Yolcu360 Blog
Antalya Selinus
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Antalya – Gazipaşa – Selinus Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Antalya – Gazipaşa – Selinus Sahili

Türkiye’nin en güzel sahilleri hangileri? Türkiye’de denize girmek için en güzel yerler nereleri? En güzel plajlar ya da en güzel sahiller arayışında biz, sizi antik değeri olan sahillerimizle tanıştırmak istiyoruz.

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Antalya – Gazipaşa – Selinus Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisinde konumuz: Antalya’nın Gazipaşa ilçesindeki Selinus sahili. Peki, Gazipaşa’da denize girmek çok tercih edilen bu geniş kumsal alanın özelliği nedir?

Gazipaşa Selinus Sahili Hakkında

Antalya SelinusSelinus, Antalya’nın doğusunda konumlanan ve henüz oek otel istilasına uğramamış, bozulmamış bir ilçe olan gazipaşa’da bulunuyor. Gazipaşa ilçesi, doğal güzellikleri ile gerçekten büyüleyici bir yer. Çok sayıda gizli, keşfedilmemiş koy barındıran Gazipaşa ilçesi, careta caretta kaplumbağalarının da üreme alanında bulunuyor. Klikya krallığının önemli kentlerinin kalıntıları da adeta Gazipaşa’ya yayılmış durumda.

SelinusSelinus da ilçenin en önemli ve en popüler antik kentlerinden biri. İlçe merkezinin kuzeyinde ve sahilde konumlanan Selinus antik kenti kalıntıları, mutlaka görülmesi gerekenler arasında. Roma İmparatoru Traianus da burada ölmüş.

Antalya Gazipaşa Selinus

Geçmişi, M.Ö 6 yüzyıla kadar giden Selinus Antik kenti, Akdeniz’e hakim yüksek bir yarımadanın üzerinde bulunuyor. Buradaki en dikkat çekici yapı kompleksi. Bu arada Selçuklu döneminde bu alan, Şekerhane Köşkü adı verilen bir alana dönüşmüştü.

Selinus’un doğu kesiminde çok sayıda mezar yapısı kalıntısı var. Tiyatro kalıntısı hala oldukça sağlam durumda. Selinus sahili 150 m uzunluğunda.

Antalya Gazipaşa Araç Kiralama

Antalya Gazipaşa araç kiralama seçeneklerine yolcu360.com üzerinden ulaşabilirsiniz. yolcu360.com sistemini kullanarak Gazipaşa oto kiralama fiyatlarına bakabilirsiniz. yolcu360.com, Gazipaşa’daki rent a car firmaları ile işbirliği yaparak burada hizmet veren firmaların ofislerinin müsait araçlarını tek web sitesi üzerinden görüntülemenize imkan verir.

 

Yorum ekle