevcut.

  • Kuzguncuk

Birçok dizi ve filme ev sahipliği yapan Kuzguncuk için en güzel hatırlatma ”Ekmek Teknesi” dizisi desek, hazır İstanbul’a gelmişken buraya da uğrayalım dersiniz. 🙂 Kuzguncuk mekan rehberi yazımıza göz atarak, o sevdiğiniz eski dizileri tekrar yaşamak istemez misiniz?

İstanbul araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, ulaşımınızı rahat bir şekilde sağlayabilirsiniz.

Yorum ekle